Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
14.03.2009, 10:45.47

spektrální analyzér

Mohl by mi někdo vysvětlit k čemu je tato funkce u měřícího přístroje při měřeni DVB-S signálů? Uvažuji o koupi měřícího zařízení, ale nevím jestli mám investovat do přístroje s touto funkcí, nebo mi bude na instalace stačit bez této funkce.
uživatel
Oskarek1
14.03.2009, 11:04.25

Tato funkce není nezbytně nutná.

Pro nastavování parabol postačí přístroj který poskytuje informace o frekvenci, V-BER, C-BER, MER, úrovni signálu, a dále zvládá kompletní ovládání LNB a switchů.
Spektrální analyzátor u DVB-S poskytuje lepší přehled o širším frekvenčním spektru z družice. Usnadňuje vyhledávání transponderů a odhalování závad LNB. Já osobně si už měřák bez spektrální analýzy neumím představit, nicméně jsem používal SatLook Micro, a ten spektrální analýzu neměl. Dnes používám Prodig5 a to je jiné kafe. Cenový rozdíl obou přístrojů je ale naprosto zásadní!
uživatel
Enik
14.03.2009, 11:22.26

RE: spektrální analyzér

Dík za rozhodnutí. Ten Prodig5 vypadá pěkně, ale ta cena je dost vysoká. Pro začátek si koupím měřák aby splňoval to co si psal. Uvažuji o Trimax SM-2200 nebo SATLOOK Mikro+.
uživatel
Oskarek1
14.03.2009, 11:55.55

Můj postoj je naprosto stejný, jak napsal Enik.

Používám také Prodig5, zlatá mašinka. Bez spec. analýzy si už měřák nedovedu představit, to už zrovna můžu (trocha nadsázky) nastavovat podle bargrafů na sat přijímačích. :)))

Ve spectru vidíš krásně všechny kmitočty, precizně nastavíš (nejen) parabolu, odhalíš vadný LNB s dírou v pásmu, mizerný koax ........
uživatel
Zip
14.03.2009, 11:58.44

Taky mam Prodiga5, zrovma tak Satlooka Mikro+.Jses si jisty, ze nebudes potrebovat merit DVB-T?Predevsim ve vetsich a narocnejsich rozvodech DVB-T, je spektralni analyza velka pomocnice.Satlook je na nastaveni parabol dostatecny.Slabsi signaly/extremni multifeedy/ se s nim delaji hure.Neni to zadna barevna hracicka s obrazky, ale ma vse dulezite.Nit,Ber,Snr,Mer,Analogovy meric sat. signalu z predvolene polarizace a pasma/s akustickou signalizaci/
uživatel
Saxon
14.03.2009, 12:10.49

jeste doplnim, nove provedeni Satlooka Mikro G2 jiz spektrak obsahuje, ale urcite se to nebude dat srovnat s analyzou v dospelem meraku.Prostuduj si i merak ST2 od Maximum, analyzu ma, umi DVB-S,T,analog TV,FM.
uživatel
Saxon
14.03.2009, 12:26.48

@Saxon
Věřím, že je to užitečná funkce,ale já s instalacemi satelitů začínám a proto potřebuji zatím ten měřák na satelit. Časem si Prodiga5 jistě pořídím.
uživatel
Oskarek1
14.03.2009, 13:13.03

Jdeš na to rozumně, ale ještě koukni na tohle

http://www.mikrokom.eu/cz/pdf/SATHUNTER.pdf
- to je také velmi slušný strojek.
uživatel
Saxon
14.03.2009, 13:21.13

oskárek - SATHUNTER

Cenu dneska asi těžko zjistíš,ale podle zahraničních e-shopů se cena pohybuje kolem 330-340 liber, coř je kolem deseti tisíc Kč.Než kupovat nějak krámy jako Opensat,Openbox,Telemann, nebo já nevim co, tak je tenhle Promax alespoň záruka značkového výrobce.Mikrokom je solidní česká firma, které má úzké vazby s tímto španělským výrobcem/podpora, servis atd/.Já bych neváhal.
uživatel
Saxon
14.03.2009, 13:27.11

@Saxon

A měl bys nějakou adresu na e-shop kde se to dá v zahraničí koupit. Já ho našel u nás za 23 tisíc. Za tu cenu co si psal bych to pořídil.
uživatel
Oskarek1
14.03.2009, 13:36.07

http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/accessories/promax-sathunter-490886/specification

Je na to sice jen rok záruka,ale raději bych to venku nekupoval.
uživatel
Saxon
14.03.2009, 13:44.55

Tak si snad něco vyberu co mi bude pro začátek vyhovovat. Díky za rady.
uživatel
Oskarek1
14.03.2009, 14:39.21

Nebo Openbox SF 20-30, malé lehké provedení - cca 0.8kg - výhodnější něž tahat po střeše nějaký velký a těžký krám, kovový odolný kryt, základní údaje + spektrální analýza + možnost zobrazení obrazu i zvuku + akustická signalizace, výborná SW podpora, ovládání motoru atd. Výborný poměr cena-výkon :8)
uživatel
drobeček