Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.03.2009, 23:21.03

Příjem DVB-S ve vysokém rozlišení na plazmě

Ahoj.Máte někdo zkušenosti v příjmu signálu ve vysokém rozlišení přes satelit do plazmy? Zajímá mě rozdíl oproti běžnému signálu,volné kanály v HD,ceny placených kanálů.Mám zkušenosti s analogem,DVB-T,UPC satelit a používání plazmy jako monitoru (Panasonic Viera 106cm).Díky za rady a názory.
uživatel
bibelot
24.03.2009, 23:25.38

RE: Příjem DVB-S ve vysokém rozlišení na plazm...

nebe a dudy, při nejlepší vůli se k tomu už nedá ani nic napsat, pokud jsi byl zvyklý na UPC, tak se Ti otevře zcela jiný svět
uživatel
poky1
24.03.2009, 23:28.11

kdo to nemá,bude plivat,kdo to má, bude chválit,k čemu ti bude těchto názorů,koukni se na to ,u někoho ,kdo to má,pak se rozhodneš
uživatel
pierrepetr
24.03.2009, 23:29.14

Jak píše poky1, HD zcela jiný svět.Měl jsem dva měsíce balíček HD od SkyLinku a na Eurosport v SD se nedá dívat a na kabelovce UPC už vůbec ne.
uživatel
Eskamoter
24.03.2009, 23:29.29

nebe a dudy je už cslink proti UPC vyblitině
uživatel
pierrepetr
25.03.2009, 07:04.38

Kto to raz zažije / HD /, už s tým aj zomrie. Keď to potom prepnem na UPC Direct alebo DIGI....ani sa rozhodovať nemusím. Je to úplne jasné !
uživatel
Milan C
25.03.2009, 07:24.14

Doplnění otázky...

Díky všem.Předpokládal jsem odpovědi v takovém to duchu.Jak se dostanu na signál s vysokým rozlišením? Jen přes Skylink,nebo stačí zakoupit DVB-S přijímač k tomu vhodný? Dostanu se pak na nějaké volné kanály ve vys.rozlišení,nebo jsou všechny placené?
uživatel
bibelot
25.03.2009, 07:31.41

teraz som dočital članok o laserovej televizii -jeden typ sa da v usa kupiť - a vysvetluju ,že hdtv je oproti tejto telke šmejd. Čo by nato povedala moja crt? :laughing:
uživatel
par32
25.03.2009, 08:10.41

@bibelot

Ano aj cez SKYLINK, ale sú tam aj voľné. Mrkni hore na prehľady.
uživatel
Milan C
25.03.2009, 08:31.04

par32:
HDTV nemá nic společného s tím, jaký máš typ zobrazovače. Leda v tom smyslu, že na CRT televizi neuvidíš více než cca 400x400 bodů (když je velmi kvalitní) a 300x300 když je to obyč. šmejd.
Jedna věc je zdroj dat/signál, druhá zobrazovací materiál.

HD je jiná liga, je to stejný rozdíl jako mezi čb a barevnou televizí. (Ale na CRT to neuvidíte, tam bohatě stačí UPC/Digi.)

Ale s přijímanými kanály je problém. Zadarmo nejsou skoro žádné, vlastně už jenom Arte a Anixe. Zbytek je nutno platit. Nabídka Skylinku je teprve na začátku. Je to pár kanálů. Výbornou nabídku má SkyUK, ale jednak je to drahé a taky je to nesnadné zorganizovat.
Nečekej hlavně, že si koupíš DVB-S2 přijímač a budeš koukat na všechno v HD.
uživatel
Antonín
25.03.2009, 08:49.46

FTA programů v HD je víc. všem zatím kraluje BBC-HD na 28e. ale chce to trochu větší parabolu. někde na západě v blízkosti něm. hranic by mohla stačit i 120-tka. v Praze už kolem 160 offset, což je poměrně dost. na Moravě ještě mnohem víc. odměnou je 9 hodin HD pořadů denně (žádný upscale) a nezávislost na nejisté Skylink nabídce, která kdyby stála 100,- Kč měsíčně, tak se setká spíš s negativní odezvou
uživatel
vortimond
25.03.2009, 09:32.14

Ja si myslim , ze to HD potlacia do predu , az bezne programy , ako su vsetky 4 CT ,vsetky 3 STV , markiza , joj a vsetky doteraz neplatene kanaly.
To co ponuka SkyLink , je sice pekne , ale moc drahe a podla mna si to zaplati , len maly okruh ludi , je to viacmenej pre fajsmekrou !? mozno sa mylim.
uživatel
gama07
25.03.2009, 09:32.54

RE:...

a jdeme nato...

ad1) par lidem bych doporucil premrskat what is SD a HD
ad2) pak by nesrovnavali SD s HD
ad3) aktualne ve zrozumitelnem jazyku je mozne primat HD jedine cez Skylink (www.skylink.cz)
uživatel
alfasex
25.03.2009, 09:37.39

RE: gama07

heh, vis co ti tady napisou, ze je to za facku!

osobne si myslim ze MULTI+HD cena sla nahor, a uprimne co pribudlo v HD pro normalniho cloveka? dokupy nic.... a jeste aj discoveryHD neni v ceskem jazyce..kdo neumi ma hold smulu

ale nechce se mi nak hadat s vortim a dalsima... jdu na postu si cvaknout predplatne na dalsi obdobi pro MUlti+HD ... caj
uživatel
alfasex
25.03.2009, 09:39.11

HD na Skylinku nemá zatím žádnou budoucnost
protože
1) to není zadarmo
2) to není ani česky (krom Filmboxu a Novy která skoro ani v HD nevysílá)
3) je tady digi emu a masivní nákupy emulačních SD přijímačů
4) je tady pořád ještě CDN na diablu
uživatel
vortimond
25.03.2009, 09:55.54

alfasex

to se dostáváme do zvláštního protikladu. když já si to neplatím, ačkoliv si myslím, že tam přidali hodně zajímavý programy, ale nebude to mít úspěch a myslím si, že to za pár měsíců stejně skončí. a ty jako seš nespokojenej s tou nabídkou a platíš si to :laughing:
uživatel
vortimond
25.03.2009, 10:15.46

1. HD není pro každého, to není věc, která se kdy může objevit v králíkarně. Aspoň v dalších několik letech. Barevné televize tam taky přišly až naposled. HDTV nemá navíc sebemenší smysl pro televize menší než 42".
2. Kdo neumí aspoň anglicky, neměl by ztrácet čas koukáním na televizi, ale mazat do školy. (A to ne proto, aby se mohl koukat na HD, ale aby nechcípnul hlady, případně nám všem nevisel na krku, jako nezaměstnatelný.)
3. Skylink s HD nejspíše uspěje, dokonce si myslím, že jestli s tím půjdou do Evropy (jestli mají smlouva na platbu fix+prodané předplatné, a ne území, jakože asi kromě NOVA HD jo), že by mohli uspět i tam. Podle mne je balíček deseti programů v HD, kterou budou v originálním jazyce za těch 10-20 euro měsíčně dokonale prodejný.
Dva filmové (Filmbox a MGM třeba), dva doku (Discovery, NG, History třeba), dva newsové (BBC a něco), jeden sportovní a tři nějaké kanály...to se dá prodávat plus k tomu třeba vždycky dosypat na lokální kartu místní veřejnoprávní, nebo vázané na území (NOVA u nás, ORF v Rakousku, jednou třeba HD v Německu...)
Dalo by se ledacos.
uživatel
Antonín
25.03.2009, 11:23.03

a kam myslíš, že skylink s tou hdtv nabídkou ,,vycestuje,,? do polska, maďarska, německa nebo rakouska?
uživatel
vortimond
25.03.2009, 11:33.21

To já nevím.
Kdybych byl oni vycestoval bych do celé EU. Kompletně.
Protože Slovensko zvládají, takže ví co a jak technicky (malé platby v eurech apod.) je úplně jedno, jestli kartu pošlu do Portugalska nebo Itálie, nebo bláízkého Polska.
HD europrovider je dost zajímavý plán. V podstatě stačí nemím smlouvu na šíření programu z dodatelem jen pro nějaké území, ale dohodnout se na jiném modelu - podílu na předplatném plus nějakém fixu. A já soudím, že takovou dohodu mají.
A kdybych vyrážel, šel bych po trzích, kde nebude problém angličtina, kterou teď mají, tedy bych nechal na pokoji Francii, Německo, ale to už zacházím do detailů, které rozhodně promyšlené nemám.
Prostě to vidím tak, že kdybych měl HD programy s anglickým zvukem a uměl je prodávat na Slovensko a do Česka, tak bych prostě zkusil prodávat i na Maltě, v Řecku, Portugalsku, nebo i třeba Tunisku, tam kam můj paprsek dosáhne.
uživatel
Antonín
25.03.2009, 12:35.46

Antonín:

Nic ve zlým, ale je celá řada profesí, kde je ti cizí jazyk naprosto k ničemu. Takže zase tak plošně neodsuzuj většinu národa, která má jazykové znalosti na úrovni max. školní výuky.
uživatel
technikTKR
25.03.2009, 13:08.38

RE:

vorti uz sem jednou napsal proc cvakam za HD balik, a je to kvuli jenom Eurosportu, jinak DiscoveryHD mam nekde jinde

a jazykove znalosti, no klidne kolik lidi tady ovlada aktivne english? ... ja uprimne rikam ze aktivne ne, i kdyz rozumim hodne, ale netroufnu si napsat ze ovladam tak dokonale ze v podstate domaci platforms nepotrebuji staci mi MBC ;) a specialne discovery nektere vyrazi co se tam objevuji nepatri k beznimu vyjadrovani...

vsem tahanicim by bylo konec kdyby Skylink uvedl aktivni karty s Multi resp HD, pak by sme byli v obrazu jak jsou na tom... posledni udej uvadel vsechny karty (no hezky kdyz tady je x-lidi co ma aktivni 2karty sk/cz region)
uživatel
alfasex
25.03.2009, 13:20.30

Opravdu si myslím, že úplně každý má umět anglicky, a že pokud neumí, musí s tím něco ON rychle dělat.
Není to podmíněno ani věkem, ani povoláním.
Je to podmíněno akorát leností, kterou velmi opovrhuji.
Stejně jako si úplně každý má mýt ruce.
Skoro bych se vsadil, že 99% lidí, co berou peníze ze sociálních dávek, anglicky neumí. A že to spolu souvisí: přinejmenším bude společný jmenovatel - lenost. Tomu, co nemluví aktivně anglicky, bych sociální dávky dával jenom podmíněně dva roky, po předložení vysvědčení ze školy, kde se učí. A pak šlus julius. Běž se pást na obecní louku.
Discovery může výuku udělat zábavnější, to je přece fajn. Že tam jsou těžká slova? No a? K čemu je slovník (třeba online)?
Neznalost jazyků limituje. Sklář jistě angličtinu nepotřeboval k foukání. Ale co teď? S angličtinou má několik dalších možností, jak překonat těžkou dobu.

Smrt dabingu!
Zhoršuje naši konkurenceschopnost.
Zvětšuje naši bídu.

P.S. Průměrně vzdělaný člověk má kromě toho mluvit (a číst) aktivně ještě nejméně jedním dalším jazykem ze seznamu: čínština, japonština, španělština, ruština, němčina, francouzština.
uživatel
Antonín
25.03.2009, 13:22.05

Prosím povšimněte si jednosměrné implikace:
To že lidé na dávkách nemluví anglicky, neimplikuje výrok, že kdo anglicky neumí, musí skončit na dávkách.
uživatel
Antonín
25.03.2009, 13:38.01

To jste ale překvapili svou konverzací

Pánové!Jsem tu poprvné a čekal jsem,že tu potkám společnost,která se chce bavit o moderní technice,předávat si navzájem zkušenosti a má i nějakou úroveň.Zatím je tu jen přehlídka egoistů,exhibicionistů,co musí mít poslední slovo a vlastně nic k tématu neřeknou.Dejte se na politiku,tam zapadnete.Velké zklamání.Pokračujte si tu beze mne.A nečekejte jakouko-li reakci na vaše další výlevy.
uživatel
bibelot
25.03.2009, 15:55.32

Tys nepřekvapil

Tak nám (vám) vynadal zas jeden kolemjdoucí, co je líný zapátrat sám v těch hromadách odpovědí přesně k jeho tématu. Naštěstí slibuje, že už nebude otravovat.

Jazyky mě živí, zdravím Antonína. Anglicky umím dobře a i když bych nebyl tak fundamentální, užitečnost této dovednosti můžu tak akorát potvrdit.

A vím taky, co znamená "bibelot", a do slovníku se dívat nemusím... (nápověda: anglicky to není)
uživatel
impaler
25.03.2009, 16:31.06

Souhlas, zvlášť ve světě elektroniky je ta angličtina fakt nutností. A ani to není tak těžký jazyk. Tady u nás je taky dobrá němčina, aby se člověk mohl aspoň podívat ven. Ostatně v němčině je spousta dobrých satelitních fór.

@Antonín: A co arabština? To je taky dost rozšířený jazyk, velký rozvíjející se trh, který nejen po importu "demokracie" do Iráku se začíná dost prozápadně orientovat... :)

Mimochodem je mnohem jednodušší se naučit arabsky, než třeba čínsky.
uživatel
Fantomas
25.03.2009, 23:55.14

ULTRA HD!

Ano,na takovémto formátu se již pracuje a zobrazovací schopnost bude jednou taková,jakou má nynější HD.Ale k čemu to bude? ;P
uživatel
jamess96