18.03.2009, 08:21.48 | |
Nový transpondér Skylinku dnes!Pak podle článků na jiných webech vypadá, že skylink dnes spustí nový uplink! Tudíž to vypadá s tím 1.4. a rozšířením HD/SD nabídky skylinku nadějně :-) |
![]() kaspi |
18.03.2009, 08:25.33 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!počkáme ještě na cenu ;) |
![]() powery |
18.03.2009, 08:31.43 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!jestli tam bude History+Discovery v HDTV tak to chci za jakoukoliv cenu. každopádně to bude velká potupa pro firmu gital a grandiózní úspěch skylinku. |
![]() vortimond |
18.03.2009, 08:37.58 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Bacha na detaily.Aby to nebylo bez češtiny...mně to nevadí, ale ti, co jim to nevadí na to mohou koukat už jinde dávno. Ale jestli se Skylink prosadí na HD nějakou opravdovou poctivou prací a nezkazí to nějakou vychcaností, tak má dobrou šanci zlikvidovat nejen Gital, ale i UPC a DigiTV, protože tady lidi nejsou blbí a než programy 80 programů v SD jako TV Paprika atd., tak radši ..náct, ale pořádně. HD rulezzz. Do pěti let to bude naprosto běžné. a obyčejná rodina, když se bude muste rozhodnout, jestli UPC za 500 Kč nebo Skylink za 500 Kč sice s třetinou programů, ale pořádně, tak nebude váhat ani minutu. Než deset teplých piv, tak to si dám radši tři, ale pořádné. Řekl bych, že nebudu sám. Ale jásat budu, až budou ta tři piva aspoň na dohled. |
![]() Antonín |
18.03.2009, 08:47.54 | |
@AntonínSúhlas,nie si sám. |
![]() Milan C |
18.03.2009, 09:01.51 | |
den HD pro skylink12109/H ... SR 27500 ... FEC 9/10 ... DVB-S2 (QPSK) |
![]() vortimond |
18.03.2009, 09:10.09 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!urcite si to skylink pohlida co do kvality tak do obsahu je to jeho velka sance obsadit trh ze satelitni zabavou.urcite to ze zacatku pro ne nebude velky vejvar ale postupem doby pokut si to nezkazi by to mohl byt dobry obchod.uz za tu odvahu si zaslouzi mou pochvalu.okorat sem nepochopil proc nerozjel medialni reklamu na svuj produkt treba to pride no uvidime. R^ |
![]() image |
18.03.2009, 09:15.51 | |
Zajímavé ...... a je velmi podivné, že server Parabola to dosud neuvádí ani ve "ZPRÁVIČKY ...." ,:O nechybí tam ale "Fishing+Hunting s výhodnou nabídkou a rybářskou ...." :)) |
![]() vodnar |
18.03.2009, 09:24.18 | |
@vodnarkoho chleba jíš... ;)ale bacha ať nedostaneš ban za provokaci :laughing: |
![]() kaspi |
18.03.2009, 09:30.00 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!nechci byt rypal,ale co digitalci nejak jim spadnul usmev nic nerikaji, ale psat by mohli. chapu jejich smutek napiste radi by sme vas slyseli. :laughing: :scared: |
![]() image |
18.03.2009, 09:36.06 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Za HD bakíček patří Skylinku bezesporu uznání. S představami, jak tím požere veškerou konkurenci bych byl opatrnější. Většina lidí pořád nemá o HD ani páru a stačí jim SD. Průlomem bude asi až ČT HD. Navíc pochybuji, že v případě konce Digi (ať už legální či jen EMU) půjde armáda jejich zákazníků do HD. Ale snad to CS Link donutí ke splnění slibů. |
![]() Chercheur |
18.03.2009, 09:43.28 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Já jsem nemyslel a nenapsal, že je požere do vánoc...HD nakonec budou mít všichni, jako kdysi barevnou televizi. Na televizi 37" a více je rozdíl dramatický. Jediné, co to zásadním způsobem ovlivnilo a zpomalilo, je zavedení zastaralého DVB-T jako hlavního distribučního kanálu. Nicméně je možné, že to odpadne stejně jako odpadlo NMT pásmo. |
![]() Antonín |
18.03.2009, 09:54.10 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!taky se jedná o rychlost. prakticky žádná pay-tv stanice v poslední době není na kartách obou operátorů. takže když skylink vyžere kvalitní HDTV materiál (což history+discovery+eurosport rozhodně jsou) tak bůhví co mají ve smlouvách a bůhví jaký má gital vůbec možnosti :laughing: |
![]() vortimond |
18.03.2009, 09:54.43 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!HDTV je fajn, jen si osobně myslím, že v Čechách a na Moravě, kde se s digitalizací zaspalo, kde mnoho diváků dodnes nemá ani digit. přijímač SD kvality, je tohle akce pro horních 10.tisíc. I vzhledem k cenám HDTV přístrojů.Takový Discovery v HD-kvalitě na patřičném vybavení je jistě fajn - pro fajnšmekry, ale spoustě lidí je jedno, jestli ty kraviny na ČT či Nově budou v HD nebo ne. Jinak je to ale samozřejmě velké plus pro Skylink, ale bohužel pro malou skupinku lidí. |
![]() simbianis |
18.03.2009, 10:00.58 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Jsou tu zajímavé názory ale největší problém aspoň u mne je na co se dívat ať je to v bůhvíjakém rozlišení.... |
![]() Ivo SS2 |
18.03.2009, 10:12.47 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Vývoj nezastavíš - nejdřív analog (pol.80.let), za "pár" let DVB-S/T, teď HDTV a i ten bude jistojistě za několik let překonán - a zas bude něco lepšího - jenže, kdyby člověk chtěl držet krok, má to dva háčky - jednak mít opravdu kvalitní programy, třeba filmové (a pardon, HBO to u mě rozhodně není) a jednak mít peníze na pořízení nových technologií a také na nekřesťanské měsíční poplatky. |
![]() simbianis |
18.03.2009, 10:28.50 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Nabýtka v HD je opravdu na úrovni,jsem rád že tam není nic,co programově připomíná Novu,Primu a spol.History sleduji v německé verzi a musím říci,že je na profesonální úrovni.Je nač se těšit. |
![]() kleopatra |
18.03.2009, 11:07.38 | |
Pred obedom ziadna zmena v spektrehttp://ipbox.wz.cz/23e.htm |
![]() EnoSat |
18.03.2009, 11:11.15 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!NMC Towercom, a.s. oznamuje, že dne 19.3.2009 v čase od 02,00 do 03,00 hod. bude mimořádná odstávka uplinku v Bratislavě na Kamzíku. Odstávka se bude týkat transpondéru 11 797 MHz.V uvedeném čase bude probíhat měření vyžádané poskytovatelem satelitní kapacity SES ASTRA. Omlouváme se zákazníkům za dočasné nepohodlí při používání služeb Skylink. --------- Antonine, ty jsi spadl z visne, vzdyt vis, ze 98% lidi zalezi na cene. Kolik myslis, ze ma skylink a Gital penetraci platicich zakazniku, bude to nad 5%? Pochybuji. |
![]() Hollys |
18.03.2009, 11:15.46 | |
RE:cekame na cenu cekame na cenu cekame na cenu:-) go go TowerCom go go:-) ...;) |
![]() alfasex |
18.03.2009, 11:25.30 | |
Re: Baboi"..a proč si kupují lidé HD televize, aby se dívaly na digi či UPC?...možná, ale to asi těžko" clovece, todle bych dal jako ftip roku 2009:-) sem se docela dobre pobavil, ja sem si taky kupoval LCD protoze nakej Skylink ma bude mit par "docu" a k tomu 1 sport kanal v HD, protoze na todle koukam 24hodin denne :laughing: nejdriv se porozhledni jake paraboli sviti po domech, bych rekl seda s napisem DIGI:-) ... no ale mozna tydle lidi maji CRT a nepatri k hornim 10000... |
![]() alfasex |
18.03.2009, 11:32.07 | |
vortimondJe dobré že někdo rozšiřuje HD programy ale 90% zakázníků na to kašle ,chce to co nejlevnější a z těch 10 % si to zaplatí tak polovina.Takže ve výsledku je tom zatím na hov.o .A jestli se zákazník bude dívat přes Gital nebo Skylink rozhoduje hlavně montážní firma,nebo co má v kompletu ze supermaketu.Zákazníci se chtějí dívat na co nejvíc česky mluvených programů pokud možno zadarmo,a je jim jedno jesli s čertem nebo ďáblem |
![]() kimi |
18.03.2009, 11:34.11 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!v kazdym pripade by nebylo spatby, kdyby existovala 1 platforma s 10 HD premiovyma kanalama a druha s 30 SD kanalama, obe za stejnou cenuschvalne ktera by mela vic zakazniku a vetsi zisky? Naklady by meli na uplink obe stejne (10HD odpovida zhruba 30 SD kanalum) Ja myslim ze je to jasne, ne? :-) |
![]() Hollys |
18.03.2009, 11:39.55 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Autoři kimi a Hollys to řekli naprosto jasně - oba dva mají pravdu - ztotožňuji se. |
![]() simbianis |
18.03.2009, 11:50.09 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!alfasex : proč si lidi kupují LCD apod ?Protože se do nich hustí masívní reklama, že je to hlavně IN, že budou mít kvalitnější signál (což v případě SD není mnohdy pravda - že budou mít více programů (nabídka např.DVB-T je ale tristní), mnozí vůbec nechápou, že k příjmu HDTV je potřeba jiný přijímač než ten digitální, co mají teď doma - a málokdo si uvědomí, že za kvalitu a za dobré programy si musí zaplatit, a to jak v SD, tak v HD kvalitě. Češi nejsou zvyklí platit. |
![]() simbianis |
18.03.2009, 12:00.02 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!alfasex : Já měl UPC Direct v podstatě hned, jak přišel do ČR, byl jsem spokojen - postupně šla kvalita ale dolů a cena nahoru, přibývaly programy, o které jsem nestál.Všichni se divili, proč platím za televizi tolik peněz, že jim stačí to co bylo - pak přišlo Digi - za 260Kč oproti 683 u UPC - a bum - dneska to má kdekdo. Kvalita je hrozná - to je fakt - a spousta lidí je překvapená (nahuštěná reklamou), když zakoupí novou LCD bednu a ejhle - ono nám to neukazuje tak pěkně jako v obchodě... Bodejť jo - co byste chtěli za ty peníze. O chování k zákazníkovi u Digi bych se už vůbec nezmiňoval - mizení programů z nabídky (Filmbox, AXN) je zcela běžná věc. |
![]() simbianis |
18.03.2009, 12:19.52 | |
@Hollys, @simbianisPřesně s vámi souhlasím, lidi u nás jsou zvyklí za málo peněz hodně muziky, a né za hodně peněz málo muziky.Zkoušel z vás montážníků někdo nabízet ve vámi zvolené sestavě nějaký HD receiver? kolik lidí si ho od vás koupila, pochybuji i z 10% a SD reciever si raději koupila zbývajících 90%, protože k vůli 5 kanálům, ho nikdo kupovat nebude |
![]() netace |
18.03.2009, 12:20.24 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!v dnešnej dobe je dôležite v HD vysielať šport,prírodu,zábavu,film... R^,potom bude aj záujem! R^ :) |
![]() mat |
18.03.2009, 13:05.14 | |
matnaopak, v dnešní době je důležitá penetrace HD SAT receiverů mezi lidmi, pak bude zájem toto drahé vysílání spustit. Jinak by to byla (SkyLink, Gital, kdokoliv) finančně sebevražedná podpora prodejcům (výrobcům) HD techniky, kterí prodají HW a že to člověk již nemá čím krmit jde již mimo ně.. Tak to bylo vždy, kdo byl fanda a měl o něco nového (kvalitnějšího) zájem (co třeba nedávno DVD), tak si koupil draze přehrávač a pak jeden dva drahé nosiče v angličtině(víc jich ani nebylo a v češtině už vůbec ne). Ostatní si to nekoupili, protože to bylo drahé a filmy se daly v začátcích spočítat na jedné ruce. Až postupně se vzrůstající penetrací přijímačů mezi lidmi, se rozšířila nabídka titulů, až jsme se dostali do dnešní doby, kdy to stojí "pár" korun a DVD má snad každý. A nic jiného neočekávám ani od HD. Nadšenci si to koupí, i když je to dražší a ze začátku bude programů poskrovnu a některé jen v cizích jazycích a hold ta masa brečících nad cenou si bude muset nějaký ten pátek počkat. |
![]() Jackal |
18.03.2009, 13:32.38 | |
Jackalneviem prečo to rozmazávaš,ked bude na čo pozerať v HD,tak si to ludia zakúpia,musí byť ale ponuka.... R^ /... |
![]() mat |
18.03.2009, 13:39.23 | |
Zatiaľ frekvencia-off...uvidíme v priebehu dňa. |
![]() Milan C |
18.03.2009, 13:46.20 | |
@Antonínpoklona pane,naprostý souhlas, také sdílím stejný náror R^Hodně zdaru |
![]() Babui |
18.03.2009, 13:48.37 | |
matTak to se pleteš, ponuka nebude, dokud nebude dost lidí, co bude HD přijímače vlastnit, tak to bylo a bude. Nikdo nevydá (DVD nosič), nebo nebude distribuovat signál (SkyLink), když nebude nikdo, kdo by si to koupil. Prvně musí být dost těch, co budou mít přístroj doma, aby byla pravděpodonost, že si to (DVD nosič, HD signál z orbitu) koupí/předplatí alespoň určitý počet lidí. A rozmáznul jsem to proto, že někteří to nechápou a chtěli by mít u nás novinky hned a pokud možno zadarmo R^ :))) |
![]() Jackal |
18.03.2009, 13:54.25 | |
JackalCo bylo dřív? Slepice, nebo vejce?Nejdřív by měli být HD programy, pochopitelně za peníze. Zrovna jako rohlíky v krámu, kam si pro ně lidi chodí, protože ví, že je tam maji. Nebudu chodit do krámu, kde nevim, jestli je zrovna majia určitě tam na ně nebud s taškou čekat, až je přivezou. |
![]() Saxon |
18.03.2009, 14:01.28 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Bylo by legrační k těm názorům dopsat typ přijímače a přijímané programy u autora. Vsadím boty, že ti, co tvrdí, že je HD zbytečné, na žádné HD nekoukají...a tím to celé je. Desetileté děcko sex považuje taky za zábavu podivnou, od normálního života a zajímavých her zdržující ztrátu času. |
![]() Antonín |
18.03.2009, 14:01.46 | |
@JackalNo vidím že opravdu nechápeš jak přemýšlí obyčejný zákazník.Já jako obchodník bych musel totiž lhát,abych přesvědčil tohoto človíčka k nákupu oné zbytečné a předražené (v tento okamžik)věcičky. :-/ Rv |
![]() martin5 |
18.03.2009, 14:03.59 | |
Saxon:))) Dobrá, takže někdo má začít vysílat drahý HD signál a jít do mínusu a pak čekat až výrobci slevní HW, aby si to mohl koupit každý? To by musel být distributor signálu bláhový anebo charita. Nikdo nikoho nenutil kupovat HD televizor, ani HD sat přijímač. A jak jsem psal jinde. prodejci HW nikomu neřeknou, že tak krásný obraz doma mít nebudou, pokud nebudou mít vše HD (TV, SAT i "krmivo"). Potom si HW koupí každý a pak když zjistí, co ještě potřebuje, tak brečí, že je to drahé. Kolik lidí při nákupu HD televizoru má jasnou představu co ho čeká dál? |
![]() Jackal |
18.03.2009, 14:13.21 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!2Jackal: to by mi ani tak nevadilo. Ale že tito strupi chodí volit, to je hrůza. Kdo nemá na HD signál, tak si vůbec nemusí kupovat plochou televizi, zážitek s obyčejnou crt bude u SD prakticky stejný.2martin5: takový obchodník jako ty, by prodával dodnes osvědčené parní automobily. Přdstava, že ti padne do ruky nešťatsník, co má doma 50" televizi a ty mu namluvíš, že HD je zbytečné a předražené - v tento okamžik :-) Kdy myslíš, že bude levnější? Já ti to řeknu rovnou: NIKDY. |
![]() Antonín |
18.03.2009, 14:17.19 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Dokud nezačnou s tím HDéčkem státní ČT programy,tak nebudu přece razit názor typu "kupujte zařízení a třeba jej někdy využijete"Je to stejné jako s koupí nového bytu do kterého se nemůžu nastěhovat. |
![]() martin5 |
18.03.2009, 14:17.37 | |
AntonínPokud jsi měl na mysli mě, klidně odpovím celou svou historii:Polovina roku 2007 nákup TH-42PX70 s vědomím, UPC bude mazec, TT ujde, ale DVD přes HDMI tak asi o 25% lepší oproti SCARTu a s plánem na nákup dalších komponentů. Začátek 2008 nákup PS3 + nějaké HRY a pár filmů. No a když se objevilo info, že STV3 bude vysílat olympiádu v HD tak v srpnu 2008 nákup Vantage HD8000S + SLCZ a SL SK, kde mi cca 2 měsíce běžel i ESP HD. Teď jsem zrušil UPC a chystám se předplatit MULTI + HD, jen co budu vědět více. Ale rozhodně nikam nechodím brečet, že mám doma HD mašiny a "krmivo" je do toho drahé. |
![]() Jackal |
18.03.2009, 14:30.22 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Parabola zaspala viz ******* |
![]() flukes |
18.03.2009, 14:30.37 | |
@vodnarPokud bude mit redakce spolehlive informace jiste je v tomto smyslu prinese, zbytecne rypani nema smysl a nerad je vidim Rv |
![]() 007 |
18.03.2009, 14:35.44 | |
DISCOVERY potvrzeno na skylinku!Společnosti ASTRA CEE a Skylink uspořádají dne 24. března 2009 v pražském hotelu Marriott tiskovou konferenci, na které bude představeno spuštění nový HD kanálů na pozici ASTRA 23,5 stupňů východně přes platformu Skylink. Na tiskové konferenci vystoupí představitelé ASTRA, Skylink, SPI International, Discovery Networks a Chellomedia. |
![]() vortimond |
18.03.2009, 14:40.26 | |
@Antonín...že cena elektroniky NIKDY nespadne???To jsi mne teda pobavil :O :laughing: :laughing: |
![]() martin5 |
18.03.2009, 14:43.44 | |
To martin5řekl bych, že Antonín neměl na mysli elektroniku ;) |
![]() Jackal |
18.03.2009, 14:50.11 | |
@JackalNo vidíš,já zase ji na mysli měl.Jde o to že první musí být nabídka HD programů z základu (tím myslím všechny státní ČT ,které již platím z koncesí)a potom jsou na řadě všichni ostatní.Toť můj názor. |
![]() martin5 |
18.03.2009, 14:51.30 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Patří tam "v základu" :-/ |
![]() martin5 |
18.03.2009, 14:58.13 | |
To martin5Je to Tvůj názor a můj je, že ani veřejnoprávní televize nespustí HDTV přes SAT, když nebude nikdo, kdo by to chytal. Představa, že někdo postaví benzinku a pak bude čekat, až se začnou prodávat auta mi prostě přijde směšná. |
![]() Jackal |
18.03.2009, 15:04.11 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Jackal, Antonín R^ Já jsem si koupil HD přijímač současně s HD TV, protože bych prostě nepřežil že mám TV kterou nedokážu plně využít. To bylo v době kdy vůbec nebylo jisté že nějaké HD programy u nás budou. Dnes je Nova, Brava, Eurosport a za pár dnů další programy, tak nechápu o čem je tato diskuze. Nebo někteří čekáte až jich bude tolik co na Digi SD? |
![]() visper |
18.03.2009, 15:16.13 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!visper: nechápu, proč to směřuješ na mě?P.S. kdy jsi si to koupil a jak prosím vypadalo v té době ono plné využití? (to jen abych si rýpnul) |
![]() Jackal |
18.03.2009, 15:18.13 | |
vispervelká omluva, v zápalu jsem to nepochopil, ještě jednou promiň, už to nejde smazat. |
![]() Jackal |
18.03.2009, 15:20.06 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!to Jackal, nesměřuji, naopak tebe jsem chválil R^ Možná jsem měl oddělit odstavec. |
![]() visper |
18.03.2009, 15:23.02 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!JJ, již jsem to pochopil - o příspěvek výše :) ještě jednou promiň |
![]() Jackal |
18.03.2009, 15:24.27 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!"auto bez benzínky"taky dobrej nákup :O :laughing: |
![]() martin5 |
18.03.2009, 15:27.26 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!ne, to je to fandovství - benzinka jedna a v kufru kanystry :))) |
![]() Jackal |
18.03.2009, 19:14.35 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!Já bych z rostoucího náskoku Skylinku proti Gitalu zas takovou radost neměl. Nebýt Gitalu, tak poslední co drží ceny placených programů dole je Digi. Jestli tihle dva provideři padnou na hubu tak půlce republiky z nové cenové politiky Skylinku zamrzne úsměv... |
![]() Louskacek |
18.03.2009, 20:05.44 | |
RE: Nový transpondér Skylinku dnes!presne tak, nevi nekdo co je s gitalem?zatim jen zmenil web prezentaci z te hnusne na jeste horsi : http://www.gital.cz/ - vypada to na zanik Brandu :-) |
![]() Hollys |
18.03.2009, 23:50.54 | |
@alfasexjá o voze, ty o koze :-/mno necháme to tak... |
![]() Babui |