Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
31.03.2009, 13:49.58

prepinani na monobloku?

na Homecast S3000 CR jsem pripojil monoblok Titanium TMS 43
dosud jsem mel single LNB na A23.5
podarilo se mi nastavit a naladit programy na A19.2

problem: nevim si rady jak nastavit prijimac aby prehraval programy jak z 23.5, tak z 19.2
ted to musim v nastaveni anteny prehazovat - jak Astru, tak DISEqC (A nebo B) - bud hraje jen Skylink nebo Astra 1....
poradi nekdo co delam spatne?
dekuji
uživatel
houzva
31.03.2009, 14:00.37

Téma: prepinani na monobloku?

19.2-Diseq A a 23,5 DISEq B
uživatel
eleim
31.03.2009, 14:04.03

Téma: prepinani na monobloku?

Nastavit při prvním spuštění takže tovární nastavení alespon u mě na starším modelu
uživatel
eleim
31.03.2009, 14:21.21

RE: prepinani na monobloku?

Ako pise eleim...obnovit tovarne nastavenia a tak nastavit
uživatel
Blooddog
31.03.2009, 14:30.24

RE: prepinani na monobloku?

Tovární nastavení snad nebude nutný... :lookaround:

Přepínače aktivuješ někde v Menu v Nastavení antény. U tohoto přijímače je ale velmi důležité změnu potvrdit OK (raději i víckrát - jednou jako změnu, jednou jako uložení). Pokud to člověk jen změní a pak z Menu vyskočí Exitem, tak se ta změna neuloží. ;)

Jak již bylo zmíněno výše, tak k 19.2°E Astra1 přiřadíš v řádku Přepínač (či DiSEqC) vstup A (nebo 1) a k 23.5°E Astra3A vstup B (nebo 2). Hlavně obojí průběžně i ukládat, jak jsem již zmínil...

No a samozřejmě mít ty které stanice naladěny pod tou kterou správnou satelitní pozicí (tedy aby české stanice z 23°E neměl člověk naladěny pod 19°E). :8)

BTW: některý monobloky měly kdysi zabudované přepínače Option místo Position a pak to nebylo A - B, ale A - C, nicméně už jsem se s takovým dlouho nepotkal, takže nepředpokládám, že by to byl tento případ.
uživatel
gespa