Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
19.04.2009, 18:49.55

KONVERTOR

co poradíte?Chtěl bych koupit twin konvertor s šumovým číslem 0,1.Který by byl tak nejoptimálnější a bezporuchový(odzkoušený).Díky všem.
uživatel
luchna
19.04.2009, 18:52.43

RE: KONVERTOR

0,1 je pouze zbožné přání výrobce, vem 0,2 trošku známější značky a máš po starostech ;)
uživatel
poky1
19.04.2009, 18:55.22

a co tenhleten : http://shop.olmi.cz/zbozi/1525-lnb-twin-he-d-0-1db-hd-ready
uživatel
luchna
19.04.2009, 18:57.17

a nebo tento :Diavolo single 0,1dB
uživatel
luchna
19.04.2009, 18:58.47

pardon,tento Diavolo Twin 0,1dB
uživatel
luchna
19.04.2009, 19:01.55

LNB je soucast, ktera ma podle mne nejvetsi kusove rozptyly a vliv na prijem ze vsech soucasti pro prijem. Jednotlive kusy i stejneho typu maji znacny rozptyl. Nejsem prodejce ci montaznik abych mel moznost odzkouset desitky kusu a nejlepsi si nechat. S citlivosti jsem spokojen se Smart Titanium ale i ten ma problem - nad 12 600 Mhz ma velky propad (muj kus). Jine znacky ten problem nemely ale byly horsi u slabsich druzic. Otazka pro mistni znalce: Je mozne si nekde i za priplatek koupit skutecne "vybrany" LNB?
uživatel
pavsla
19.04.2009, 19:12.29

LNB je jen jedna část z celého řetězce nutná k příjmu.
Daleko větší váhu bych přikládal k velikosti paraboly !! umístění !! a jejímu přesnému nastavení...
Okouzlující a uchvatné nápisy a číslíčka na LNB jsou nepodstatnou blbostí.
Moje zkušenost že starší LNB i třeba s šumovým číslem 0,6(zase nepodstatné číslíčko)mají daleko lepší příjmové vlastnosti než ty nové "super moderní"..
Např takové MTI 0,6 nevím přesné označení už se nedělají asi 7 let ..to byla paráda.
kdybych jich měl pytel tak se nebudu zlobit.
uživatel
pat
19.04.2009, 19:17.23

2 pat: S velikosti paraboly mas samozrejme pravdu, v mem pripade ale bohuzel nemohu s vetsi provokovat majitele domu. Mam Fuba 85 cm na motoru a vse, co potrebuji chytam. Ale prave diky hranicni velikosti paraboly pro prijem nekterych programu dokazi poznat a ocenit kvalitni LNB.
uživatel
pavsla
19.04.2009, 19:24.45

RE:

poky1 má pravdu 0.1dB je jen reklamní tah,nenapsal jsi na kterou družici to budeš používat,pokud na známé družice tak je to jedno,spíš bych dával duraz na kvalitní anténu,šumové číslo je třeba hlídat,nebo vybírat lepší konventor je opodstatněné u DX příjmu,kdy např. na malých antenách (od 150 cm)díky kvalitnímu konventoru mužeme přijímat signál s družic na které je potřeba větší anténa.
uživatel
habr
19.04.2009, 19:27.10

já mám ofset 120x140 AL,ale potřebuji to rozdělit na dvě televize(2x přijímač).Takže nový konvertor a tím pádem jsem chtěl vědět názor na jaké LNB se zaměřit.
uživatel
luchna
19.04.2009, 19:33.38

no a to nejpodstatnější si zase nenapsal, je to nějaká svářečka typu Aster 3,1?
uživatel
poky1
19.04.2009, 19:34.00

RE:

Nepíšeš pozici,ale napadají mě jen tři na kterých je čeština 23.5 E,19.2° E,1° W na anténě 120x140 s běžným twinem ti pujdou všechny programy s dostatečnou rezervou,akorát anténu na 1°W lad na transpodérech Intelsatu a ne Thoru.
uživatel
habr
19.04.2009, 19:40.17

to by mě zajímalo co na tohle rozměrné hovádko chce chytat ;) ale to se asi nedozvíme :8)
uživatel
poky1
19.04.2009, 19:41.14

Konvertor

Uz som to par krat pisal-mam 15 rocny sharp,dolne pasmo 1db,horne 1,2db.Porovnaval som ho na parabole 80 s golden interstar 0,2db a skoro ziaden rozdiel!
uživatel
Kasr
19.04.2009, 19:45.09

no,máš pravdu,hlavně češtinu,ale nybylo by špatná zabrousit i někam dále.Mám i natáčení a tak by nebylo špatné se podívat i kousek dále.Vím ,že to nevyřeší jen konvertor ,ale bude to stát za to?
uživatel
luchna
19.04.2009, 20:14.12

@luchna: tvoje plány a popis vybavení není úplně jasný. Patrně bys chtěl chytat co nejvíce, aniž víš co.
@pavsla: souhlasím s tebou naprosto. Rozumím potřebě omezení velikosti paraboly a zároveň snaze o co nejlepší, pokud možno až dx příjem.
A s tím souvisí to, že nejsou rozdílné příjmové vlastnosti konvertorů různých typů a značek, ale i LNB totožných typů. Pokud někdo tvrdí, že mezi konvertory různých druhů a stáří není "skoro žádný rozdíl", jak napsal Kasr, jde pravděpodobně o příjem satelitů - svářeček. Rozhodně se velmi zřetelně poznají rozdíly u příjmu na hraně možností velikosti paraboly respektive geografické polohy. Podle mých zkušeností je třeba vyzkoušet a porovnat několik elenbéček, o kterých se píše jako o dobrých: smart, mti, inverto (whitetech straight - můj favorit) atd. Je to neekonomický a pracný postup ale neumím si u amatéra představit jiný.
uživatel
knawi
19.04.2009, 20:49.43

@knawi

Urcite som nemyslel dx prijem,ale tiez nie iba svarecky.Bez problemov a bez vypadkov mi isli napr ukrainske programy z 39e(myslim tie slabsie,napr kultura...).
uživatel
Kasr
19.04.2009, 21:29.23

tak zkus ten dražší invacom, když chceš twin. prý údajně možná jsou docela dobrý. a pak nás informuj, ať zbytečně neutrácíme peníze. ten singl teda nestojí za nic. výrazně horší, než ty oblíbené smarty titania.
uživatel
vortimond
19.04.2009, 21:33.46

čím horší neznámý výrobce, tím lepší šumové číslo a spousta hologramů na krabičce a bombastické názvy. Co je 10 let na trhu, je zárukou kvality.Šumové číslo je kravina, jde o spolehlivost a odolnost vůči rušení.
uživatel
RAFI007
19.04.2009, 22:06.10

je to zajímavý. o těch invacomech se píše, že čím víc výstupů to má, tím lepší je výsledná kvalita. z těch levnějších singlů bych opět doporučil svůj oblíbený inverto IDLP-401SST. výborný příjmový vlastnosti. je to kvalitní LNB už na pohled. plastový díly krytu dokonale pospojovaný, což nebývá ani tak moc zvykem, plast je z těch kvalitnějších, výrobce dokonce zmiňuje na krabici a v přiloženém letáčku odborný technický termíny :laughing: což taky není zvykem. ne fakt, jsou skvělý
uživatel
vortimond
19.04.2009, 22:15.27

Konvertor

A pre zaujimavost-ten môj 15 rocny Sharp vyzera ako novy(drziak na parabole sa rozpadal,melie z posledneho,len tak tak drzi lnb)
a Sharp ako novy.Dvojrocny goldeninterstar vyzera horsie.
uživatel
Kasr
19.04.2009, 22:19.09

Já proti Invacomu nemůžu říct ani popel, vydržel bez krytky celou zimu, a ikdyž byl úplně plný sněhu, pořád šla minimálně jedna polarizace, až teď na jaře pořádně vyschnul, zase jede všechno jak má, to je aspoň pořádný konvertor. R^
uživatel
D2MAC
19.04.2009, 23:27.39

Kasr

ty staré sharpy mohly být fajn. ale ty novější jsou hrozný. koupil jsem na test singl (jakýsi BS1R8EL100A) a po pečlivém vyzkoušení je to příjmově dost slabé. jediný co je na něm dobrý, tak je velice nízká hmotnost. asi ho použiju na multifeed
uživatel
vortimond
20.04.2009, 00:42.56

V dnešní době bych nijak neřešil šumové číslo,které udává výrobce,stejně to bude v celém pásmu různé.O čem se tady nepíše a je velmi důležité,ozařovač.Naco 120cm parabolu,která není celá ozářená,stejně tak 60cm ,která je přezářená.Tady bych hledal správné LNB k určité parabole.Co kdo chválí,jako podle něho nejlepší LNB,nemusí vůbec sedět na parabolu druhou a tam se bude tvářit jiné LNB,jako lepší.
uživatel
pierrepetr
20.04.2009, 00:55.40

ale oni ty rozdíly u jednotlivejch parabol nebudou tak velký. u těch rovných singl LNB s delším krkem se dá i mírně přizpůsobit ta správná vzdálenost od středu odrazné plochy, je-li potřeba. ten invacom mi příkladně nedával dobrý výsledky s žádnou parabolou (už ho mám dlouho a paraboly jsem mezitím používat tři různý)
uživatel
vortimond
20.04.2009, 00:58.37

@vortimond

Vtedy bola u Sharpu precizna japonska vyroba,teraz nevie ani panboh kde to vyrabaju.
Pierrepetr-s tymi ozarovacmi mas samozrejme pravdu,ale malokedy je u lnb uvedena potrebna velkost paraboly.
Ten sharp som uviedol aj kvôli tomu,aby som poukazal na neobjektivitu sumovych cisel.A aj keby bolo sumove cislo uvedene skutocne(hoci aj namerane),tak vypovedna hodnota tohto udaja bez uvedenia zisku je minimalna.
uživatel
Kasr
20.04.2009, 01:08.37

zkoušel jsem asi před rokem,philips 0.6-tehdy pro UPC,Golden 0.2,Fuba 1.13(tu mám v šupleti,je to můj první z roku 1987 i s grafickým průběhem v celém pásmu,tehdy ho tam přibalovali)tento vyšel na slabém signále 7W 80tka par. nejlépe,bohužel nemá polarizátor,jinak bych ho tam nechal.
uživatel
pierrepetr
20.04.2009, 14:32.50

2luchna Ono stojí za otázku, jak budeš ovládat motor, když budeš mít TWIN. Jinak myslím, že vliv šumového čísla nebude až tak velký.
uživatel
petys
20.04.2009, 20:19.34

pro ,,petyse": jak to myslíš s tím ovládáním motoru-rozbal to a napiš jak je to možné napojit.Co kdybych na jednom přijímači nechal zaplý ovládání motoru a na druhém to vypnul!Je to tak možný?
uživatel
luchna
23.04.2009, 18:52.39

Můžeš mít ovládání pouze z jednoho přijímače pro motor, druhý musí koukat na tu samou. Pro twiny a ne moc pozic je lepší multifocus. Pro plné ovládání od dvou přijímačů jsou potřebné dvě paraboly na motorech se single konvertory.
uživatel
petys