Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.03.2009, 20:30.49

Co má společného těchto 6 programů ?

Dobrý den,
kdo trochu sleduje mé dotazy k PVR, bude více v obraze - a pro ně dodám, že budu řešit reklamaci a uvidíme, co předvede jiný kus ... přesto by mě zajímalo, kde přesně je zakopaný pes u následujícího problému:

Tyto programy z prakticky celého balíku CZ+SK Digi (asi 60 programů) odmítá PVR nahrát - proběhne "preparing to recording" a pak se rovnou nahrávání zastaví...

Jsou to tyto programy:

JOJ, HBO CE, Markiza, STV1, STV2 a TA3 ...

Jaký technický aspekt může tuhle kolizi při nahrávání způsobovat?
uživatel
fahrus
30.03.2009, 20:35.54

RE: Co má společného těchto 6 programů ?

zapisovacia rychlost USBčka
uživatel
NR Laco
30.03.2009, 20:40.52

NR Laco - má těchto 6 programů nejvyšší datový tok z cca 60 vysílaných? Bitrate mě napadl, ale chci si to potvrdit ...
uživatel
fahrus
30.03.2009, 21:14.20

Pvr Koscom

Digi skoro vôbec nesledujem(radsej zo skylinku,pripadne ine free+emu),ale syn asi dvakrát nahraval z hbo bez problemov na showboxe,ktory je hw podobny koscomu(tusim maju rovnaky procesor).Skus si nahrat lepsi fw,potom sprav tovarne nastavenia,vypni zo siete,nahraj zalohovany seting,keys.A vsetko spravne nastav.Lebo ako som pisal-digi velmi nizky bitovy tok-ked tam nezvlada pvr je to o nicom.Ja mam showboxa a pvr vsade bez problemov,no iny s tym maju stale problemy.
uživatel
Kasr
30.03.2009, 21:14.40

HBO CZ rozhodně nemá vyšší dat. tok cca 2MBs a rozlišení má 528x576
uživatel
Standa2
30.03.2009, 21:23.36

Chyba, předchozí jsem uvedl CS Link na 23.5E, v Digi TV je obdobný dat. tok ale rozlišení je 640x576
JOJ 704x576 3MBs, STV 1 720x576 2MBs, STV 2 720x576 2.5MBs, TA 3 704x576 2.5MBs
Ty dat. toky jsem kloudně neměřil, jen asi 1 min. ale bude to tak jak psal Kasr
uživatel
Standa2
30.03.2009, 21:40.53

Standa2 - nevíš, prosím, které stanice mají datový tok nejvyšší? Mimochodem - do datového toku se počítá i více jazykových mutací, teletext apod?

Kasr - vše jsem vyzkoušel ještě než jsem se tady začal ptát ... tovární nastavení, firmware nový i downgrade, restart, vypnutí ze sítě, přední i zadní USB, 3,5" HDD i USB flashdisk... proto jsem taky vyzkoušel rovnou úplně všechny programy, které mám v paměti ...
uživatel
fahrus
30.03.2009, 21:48.26

Pvr koscom

Skus ct1 zo skylinku na 23,5e,pripadne nieco z nemeckych na 19e napr pro7 aj s ac3 zvukom.
uživatel
Kasr
30.03.2009, 22:00.24

skylink ještě nemám nainstalovaný ... karta je zatím v šuplíku a multibeam v kufru auta ... popravdě řečeno jsem si to všechno pořídil čistě kvůli PVR (a na Vantage nejsou peníze)... bez DVBT/S PVR se mi to nechtělo ani vybalovat
uživatel
fahrus
30.03.2009, 22:45.51

to jsi ten šrot ještě nevrátil?,ztrácíš s tím čas
uživatel
pierrepetr
30.03.2009, 23:09.56

fahrus

Pokud si s tím chceš hrát,tak to chápu,pokud chceš ,aby výrobek splňoval vlastnosti,které deklaruje výrobce,tak musí chodit hned jak ho zaplatíš a né,abys tam zkoušel cpát jiné softy.Ber to tak,výrobek si může koupit kdokoliv a ani nemusí mít doma pc a znalosti se změnami softů.Prostě zapojím a funguje,pokud ne,je to vada.Může to být vada softu,ale mě jako zákazníka to nezajímá,ať ti vadu odstraní prodejce,který je pro tebe partner v obchodním vztahu.Radši bych se zadlužil a koupil bezproblémové zařízení.
uživatel
pierrepetr
30.03.2009, 23:11.54

Stačí změnit u thoru kmitočty, které mají shodnou frekvenci pro vertikál a horizontál - třeba 12643 rozdělit na 12642V a 12643H. Drobná chyba v emu sw. Pierrepetr je trubka, pletoucí si hw renomovaného OEM výrobce se značkou napsanou na přijímači(už ho kopíruje v malajsii i slavný openbox - korejci mu ale nedali zdrojáky, :))) )Jak reklamovat chybu emu sw, která bude vyřešena v krátké době, když na skylinku to funguje bez problémů v rámci nahrávání s timeshift i nahrávání a sledování v rámci TP při sdílení čtečky.Jinak tento přijímač nemá nic společného s Winix, vyrábějící pro Koscom SDF3510.., ale jedná se o výrobce Fortis, který je sw o třídu výš jak Winix, který vyrábí Showbox (ten taky nabízel Winix Koscomu R^)
uživatel
RAFI007
30.03.2009, 23:17.05

RAFI007

trocha slušnosti kamaráde,nikdy bych nenapsal o tobě "RAFI007 je trubka" i když si to myslím
uživatel
pierrepetr
31.03.2009, 08:15.35

priatelu este by ma zaujimalo co napises do reklamacie. Mohol by si to sformulovat asi takto: ked neopravnene sledujem kodovane programy tak mi ich prijimac nedovoli nahravat. :O
uživatel
PEPE8989
31.03.2009, 08:23.25

Trubka je ten co troubi do sveta neco, co neni pravda ,nebo neco, co je nesmysl.No a to se tady stalo. Myslim si,ze RAFI to na tebe napsal spravne ,kdyby ti chtel nadavat ,tak by napsal asi neco jineho,jestli ale beres Trubku jako nadavku ,tak to je jen tva vec a stezuj si u admina.
uživatel
maly mike
31.03.2009, 14:19.49

pierrepetr: tvuj pohled na vec a la "nejsem tak bohaty abych si mohl kupovat levne veci" chapu a je mi blizky... kazdopadne ja se zadluzil tak nejak celkove abych mel skylink, multibeam, externí hdd a aspon nejaky pristroj - na komplet padlo 10tis ... Vantage by bylo dalsich 8tis navrch. Jsem vsak ochotny veci ladit a resit, kdyz jsou k tomu dostupne informace a nestoji to nic navic... Koscom měl být lepší volbou ve srovnání s Golden Interstar i Showboxem, proto jsem do něj šel. Chybu hledám právě z důvodu, zda hledat chybu v kusu nebo v modelu...

maly mike: ja si pod trubkou vždy představoval dutou rouru :-) ... každopádně se mi tady nedohadujte - každý to vnímá jinak ... za to ten Koscom nestojí.

RAFI007: vyzkouším - a doufám...

PEPE8989: řeším to ještě ve 14-denní lhůtě na vrácení zboží... Firmware umožňující EMU už byl v přístroji přítomný. A pokud ti jde o princip, tak mi pověz, jak chces nahrávat z Digi na HDD ;-) Já měl Digi ofic. více než dva roky a holt jsem ji přesunul k jinému členovi domácnosti...
uživatel
fahrus
31.03.2009, 15:01.12

fahrus

"Firmware umožňující EMU už byl v přístroji přítomný"
To jsem předpokládal,proto jsem napsal to,co jsem napsal a za tím si stojím,hodně úspěchů s tímto kvalitním výrobkem. R^ R^ R^
uživatel
pierrepetr
01.04.2009, 00:42.26

RAFI007

bohužel ... změna frekvencí (byť o 10 MHz) nezabrala - budu řešit výměnu za jíný kus
uživatel
fahrus
02.04.2009, 03:00.39

fahrus

ale stálo tě to 3 dny života,no nic,radši si nech vrátit peníze a zapomeň na tento skvělý,podle někoho,model
uživatel
pierrepetr