Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.03.2009, 08:50.06

Restart Humaxu Digi+II

Měl bych, prosím vás, dotaz. Mám přijímač Humax Digi+II s motorem. Včera jsem si chtěl naladit na Turksatu 31,5°E nově přidaný hudební program Tempo TV, ručně zadal parametry kanálu, dal vyhledat a uložit. V ten moment se mi přijímač restartoval a naladit se mi to povedlo až na podruhé. Ze sítě ho neodpojuji vůbec a proto se ptám, zda je tento jev normální ? Dále pracuje bez problémů s motorem na dostupných družicích.
uživatel
kvasnak
23.03.2009, 08:55.48

RE: Restart Humaxu Digi+II

je to naprosto normální. nejedná se o hardwarovou závadu ale nestabilní software. ten přijímač je prostě stavěnej spíš na fixní příjem intelsatu a ovládání motoru a podobný funkce jsou tam spíš jako přídavek a výrobce jim dál nevěnuje moc pozornost.
uživatel
vortimond
23.03.2009, 08:59.43

Díky, to mi spadl kámen ze srdce :)
uživatel
kvasnak
23.03.2009, 09:09.41

jsou tam i horší chyby. někdy se stává, že když si pracně naladíš několik set free programů na různejch družicích, tak už další nejde přidávat (přitom v paměti je místa dost) a pomůže jenom reset do továrního nastavení :)) což je dost blbý, protože ty pracně naladěný a setříděný programy není kam uložit. často se taky stává, že motor reaguje až na několikátej pokus. a myslím, že vůbec nenaladí třeba sportovní feedy bbc na astře 28e ani po ručním zadání všech parametrů
uživatel
vortimond
23.03.2009, 10:02.24

Restart Humaxu Digi+II

Ano souhlasím, se všemi popisovanými chybami. Nejednou jsem se s nimi setkal! Nesmím paměť zbytečně moc zaplňovat (ukládat pouze tak 400 programů) a raději vybrat dřív než uložit. Už jsem se s tím hodně vyztekal, co to zabralo času!
uživatel
kvasnak
23.03.2009, 10:33.02

Restart Humaxu Digi+II

Jediný+,co to snad má, že po továrním nastavení se nevymažou pozice družic, protože to by bylo na makovici, je znovu hledat!
uživatel
kvasnak
23.03.2009, 16:28.41

čo som sa ja zase nazožieral nervou pri kombinácii digi a astra 1, to bol sen :fuming: :bomb:
uživatel
Tami