| 24.03.2009, 18:18.20 | |
Pokračování problému 23E/transpondér 12535VTak jsem slíbil informaci, jak pokračuje problém s tímto transpondérem. Technisat odzkoušen v nedalekém servisu - pracoval tam na 23,5E/12525V bez problémů. Po přinesení domů vše OK. Kostičkování už nezačíná samo od sebe, ale začne v okamžiku, kdy se sepne obvod mezi satelitem Vantage 6000S a TV. Okamžikem odpojení sat antény od Vantage kostičky na Technisatu zmízí a přijímač funguje bez problémů. Podotýkám, že jsem mezitím zakoupil nový twin konvertor pro 23,5E a nahradil i postarší sat.kabel novým. Takže ale přesto zatím :-)) |
![]() honza sr |
| 24.03.2009, 18:19.45 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...Oprava toho ksichtu na :-((( |
![]() honza sr |
| 24.03.2009, 18:53.37 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...Na 23,5°E 12535 V - co to je za program ? |
![]() CES |
| 24.03.2009, 19:17.17 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...Mam to chapat tak,ze kdyz odpojis scart kabel mezi Tv a Vantage, tak kostickovani na Technisatu prestane?Pokud ano,tak bych zmeril voltmetrem na stridavem rozsahu napeti mezi vstupem Technisatu a jeho svodem od LNB.Druha strana Vantage-TV musi zustat kompletne propojena.Pokud nameris nejake napeti, pak jeste zkus to odpojeni scartu.Pokud dojde ke zmene na displeji voltmetru, budes muset resit rozvod sitoveho napeti v dome.Zkus merit. |
![]() Saxon |
| 24.03.2009, 20:19.29 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...Možná jsem se špatně vyjádřil. Momentální stav:Technisat se svojí TV normálně fungují na 3 družicích (včetně právě družice 23,5E/transp.12525V), pokud ve stejné době neběží Vantage se svým TV. Kostičkování u Technisatu (pouze na daném transpondéru - cs link, Noe atd) přesně v okamžiku kdy po zapnutí Vantage a TV naskočí jakýkoliv program. To kostičkování přestane naopak v okamžiku buď vypnutí Vantage a její TV nebo postačí jen odpojit od Vantage anténní kabel (od přepínače). V celé věci nehraje roli scart (mimochodem nemám Vantage a TV propojeny scartem, ale kabelem HDMI) ani kabel HDMI. Snad to je teď trochu srozumitelnější. |
![]() honza sr |
| 24.03.2009, 20:52.22 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...No a právě jsem udělal poslední pokus, ale asi důležitý. Odstranil jsem to, čemu jsem nejvíc důvěřoval - Vantage - a nahradil ho záložním Technisatem. V tomto případě se žádná závada na druhém Technisatu neprojevuje. Konečně!! Nicméně pořád netuším, jak by tak mohl ten Vantage "bortit" právě jen ten daný transpondér na druhémpřijímači cestou sat kabelu. Jak to budu reklamovat teda netuším, protože sám o sobě jde Vantage úplně parádně i v HD. |
![]() honza sr |
| 24.03.2009, 20:53.05 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...I tak bych absolovoval tu akci s voltmetrem.Evidentně se tu uzavírá nějaká smyčka přes twin konvertor.Bohužel, propojení více přijímačů na jeden LNB nelze z principielních důvodů praktikovat s galvanickým oddělením :(Podobnou záležitost jsem nedávno řešil s Quad monoblokem.Neplechu dělal jeden ze čtyř Openboxů.Sám fungoval bez výpadků, při zapnutí jakéhokoliv dalšího, následoval pád signálu u tohoto jediného.Přijímač jsem vyměnil za jiný model a bylo po problému.Přijímači byla na záruku vyměněna základová deska.Alespoň to bylo uvedeno v servisní zprávě. Přeji Ti hodně zdaru a trpělivosti. |
![]() Saxon |
| 24.03.2009, 21:22.48 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...Dík Saxone, reklamovat zřejmě zkusím, měřit ne. Jsem jen dejme tomu poučený amatér. :-)) Dík všem za rady. |
![]() honza sr |
| 24.03.2009, 23:38.49 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...kolik máš v bytě zásuvkových okruhů? prodlužovák a vyzkoušet z jiného, divný že by bylo vantage tak choulostivý |
![]() poky1 |
| 25.03.2009, 06:52.32 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...zkus na Vantage dat 20dB útlumový článek a oba přijímače uzemnit. |
![]() RAFI007 |
| 25.03.2009, 08:05.44 | |
Dva přijímačeOvlivňování prvního přijímače Technisatu po zapnutí druhého MX 800 jsem registroval rovněž. U mne se to projevilo tím, že fungovala pouze H nikoliv V polarizace na Technisatu - (9E Melodyzen), na konvertoru Twin se nějaké napětí přičetlo. Ony ty elektronické zdroje přijímačů i televizorů jsou něco jiného než s klasickými transformátory a nějaké zbytky mikroampérů nebo miliampérů kdesi cestují a uzavírají se přes Twin. Po připojení plasmy na třívodičovou zásuvku a prokazatelné uzemnění kostry plasmy, byl stav lepší. Měřit a zemnit, co se dá.Souhlas se Saxonem. |
![]() samorost |
| 25.03.2009, 08:36.56 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...Vypadá to na zemní smyčky přes ochrané odpory spínaných zdrojů (proto to někdy dělá a někdy ne).Což se dá různě zkusit a různě odstranit. Bez měření není vědění. Co můžeš zkusit: - dělá to i když "obrátíš" vidlici v zásuvce? - dělá to, když to napájíš všechno z jedné zásuvky? - dělá to, když kostry (například někde okolo toho vstupu LNB bývá šroubek) těch přijímačů propojíš tlustým měděným drátem? |
![]() Antonín |
| 26.03.2009, 21:04.43 | |
RE: Pokračování problému 23E/transpondér 12535...honza srprosimtě co je to za model Technisatu ?? MF4-CC mi podobně zlobil... |
![]() veris |