Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
20.04.2009, 14:23.35

Zapis Key.bin do Humax 5400

Konecne sa mi podarilo rozbehat EMU na Humax 5400 ale mam jeden problem:
Na zapis key.bin mam program DSR 9500 (SKUSIL SOM AJ VERZIU 56 AJ 55 AJ 30) a ked zapisem kluce do humaxu tak su zle. Presnejsie ked otvorim DSR 9500 a nacitam key.bin tak kluce su v programe presne ako maju byt ale akonahle ich prenesiem do Humaxu a tam ich skontrolujem v Ram editore tak su uplne ine???

Viete mi niekto poradit?? nemoze to byt v prenosovej rychlosti COM portu?
uživatel
ager
20.04.2009, 16:57.00

RE: Zapis Key.bin do Humax 5400

zkus v nastaveni konfigu vypnout nagra2 of
uživatel
pifpaf
20.04.2009, 17:36.30

samozrejme zabudol som napisat ze nagra2 mam OF.
uživatel
ager
20.04.2009, 18:09.41

s kus povitahnout a znova zastrcit kartu,
uživatel
pifpaf
20.04.2009, 18:28.18

...skús stiahnuť iné key.bin ,keď to natiahneš do humíka tak ho vypni v predu /standby/ ,malo by ti to fičať ;)
uživatel
Patko
20.04.2009, 18:52.47

No pokud jsou v Humaxu jiné keys nežli v programu DSR 9500 Emu ED 56 /jiný nelze použít na nových softech, takže s 55 a 54 se snažíš zbytečně/, znamená to jedinou věc, že se klíče z PC neodeslaly a jsou tam stále původní. I když program ,,předstírá", že je tam odeslal, nepřijde tam NIC. Příčin může být hodně, např. firewall nebo i pokud je to z ,,noťasu" a ten nemá přímo COM port a je tam nějaká přechodka USB/COM, tak z těch to většinou nejde vůbec... A taky třeba nastavení programu. Tedy musí tam být správný COM a zaškrtnuto HUMAX DEF ! No v každém případě nic moc se neděje. Keys lze v pohodě EDITOVAT v přijímači pomocí dálkového ovládání. Cesta je menu-TOH-PARSER-RAM EDITOR. Za předpokladu, že tam nějaké klíče jsou. Jakékoli. Pokud tam žádné nejsou. Pouze nuly. Editovat nelze ! Písmenka se zadávají berevnými tlačítky.
uživatel
JoséBrtník
20.04.2009, 19:00.44

odskusane nepomaha...

dik
uživatel
ager
20.04.2009, 19:10.31

to JoseBrtnik:

Takze aby som bol presny pouzival som tento program DSR_9500_EMU_Ed56_CW.

prave ze ich tam posle. pretoze ked tie kluce zadam manualne na humaxe cez ram editor a potom skusim ich tam nahrat cez DSR_9500_EMU_Ed56_CW tak ich prepise zasa na zle...takze to znamena ze tam musi byt nejaka komunikacia medzi PC-Humax.

Stolny pc = origos COM port

firewall musim vypnut?

Humax def som dal a com port pouzivam ten isty cez ktory som updatoval aj firmware takze to musi byt ok ked to slapalo a napalil som ho.

Manualne to viem zadat ale rad by som keby to slapalo cez PC..

dik moc
uživatel
ager
20.04.2009, 19:10.59

Co nepomáhá ? Editace pomocí DO, musí fungovat bez problému za všech okolností. K tomu odesílání z PC. Všechny důvody proč to nezapíše se mi nepodařilo odhalit, prostě někdy to ze zcela neznámých důvodů neudělá. Ale vím, že jsou potíže se settingem, pokud je zapnuté průhledné menu. A keys jsou odesílány do míst pro setting... Zkus přepnout na obraz. 1/2 zda to nepomůže. Taky přehráním settingu se vždy zcela smaží klíče. Může se to tím opravit, ale pak tam nebudou žádné a nebude co editovat. A pokud tam nějaké nedostaneš, máš smůlu. Takže bych to nechal jak to je a potřebné hodnoty tam namačkal přes DO.
uživatel
JoséBrtník
20.04.2009, 19:17.27

Druhou věc jsi napsal trochu dříve než já odpově´d na první tak to pak vyrobilo zmatek.. Trochu tomu popisu nerozumím, co, co přepíše ? Ty dáš přes DO správné ? Pak tam pošleš správné a oni jsou tam špatné nebo co ? V každém případě klíče se definitivně uloží až po přepnutí do stanby. A je dobré počkat cca 20 sekund nežli se to dá znovu do chodu.

Čili odesílá se za plného chodu. Např. na něco co chodí v emulaci přes DO zadej úmyslně špatné. Po té tam z pC pošli správné, a musí ti naskočit obraz jak tam dorazí. Pak to hod do stanby. A když to za 20s zapneš, musí to jet.
uživatel
JoséBrtník
20.04.2009, 19:20.32

co myslis pod pojmom 1/2 ?? akoze mam tam dat nejaky obrazok namiesto pruhledneho menu? nemozem to terz odskusat ale sami zda ze tam mam obrazok!
ano po prehrati settings sa zmazu kluce...ale ja nemam problem lebo cez DSR_9500_EMU_Ed56_CW tam dam "akoze" dobre ale vlastne zle a potom manualne cez dialkove dam kluce...
uživatel
ager
20.04.2009, 19:27.47

no takze este raz:

Proste otvorim program DSR_9500_EMU_Ed56_CW a otvorim si aktualne stiahnuty Key.bin. Ked tam skontrolujem (v DSR) v nagra (2111) tak tie kluce su tam ok take ako maju byt. Potom kluce odoslem do Humaxu a ked pozrem cez ram editor (pred aj po Standby) tak su tam ine kluce ako som tam poslal. proste poslal som tam 1c.... a v ram editore su 17...

2.Neviem ci je to problem ale kedze mam PC inde ako satelit tak kluce nahravam bez chodu Satelitu!!!??? je to problem?
proste odpojim koax (LNB) a mam pripojeny iba 220V a RS232?? to sa musi za chodu?
uživatel
ager
20.04.2009, 19:28.31

Jo, jsou tam 3 polohy, obrázek 1, obrázek 2 a průhledné menu. To průhledné je pěkné, ale právě, že je to dodělávané na víc, tak to způsobuje potíže při nahrávání settingu, tak je dobré to vždy dát při tomhle do toho základního tvaru, tedy bud obrázku 1 nebo 2. Ale nevím jestli to může mít vliv i na klíče, ale na setting ho to 100% má. Negativní. No neříkej mi, že ty nějaké odešleš a jiné se tam objeví, to je pitomost. Mohou se samopřepsat, to ano, protože v tom programu v humaxu funguje autoroll neboli tzv. autoupdate, jenže pokud říkáš, že ho máš vypnuté tedy na OFF, tak se nemá a nemůže nic přepisovat. Veškeré změny se projeví a potvrdí až přepnutím do STANBY. Takže pokud to dáš na OFF. A pak to třeba shodíš vzady vypínačem a znovu zapneš bude tam znovu ON, protože jsi změnu neuložil. Příklad.
uživatel
JoséBrtník
20.04.2009, 19:33.51

Tak to opravdu nevím zda tomu vadí odpojené nebo připojené LNB, předpokládám, že ne. Ale prostě dělá se to tak, že přijímač je zapnutý v chodu na nějaké stanici. Tedy zcela opačně nežli se dělá vše ostatní. Tedy ToH i setting i PMC se nahrávají ze STANBY zapnutím na chod. Klíče se nahrávají když je to v chodu. Pokud jsou tam i před odesláním i po odeslání ty špatné. Tak tam ty dobré prostě nepřišly, čili je to nezapsalo ! Což říkám bývá nejčastější problém ! Zkus udělat opak vytáhnout druhým tlačítekem DSR Emu Ed z Humaxu ty špatné ? Zda se nahrají do PC ty špatné ?
uživatel
JoséBrtník
20.04.2009, 19:35.40

presne ako hovoris poslem ich spravne ale v humaxe su zle!!
a AU mam off a vypinacom vzadu som nic nerobil. Iba do standby a spat!
uživatel
ager
20.04.2009, 19:38.02

to znamena ze mam dat nacitat (write) cez DSR_9500_EMU_Ed56_CW z humaxu do pc a uvidim ake budu coo?
to je dobry napad veru...skusim..

dik
uživatel
ager
20.04.2009, 19:45.33

A proboha čím je tam zapisuješ ? Do přijímače se zapisují WRITE z přijímače se vytahují ROAD. Řeknu ti to takhle roky mi to chodilo tam a zpátky OK bez nejmenšího problému. Pak to nějakou dobu nechodilo a nikdy jsem nezjistil proč. Podle mne se nezměnilo nic. Pak to zase začalo chodit a chodí to dál. Prostě pokud je s přijímače ani nenačteš, NEJDE TI KOMUNIKACE s klíči. Proč to nevím, protože vše ostatní půjde normálně.
uživatel
JoséBrtník
20.04.2009, 21:00.00

pomylil som sa teda jasne dam ich nacitat ako READ a nie WRITE...jaj takze ty si mal stejny problem ze ti to islo potom nie a potom zase ano...zaujimave..niekto hovori ze aby som prepalil soft origo firmware a potom znova EMU,settings, keys...neviem.

dik zatial za rady
uživatel
ager
20.04.2009, 23:32.07

Tak nejen já to mělo desítky lidí. Ale z 75% to byla jejich chyba. Zapomněli nastavit Humax DEF a měli to zapnuté na Samsung. Nebo měli ten převod z USB na COM nebo jim to blokoval Firewall. Prostě vždy taková celkem známá věc. Jenže pak se to taky stávalo lidem, tak říkajíc ,,z nezjištěných příčin". Zajímavé je, že až u programu 56. Ty před tím to neudělaly. Jenže ničím jiným nežli 56 to tam nedostaneš. Samozřejmě zkoušelo se nahrávat staré softy, vyčistit to a všechno možný. Ale důvod se asi nezjistil i když se to třeba rozběhalo. Třeba je v té 56 chyba. Nevím. Někdy to udělá někdy to neudělá. Spíše jsem více podezíral PC nežli Humax. Že to zablokuje nějaká jiná aplikace nebo něco. Zkoušel jsem spouštět a zase vypínat různé věci. Nepřišel jsem na to, co to dělalo.
uživatel
JoséBrtník
27.04.2009, 16:58.44

to JoséBrtník a vsetkych

Cauko JoséBrtník

Tak som to skusal a ak mozem poprosit kukni na dole uvedeny link tam som to vsetko vysvetlil a je tam aj foto...

http://www.cssf.cz/showthread.php?p=332442#post332442

Vdaka moc
ager
uživatel
ager
28.04.2009, 10:15.37

VIEM KDE JE PROBLEM=UZ TO SLAPE!

Takze uz som nato prisiel:

vsetko som vysvetlil na: http://www.cssf.cz/showthread.php?p=332530#post332530

Finta je v tom, ze pri zapise key.bin cez DSR MUSI byt pripojene LNB!!!

To je vsetko!

Vdaka
uživatel
ager