| 02.04.2009, 11:14.26 | |
Návrh řešení: 3x TV, 1x parabola; DVB-T;ZdarRád bych už konečně nějaký kvalitnější obraz na svých televizích a tak jsem se rozhodl zrušit UPC a pořídit si satelitní příjmače. V tuto chvíli ještě neřeším konkrétní HW pro receivery, protože nejsem rozhodnut, kde mi bude stačit jen czechlink a kde si pořídím nějakou placenou slučbu, ale potřebuji poradit s technickým řešením celé situace. Věc se má trakto: * Jedná se o dva nezávislé byty. Jeden byt má dvě televize, druhý byt má jednu televizi. V minulých dnech jsem natáhl kabeláž mezi střechou a televizemi, takže na střeše mám nyní 3 koaxiální kabely vedoucí až k televizím. * Chci kombinovat příjem ze satelitu s pozemním digitálním satelitem (již nyní má jedna televize dva nezávislé tunery a vestavěný HDD, takže mohu sledovat jeden program ze satelitu a druhý, digitální tuner, bude nahrávat jiný program. Bohužel, jsme v husté zástavbě a z bytu není signál na DVB_T, takže chci situaci řešit další anténou na střeše a slučovačem/rozdělovačem tak, aby byly oba signály vedeny jedním kabelem, který je již natažen mezi střechou a TV. * Aby toho nebylo málo, rád bych, aby parabola přijímala signál ze dvou satelitů tak, aby to nijak neovlivnilo jiné TV v síti. Jsem v tomto směru naprostý laik, takže vůbec netuším, zda je vůbec tohle řešení možné. Podobný dotaz jsem odeslal i na prodejce satelitní techniky v mém městě, ale bohužel mi neodpověděli, zda jsou schopni mi navrhnout řešení a ptát se v prodejně, kde za mnou stojí x lidí v řadě a já tomu stejně nerozumím, se mi moc nechce, tak to zkouším tady. Je zde někdo schopen navrhnout řešení celé situace? Co k tomu budu potřebovat koupit? Zda je to možné? Dík |
![]() Gooorila |
| 02.04.2009, 11:48.05 | |
RE: Návrh řešení: 3x TV, 1x parabola; DVB-T;proved osobni mavstevu v prodejne urcite vzbudis jejich zajem! |
![]() chocholos |
| 02.04.2009, 12:01.03 | |
GooorilaNapiš email. |
![]() kdoporadi |
| 02.04.2009, 18:18.36 | |
RE: Návrh řešení: 3x TV, 1x parabola; DVB-T;budto to provedes pres multiprepinac , kam zapojis dva quatro LNB a terestrickou antenu a na kazdym koncovym bode das rozbocovac sat-tv nebopouzijes dva quad LNB a diseq prepinace s terestrickym vstupem nebo bez nej a pak potrebujes zase ten slucovac na tv-sat a dole rozbocovac sat-tv tim tv je myslesno terestrickej signal tak snad sem to napsal spravne a kovanejsi kolegove me nazadupou :) |
![]() bublajs |
| 02.04.2009, 22:31.46 | |
RE: Návrh řešení: 3x TV, 1x parabola; DVB-T;druhá varianta je lacinější a pro daný rozvod plně dostačujíci, jen bych ještě podotknul, že k té TV s dvěma tunermi bylo třeba dovest ještě jeden koax a zapojit ho na 4 pozici na LNB / DiseqC / tím by se zvýšila užitkovost. |
![]() pepiino |
| 03.04.2009, 08:44.37 | |
RE: Návrh řešení: 3x TV, 1x parabola; DVB-T;ja sem to pochopil tak, ze ma tyvku se dvema terestrickejma tunerama a diskem. takze ten dalsi sat kabel asi nepotrebuje. |
![]() bublajs |
| 03.04.2009, 13:30.03 | |
RE: Návrh řešení: 3x TV, 1x parabola; DVB-T;Díky za tipy. Email do prodejny jsem právě psal, ale neodpověděli.TV mám LG 42LT75, ale jestli má terestrický tuner, to netuším :o). Bohužel, další kabel již natáhnout nemohu, protože tahle TV je právě v místě, kde se rekonstruovala podlaha a kabely dovedené jsme dali pod ní. Na stěnu již nic nechci, takže jsem doufal, že by to nebyl problém. Jestli se někomu chce, může přímo navrhnout materiál potřebný k tomuhle z eshopů? Ty návrhy se hemží výrazy, které jsem nikdy ani neslyšel :o) |
![]() Gooorila |