14.03.2009, 10:18.26 | |
konektorZdravím, nevíte někdo na co se používá na zadní straně satelitu ta smyčka? Je to druhý konektor na šroubování pro koaxiál. |
![]() rone |
14.03.2009, 10:23.12 | |
RE: konektorTento konektor se většinou nepoužívá na nic. Pokud na něj připojíš další reciver, bude tento druhý omezován a řízen v příjmu podle reciveru prvního. Je možný příjem pouze ve stejné polarizaci a stejném kmitočtovém pásmu, samozřejmě také ze stejné družice. |
![]() grupen |
14.03.2009, 10:25.39 | |
re: konektorSlouží k napojení dalšího satelitního přijímače, ale má to svá omezení. Aby ti to na druhém fungovalo, musíš mít ten první v zásuvce a další věc, na druhém můžeš koukat jen na ten transpondér, který je naladěn na prvním satelitu. Jiná frekvence ti tam nepůjde. |
![]() Oskarek1 |
14.03.2009, 10:29.38 | |
RE: konektorv případě, že jeden z těch receiverů je ve stavu stand-by, tak by ten druhý-zapnutý měl fungovat stejně, jako kdyby byl k parabole připojen přímo. ale někdy to nefunguje, protože některý přijímače jsou neustále na příjmu. potom se musí jeden z nich vypínat úplně, aby to fungovalo bez omezení. |
![]() vortimond |
14.03.2009, 10:39.16 | |
RE: konektorvlastně se to dřív používalo hlavně kvůli analogu, když digitální vysílání teprve začínalo. teď už to nemá až takovej význam, připojovat dva přijímače na jeden výstup LNB. |
![]() vortimond |
14.03.2009, 10:43.08 | |
RE: konektorHm tak to je na prd. Teď jsem to zkoušel. Jde mi fakt jen stejná polarizace jako na prvním. Nevím na co tu smyčku tam přidávají když je prakticky nepoužitelná ale dík za vysvětlení. |
![]() rone |
14.03.2009, 11:07.00 | |
RE: konektornektery prijimace dokazou prepnout konektor tak ze master kterj ridi prepinani frekvence je az ten pripojenej na smycce za nim :) |
![]() bublajs |
14.03.2009, 12:36.14 | |
RE: konektorA některý přijímače jsou průchozí i bez elektřiny.Největší význam v tom vidím jako třeba obývák-ložnice, nebo jak to mám já pokoj-pracovna. Nikdy nejsem tam i tam :scared: |
![]() Tomik535 |