Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
16.07.2007, 16:04.42

GI, divný obraz (barvy, jas) - 1. část

Ahoj, Mám problémy s obrazem, prosím o radu.

Když sleduji satelit, tak podle barev se automaticky mění obraz na tv.
Jestliže je připojený přes scart a je zaplé RGB, tak satelit nebo tv asi nějak automaticky vyrovnává poměr barev nebo co. Když je třeba červené pozadí a stojí tam člověk, tak je to celé trochu dozelena včetně obličeje. Až se pozadí změní na nevyhraněnou barvu, tak už vše a člověk vypadá normálně. Typické je to u Simpsnů, tam je hodně žluté, takže mají trochu zelený nádech.
Když jsem vypnul RGB, tak se tento problém vyřešil, ale nastal jiný. Když je obraz hodně bílý nebo prostě světlý, tak se automaticky stmaví. Při normální tmavší scéně ale znovu nezesvětlá. Takže při sledování satelitu se postupně stmavuje a stmavuje a stmavuje. Když otevřu menu na satelitu, tak je také tmavé. Opraví se to tím, že televizi přepnu na nějaký normální program (pozemnní analog) a zase zpátky. V tu chvíli je to dobré a postupně se to zase stmavuje a stmavuje a stmavuje. Toto samé dělá, ikdyž satelit připojím přes RF (koaxiál).

Shrnutí: Při sledování satelitu přes scart se zaplým RGB je jeden problém.
Při sledování satelitu přes scart s vyplým RGB nebo přes RF modulátor je druhý problém. Dělá to i VCR. Jiný VCR to nedělal. Problém je v satelitu (od začátku).

Pozor: dělá to jedna televize a druhá ne.
Satelit: Golden Interstar DSR 8001 Premium S
1. tv CRT: Schaub Lorenz ST28-41H1-6 100Hz (zakoupeno duben 2005), připojeno přes scart i RF (koaxiálem)
2. tv CRT: Hometech 21377 (zakoupeno leden 2007), připojeno RF (koaxiálem)

Druhá tv (na které je to v pořádku) také při světlých scénách stmaví obraz, ale při tmavších scénách se zase automaticky rozsvětlí. Obraz je dobrý.

Před tím jsem tam měl připojený jiný satelit (BigSat) a ten byl v poho.

Přišla mně jedna odpověď od jednoho borca:

V dalším přízpěvku bude pokračování,nevejde se to tady.
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 16:10.52

GI, divný obraz (barvy, jas) - 2. část

Tohle je pokračování předešlého přízpěvku.

Přišla mně jedna odpověď od jednoho borca:
"To vypadá na trošku zmatený DDP procesor v TV . Jinak všeobecně jsou z RGB trošku problémy, lepší je používat Composit, nebo ještě lépe S-Video. Jinak z těmi scénami, světlá, tmavá. To je výsledek AGC v DDP. Jednoduše řečeno ten satelit do té TV pere moc, nebo v TV špatně pracuje AGC ."

Co myslíte?
Že do toho satelit moc pere, na tom asi něco bude, protože s vypnutým RGB nebo přes RF je jasná scéna velmi přejasněná (uplně razí trhá oči) než se televize (ta problémová) setmí. Ta druhá televize to spracuje dobře. Ten obraz se upravuje hned a hned se i rozední (při tmavších scénách), jak je potřeba.

Nešlo by nějak upravit kabel scart, aby ta problémová tv neblbla? Omezit něco?
S jiným satelitem, který to tak nepral zřejmě, ta problémová tv fungovala dobře.
Druhá možnost: Nešlo by to upravit v servisním modu (satelit)? Nevím jak se do servisního módu dostat.
Třetí možnost: Hardwarově (dát někam do STB odpor) upravit satelit, ještě než jde obrazový signál do scartu a do RF modulátoru?

Díky za rady
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 16:19.32

RE: GI, divný obraz (barvy, jas) - 1. část

Já ti moc neporadím, protože v tomto jsem zahradník.

Ale snad pokud to na jedné televizi jede správně, tak to není satelitem. Já bych hledal chybu v televizi, na které to blbne.
uživatel
colombo
16.07.2007, 16:21.37

Podle mě je na tv zapnuté tzv inteligentní oko. Intelligent Eye. Mrkni jestli ta funkce tam je.
uživatel
alda10
16.07.2007, 16:31.03

divny obraz

to aaatonda: myslím,že problém bude v TV
ja ted řeším taky problem s propojenim sat(ferguson 6018) a CRT philips 50Hz(29PT5408). Pouzivam plne zapojeny a stineny scart(1,5m). Kdyz zapnu rgb tak pokud je uplně černá obrazovka(nebo třeba modra, protože v tech barvach je to vidět) je nani takove rušivé moaré. Pokud není zaplé rgb vše je ok.To stejne se děje pri propojeni na DVD a pouziti jineho scartu(uplně stejny typ).Vypada to jako špatné uzemnění, ale na tv po proměření ok.A ještě jedna vec,tv obsahuje 2scarty, prvni je rgb.Tv na nenem detekuje jen zvuk mono(ikdyž je stereo) a na druhem scartu je vše ok.
Co myslíte? Problem v tv nebo by třeba stačil upravit scart(odpojit vše kromě rgb a audio in)?
uživatel
jindras
16.07.2007, 16:46.29

jindras

Já mám tři scarty, Cinch a S-video. Na AV1 je podporováno RGB, na AV2 není. AV3 nevím. Zkoušel jsem to připojovat všemožně, odpojit ostatní věci a je to pořát stejné.
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 16:51.02

inteligentní oko

Nenašel jsem tuto funkci, ale naskenoval jsem seznam funkcí. Třeba z toho něco poznáte.
http://dlb.uloz.to/3ded75a29ec9085a9411ef6ca59403fc/21286/aaa.jpg
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 16:55.05

scart - externí zařízení

Našel jsem v návodu:
AV1: Standartní
AV2: Standartní
AV3: Volitelné
RCA: Standartní
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 17:13.11

scarty

Ale stejně to dělá problém i přes RF modulátor.
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 17:38.24

to jindras

Chyba je ve špatně stíněném scartu
uživatel
psevca
16.07.2007, 18:55.45

Měl jsem stejný problém. Byl to SCART. V TV... Na jiné TV byl v pořádku.
uživatel
HonzaA
16.07.2007, 19:30.45

HonzaA

Myslíš špatný kontakt?
Ale dělá to, ikdyž je to připojený přes RF modulátor (koaxiálem). Tak to nebude scartem, ne?
uživatel
aaaTonda
16.07.2007, 20:22.04

Špatný obraz

Problém je v tom ako cituješ vo svojom druhom príspevku: "Jednoduše řečeno ten satelit do té TV pere moc, nebo v TV špatně pracuje AGC ." Výraz "pere moc" znamená, že z toho sat.prijímača ide väčšia úroveň obrazového signálu ako je schopný ten TV spracovať.
uživatel
Eman
16.07.2007, 22:16.50

Eman

Díky za odpověď. Tak jsem taky pochopil a myslím, že by to mohlo být tím. Ty si myslíš, že je to tím?. V tom případě prosím potřebuju poradit:

1. Nešlo by nějak upravit kabel scart, aby ta problémová tv neblbla? Omezit něco? Dát tam odpory? Kam a jakou hodnotu? Raději bych takto upravil zdířky scart v satelitu.
2. Nešlo by to upravit v servisním modu (satelit)? Nevím jak se do servisního módu dostat.
3. Hardwarově (dát někam do STB odpor) upravit satelit, ještě než jde obrazový signál do scartu a do RF modulátoru?
uživatel
aaaTonda