| 13.07.2007, 14:11.57 | |
Mám problém s příjmem - kdo mi pomůže, Díky!!!Prosím o radu. Máme parabolu 80 cm na střeše našeho paneláku nastavenou na 2 družice - Astry na 19,2°E a 23,5°E. Takže kabel ze svého GI 8300 strčím pouze do zásuvky ve zdi a koukám. Mám ale problém, který nedovedu pochopit a hlavně určit je-li problém v mém receiveru nebo mimo něj. A tedy s kým to řešit - reklamací či nějakou změnou nastavení v GI (ale tam už jsem vyzkoušel všechno možné) či povoláním technika, který tam instaloval tu parabolu. Jde o to, že někdy jdou obě družice a někdy jen ta Astra 3. Chová se to naprosto nevyzpytatelně - třeba 3 dny jdou obě, pak 3 dny nejde 19,2°E, pak zase 19,2°E v rychlých intervalech kolísá (tak po cca 2-10 sec.). Asi je to nejhorší varianta, protože když něco nejde pořád tak zjistím co a vyřeším. Takhle se bojím zavolat technika na ten rozvod a on mi pak řekne, že mám problém v receiveru (taky nikdy nevím jak se to bude chovat a mám strach, že ho zavolám, on přijede a bude to zrovna ve stavu kdy všechno běží jak má) nebo receiver odnesu do prodejny k reklamaci a oni se mi vysmějí. Nemáte někdo tip, co by to mohlo být za problém. Kde hledat chybu a co ještě vyzkoušet. |
![]() kiboko |
| 13.07.2007, 14:17.45 | |
To může býtcokoliv! Od špatně nainstalované paraboly, přes nefunkční nebo nekompatibilní switch až po problém v rozvodu nebo STB. První věcí kterou je dobré udělat je: zjistit jestli má někdo v baráku stejné problémy. Pokud ne, tak je jasno. Pokud ano, je alespoň jasněji! |
![]() Enik |
| 13.07.2007, 14:47.48 | |
RE: Mám problém s příjmem - kdo mi pomůže, Dík...A druhú vec ktorú je dobre urobiť , je obísť DiSEqC a na potrebný čas zapojiť napriamo len LNB z 23E.Bude ešte jasnejšie... |
![]() P 222 |
| 13.07.2007, 16:08.08 | |
RE: Mám problém s příjmem - kdo mi pomůže, Dík...nemuze to delat vitr jak pohybuje antenou |
![]() sta |