02.04.2009, 11:47.05 | |
TOPFIELD a zly zvuk radio stanicZdravim, vlastnim prijimac Topfield HDTV 7710HD, prijimam radia z Astry3, prijimac je pripojeny na receiver SONY cez AV kabel do phono vstupu. Signal je kvalitny avsak zvuk je velmi tlmeny, nevyrazny, nedynamicky, akokeby boli reproduktory vo vedlajsej miestnosti. Radia ktore chytam cez VKV antenu idu nadherne cisto. Poradte nejake riesenie. Dakujem |
![]() dw2100 |
02.04.2009, 12:53.25 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanic1/phono vstup je urceny pro MM ci MC prenosky. 2/Tvuj popis mi napovida, ze ti chybi pripojena zem a to co slysis je rozdilova slozka stereo signalu. |
![]() Saxon |
02.04.2009, 12:57.49 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicVyzkousej jinej vstup zesilovace.CD,AUX atd.Buh vi, jestli to neni jen nejaky preslech.Nemas na receiveru zaply monitor priposlech/smycku/ z magnetofonu. |
![]() Saxon |
02.04.2009, 13:07.33 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio staniciny vstup som este neskusal, skusim. monitor tam nieje zapnuty ziadny. Este otazka: zvuk radia cez satelit by mal byt rovnako cisty ako cez antenu nie ? :-/ |
![]() dw2100 |
02.04.2009, 14:29.22 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicpodla mojho usudku, je PHONO vstup robeny na gramofony,gramce,, (signal je iny ako bezne z CD alebo DVD prehravaca,,)NIE na bezny Audio signal,ci uz z CD/DVD prehravaca vo forme CINCHov,, skratka do PHONO vstupu mozes zapojit len gramofon,nic ine PRETOZE gramce maju iny vystup,(preto aj PHONO vstupy na zosikoch su robene len pre ne) cize SAT-receiver mozes zapoji to TV/DVD/CD/TUNER/TAPE/MONITOR,, neviem ci ten tvoj SAT/stroj ma vzadu cinche L/R,(cerveny a biely CINCH),(mal by mat), ked ma tak to zapoj cez ne obycajnou cinch dvojlinkou,a daj to trebars do vstupu CD alebo TAPE a musi to slapat |
![]() markes |
02.04.2009, 14:57.59 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicPhoho vstup je daleko citlivejsi nez klasicke linkove.Ma vstupni odpor 47kohm a predzesilovac ma frekvencni charakteristiku podle normy RIAA, neni zdaleka linearni!Pokud do nej pustis linkovou uroven, bude to predevsim strasne skreslene, prebuzene jak svina. ;) |
![]() Saxon |
02.04.2009, 15:32.37 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicdakujem, idem to skusat, ozvem sa vecer ci sa podarilo ;)markes mam pocit ze mas pravdu...mam to pripojene cez cinche, klasika - biely, cerveny a teda to musim pichnut inde. Uvidim ci sa podari. Dakujem vsetkym R^ |
![]() dw2100 |
02.04.2009, 19:29.00 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicA nemá ten tvůj receiver optický vstup? Já mám propojený TF s receiverem SONY optikou a zvuk z rádií i TV vysílání bezproblémový. |
![]() pekad |
02.04.2009, 20:02.03 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicvsetky bezne zosiky alebo AVreceivery maju PHONO vstup robeny len pre gramec,cize teda ak nemas (nevyuzivas) gramo (to jest klasika platna a ihla) tak vstup je na tom skratka nevyuzitelny,zbytocny,,,tie ostatne cinchove vstupy ako CD/DVD/TAPE/TV/monitor/ a pod. su rovnake, tam mozes zapojit vsetko,(video/cd/md/dvd/tape/TV/tuner... inac ;toto sa tyka len AUDIO-analogoveho pripojenia, je este aj Digitalne Audio pripojenie vo forme jedneho Cincha alebo optickeho kablu, (je oznacovane ako DIGITAL AUDIO IN/OUT alebo DIGITAL OPTICAL AUDIO IN/OUT), tam je ten AUDIO signal jednak kvalitnejsi,a funguje to hlavne na priestorove zvuky ako napr. 5.1,DTS,,,, ten tvoj topfield by mal mat tiez Vystup-optiku-(S/PDIF Digital audio)-taky cerveno svietiaci vystup,, prezmenu -len pre info-(opticky Vstup ! samozrejme nesvieti) |
![]() markes |
02.04.2009, 20:15.34 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicpresne ako pise PEKAD,,ked mas na tom SONY-receiveru opticky vstup",(OPTICAL audio IN) tak si zozen opticky kabel,,pichni to do IN v Reciku a S/PDIF v Topfielde a mas to super!!! |
![]() markes |
02.04.2009, 20:49.23 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicTeamDuckTalesTeam Ducktales Enigma2 image for the TF7700HDPVR The provided image is based on the Linux operating system and includes the Enigma2 PVR application. Unsupported features and known problems --------------------------------------- - CAM slots are not supported yet. - The only supported tuner type is DVB-S2 CX24116/CX24118. - Timeshift does not work yet. - Rewind does not work properly. Sometimes enigma2 freezes when rewinding. "Jump back" can be used instead (see playback keys). - Samsung LCD TVs will probably have problems with the default resolution 576i. - There might be no video on the FIRST (!) start after installation - reboot the box. |
![]() bublajs |
02.04.2009, 21:35.50 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicZajímavé je, že přes vstup pro gramofonovou přenosku se ti zvuk přesto zdá kvalitní.. :))) |
![]() Tomik535 |
02.04.2009, 21:44.01 | |
tomtaky jsem si rikal.Pokud do toho pusti linkovou uroven, tak se mu to musi rozborit. :)) Jestli to v tom phono vstupu fakt ma a nezkresluje mu to, pak je ten analog z Topfielda slabej jak caj.Buh vi, jestli to nema stazeny uz v STB.Propojovat satana do receiveru analogove, je kravina kravska.Cus ;) |
![]() Saxon |
02.04.2009, 21:48.03 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicUrčitě to má stažený, ale stejně to musí bejt hrůza když to cpe do předzesilovače pro mm nebo mc přenosku. |
![]() Tomik535 |
02.04.2009, 22:00.02 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanica ta RIAA charakteristika,to musí být žůůůžo,prostě hifi |
![]() pierrepetr |
02.04.2009, 23:07.14 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicPánové, "nesmějte" se dw2100, nikdo učený z nebe nespadl, někdo umí to a ten zas ono..... |
![]() pekad |
02.04.2009, 23:08.50 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicA někdo ani přečíst návod k použití. ;) |
![]() Tomik535 |
03.04.2009, 09:31.31 | |
@Tomik535on to asi myslel ze signal je kvalitny zo SATU,VED ked to ma napojene na TV tak v telke mu to musi hrat dobre,,, @dw2100-kazdopadne pouzi iny vstup,alebo optiku |
![]() markes |
03.04.2009, 15:47.14 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicprepojil som to na odporucania cez iny vstup ako phono, zapojil som to video1 na receiveri a vsetko slape ako ma, zvuk je paradny, cisty ! diky za rady R^ :)))ale vyskusam aj ten digitalny vystup cez opticky. |
![]() dw2100 |
03.04.2009, 15:55.43 | |
RE: TOPFIELD a zly zvuk radio stanicdodatok: kvalitny zvuk som mal na receiveri jedine cez klasicku antenu, nie zo satelitu! z TF bol ten zvuk skresleny, zly. Prepojil som ho do video1 /audioIN/ cez cinche a vsetko slape ako ma, zvuk je nadherny, cisty. Chyba bola len v pripojeni phono, co som aj tusil ale neopravil to.Skusim este digitalne, vstupy aj vystupy tam samozrejme su. Vdaka za rady. Caute :) |
![]() dw2100 |