Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.04.2009, 08:19.09

Jak funkují COMBO DVB-S / DVB-T ???

Přeji pěkný den. Nejsem úplný začátečník co se satelitního příjmu týče, nicméně jsem narazil na tento problémek: Rodiče mají DVB-S receiver + Skylink nicméně nám bude v blízké době vypnuto analogové vysílání. Přemýšlel jsem že bych koupil KOMBO aby nemuseli mít další přijímač, ale opravdu nikde jsem se nedočetl, jak to vlastně funguje. Domníval jsem se, že když má COMBO 2 tunery, tak půjde třeba na SKYLINK z DVB-S koukat a zároveň něco nahrávat z DVB-T, ale nejsem si jist zda lze zvolit na výstupu z každého SCARTu něco jiné? Jak to tedy opravdu je? Popřípadě které KOMBO toto umožňuje? Prosím předem - nepiště něco ve smyslu "ať si koupí novou TV s DVB-T tunerem atd. Všem předem moc děkuji.
uživatel
daff1980
21.04.2009, 08:31.10

RE: Jak funkují COMBO DVB-S / DVB-T ???

Combo se dá přepnout buď na Terrestrial nebo Sat, nebo můžeš mít v nabídce programů současně jak terr. tak sat. seznam kanálů. Je možné že některé umí nahrávat na DVD Rec. třeba terrestrial a na TV koukáš přes sat. tunner, ale já jsem se s tímto u combo nesetkal.
uživatel
Xon
21.04.2009, 08:49.07

Děkuju moc za názor, nicméně to že dá sledovat buď DVB-S nebo DVB-T jsem samozřejmě věděl. Jde opravdu o to, zda není třeba možné jeden SCART výstup píchnout rovnou do TV a na něm mít třeba výstup DVB-S a druhým SCARTEM ze kterého by šel DVB-T krmit DVD Recorder a pak teprve TV. Tzn. nahrávat něco jiné než na co koukám. Děkuji předem za další názory.
uživatel
daff1980
21.04.2009, 09:07.20

re.

funguje to tak jako doposud tedy máš dvb-T, dvb-S je jedno na co se díváš a nahrávání stejné jako dříve dva tunery díváš se na sat nahráváš, díváš se na dvb-T nahráváš,mužeš se dívat na sat nahráváš dvb-T a obráceně ano ale z jiného tuneru na jeden se díváš,druhý je obsazen logické
uživatel
vaclavbrno
21.04.2009, 09:18.16

RE:combo

V provozu je vždy pouze jeden tuner. Tedy T nebo S, nikdy nemůžeš používat oba současně. To je moje zkušenost zkušenost se značkou GI.
Max. např u 84 můžeš náhrávat (na flešku) jeden pořad a na druhý se dívat ale pouze u programů ze stejného multiplexu
uživatel
pepa2
21.04.2009, 09:26.40

Dokoupil bych dvbt přijímač s hdmi jiné značky(kvůli ovladačům) a můžeš nahrávat o100šest.
Bohužel budeš mít DO dva. Ale to ani nemusí být nevýhoda.
uživatel
Tomik535
21.04.2009, 09:27.49

pocul som ze optibox tiez vie nahravat na flashku a pozerat ine z rovnakeho MUX ak ma niekto kombo optibox moze skusit ci sa da sat pozerat a dvbt nahravat napriklad
uživatel
batman
21.04.2009, 09:33.47

Není lepší koupit jim novou tv s dvbt tunerem a ovladače jim zase zůstanou pouze dva. A ze scartu na dvdrekordér mohou nahrávat taky.
uživatel
Tomik535
21.04.2009, 11:48.16

nemusia mat dva ovladace, staci jeden univerzalny akurat budu mat dva prijimace.
uživatel
PEPE8989