| 21.04.2009, 11:20.34 | |
BELDEN - dodavatelé pro ČRPěkný den všem.Od koho kupujete koaxy Belden ? Kdo má kompletní nabídku 75 ohmových kabelů od Beldenu ? Konkrétně sháním H125D00, nebo H126D02. Pokud by někomu zbývalo doma 50metrů, koupil bych na zkoušku. Dík, pic. |
![]() mirasat |
| 21.04.2009, 12:10.02 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRDominantem byla vzdy LICA Nymburk,zcela jiste nemaji skladem kompletni nabidku,ale naopak zcela jiste na objednavku zajisti vse.Jinak neni od veci poohlednout se i po konkurencnich profi koaxialech drop CLASS A+ (utlum stinenim vyssi jak 95 dB) ,napr.COMMSCOPE (standard RG6)http://www.tes-slovakia.sk,nebo CAVEL ITALY ,tusim zde zastoupeny INKAT Praha.Vsechny kabely jsou vynikajici a sedi na nic prislusne typy compresnich konektoru. |
![]() hdpe |
| 21.04.2009, 12:10.11 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRNejblíže jsem našel toto:http://www.ies.sk/Koaxialne%20kable%20BELDENCDT.html Možná to vyřeším takto: CAVEL TS 703 J |
![]() mirasat |
| 21.04.2009, 12:11.43 | |
DíkKouknu. |
![]() mirasat |
| 21.04.2009, 13:02.28 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRNa kabelu záleží, ale platit několikanásobnou cenu oproti standardu je celkem luxus. Nedávno mě poslal nabídku nějaký tuzemský zástupce zahr.značky kabelů a nabídl mi 1metr v nákupu za 8,-bez DPH!!! (nakupuji kvalitní kabel za 2,20,-už s DPH) :) |
![]() Dejf |
| 21.04.2009, 13:25.21 | |
dejfPřesně.Mě také poslal nabídku.Ale taktéž nakupuji dobrý koax za 2 Kč s DPH :)))Při dnešní ceně sat kompletu to ani nejde jinak :sly: R^ |
![]() kimi |
| 21.04.2009, 13:29.54 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRPak se budete divit že střed.vodič bude místo z mědi tak z bambusu.Za ty prachy nekupte to.To je trend dnešní doby,aušus-aušus.A útlumy jak (nevhodné slovo). |
![]() Baron |
| 21.04.2009, 13:30.02 | |
mirasatNevím proč by ti někdo měl prozrazovat zdroj nákupu.To je jedna ze základních vlastností na které se staví firma ;) Pokud to děláš ve větším tak určitě nenakupuješ v ČR , a ty ceny jsou potom opravdu velmi velmi zajímavé.(hlavně zisk :))) :))) ) |
![]() kimi |
| 21.04.2009, 13:34.44 | |
baronBěž se někdy podívat na Belden jak vypadá za 3 roky venku,a možná začneš také instalovat sice trochu silnější ale hlavně nepopraskaný koax za 2Kč .A ten útlum zase tak hrozný není,nepočítámli koax od digi to je katastrofa |
![]() kimi |
| 21.04.2009, 13:38.40 | |
mirasatCAVEL TS 703 Jmin 100m - 10,74 kč bez DPH pro Saxona. :)) |
![]() Saxon |
| 21.04.2009, 13:40.35 | |
kimihoď zpátečku brouku, nikdo ti chleba nežere...Jasný, kdo dělá ve velkém, tak nakupuje v Číně, nebo Vietnamu ;P |
![]() Saxon |
| 21.04.2009, 13:51.29 | |
kimi:Koax. kabel není jenom o útlumu a mechanické odolnosti, ale třeba taky o impedanci, která u noname-kabelů za ty 2Kč rozhodně není 75 Ohmů. A co to v praxi znamená, netřeba dodávat... |
![]() technikTKR |
| 21.04.2009, 14:37.13 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRpratele nejlepsi koax byl ten bolsevickej zeleny. |
![]() image |
| 21.04.2009, 15:03.23 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRjo přesně. ten tlustej zelenej bolševickej. kus kvalitního materiálu. |
![]() vortimond |
| 21.04.2009, 15:13.06 | |
GreenTen zelený bol fakt dobrý , kým sa ovšem používal do 860 MHz..Čiže v dobe ČST1 a 2. To ste ale ešte poniektorí neboli na svete. |
![]() P 222 |
| 21.04.2009, 16:30.49 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRTen "bolševickej zelenej" má tak mizerný stínění, že jediný k čemu se hodí je na opálení té mědi do sběru (pokud to není Al provedení) :8) |
![]() technikTKR |
| 21.04.2009, 17:17.22 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRJenom jako zajímavost:U jednoho z mých přijímacích systémů,byl použit kabel(zelený,typu VFKV630)který jsem využíval u satelitního příjmu v roku 1989,a u mne ještě dnes používaný k napájení LNB na posici 23,5°east(ne z finančních důvodů);stále ještě bezproblémově pracuje! |
![]() jenda55 |
| 21.04.2009, 18:08.36 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRPřesně jak píše technikTKR - koax. není jenom o útlumu - a u satelitních montáží to platí dvojnásob. Pod 8,-Kč s DPH (velkoobchodní cena) středně kvalitní koax nekoupíš (o vysoce kvalitním koaxu nemluvě). Ale na druhou stranu je pak strašná sranda pozorovat "odborníky" jak dumají nad "stojatým vlněním" v koaxu a nechápou, co se jim to děje... :8) |
![]() gespa |
| 21.04.2009, 18:54.29 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRHm, tak nevím. Zpracujeme cca 7500m/rok a o ceně 2kč/m se nám může jen zdát. A nebo to je málo, nevím. V každém případě se mi zdá, že za ty peníze se dá pořídit tak provázek. A nebo mě velkobchody berou pěkně u úst.... |
![]() Bloud |
| 21.04.2009, 19:06.21 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRmezitim co ste zde debatovali tak sem nelenil mam jednu parabolu na dome navic tez natocenou na astru nasel sem ten bolsevicky zeleny kabel ktery sem mel 35let napojeny do anteny pripojil sem ho do paraboly a spojil s hd mascomem a hadejte jaky byl obraz na eurosportu nu nebudu vas napinat proste uzasny .sem zvedavy jak bude vypedat ten belden za tu dobu.tady je dukaz ze to byl kvalitni kabel bohuzel ho nikde nesezenete. :lookaround: |
![]() image |
| 21.04.2009, 19:23.20 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRBohužel vůbec nevíš o čem mluvíš, ale nebudu ti brát tvé iluze - jen tě prosím: nech si ho tam ještě alespoň rok! :8) Takovéto zkoušky, jako "zapojil jsem a obraz je hezkej", to je fakt k prdu. Nevěříš, nevěříš. Asi o tom víš víc než já za těch dvanáct let denodenní praxe v oboru... :8) :8) :8) |
![]() gespa |
| 21.04.2009, 19:28.24 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRpokud ti stačí základní nabídka LICA, napiš mně na koax.belden@seznam.cz Dostupnost D00 bych ti zjistil zítra, skladem mám jen běžný H125AlPE-A01. |
![]() RAFI007 |
| 21.04.2009, 19:35.01 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRuvedom si ze sem ho mel na strese 35.let sledoval sem pres nej rakouskou televizi celou dobu byl vystaveny ruznym klimatickym podminkam a ani zub casu ho neznicil 5.let lezel na pude chtel sem ho vyhodit ale zapomel sem na nej.byla to jen zkouska uz sem ho zas odpojil a hodil do krabice od bot.ja mam taky napojeny ten belden do satelitu jen sem chtel zdelit narodu ze to byl dobry kabel.preji prijemny vecer :) |
![]() image |
| 21.04.2009, 19:43.15 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRPro Saxon:Objednej mi te Cavel, dík. Pro ostatní: Hledal jsem kabel pro vnitřní použití se slušnými parametry, podmínkou bylo ,,trojité,, stínění. Dík všem za účast. R^ |
![]() mirasat |
| 21.04.2009, 20:01.18 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRPro zdejší takyodborníky dám dva příklady z praxe a budu rád, když mi poradí, kde byla chyba a jak ji řešit:*** příklad první *** Historický dům, koax za 2Kč nataženej při rekonstrukci před cca. pěti lety, bohužel tak, že jej nelze vyměnit. Svod zakončen satelitní zásuvkou, příjem z 23°E a 19°E. Problém popsaný zákazníkem: z 19°E po třech letech bezproblémového provozu najednou z ničeho nic nefunguje kmitočet 12.545. Zjištění na místě: je tomu tak, signál na všech kmitočtech z 19°E i 23°E naprosto "naplno", jen na 12.545 nic a v jeho okolí cca. o 30 procent slabší než obvykle. Výměna konvertorů, satelitní zásuvky ani satelitního přijímače nepomohla. Při manipulaci s koncem koaxu v zásuvce najednou signál naskakuje naplno, ale kolísá a chvílema vypadává - reaguje na pohyb (napínání) onoho konečku koaxu. Kdepak je chyba? *** příklad druhý *** Montáž ve starším bytovém domě, zákazník šetří kde se dá a odmítá výměnu stávajícího zeleného tlustého koaxu s tím, že je "dobrej". Po konktrole, že nejde o typ s plným ("litým") polyetylenovým dielektrikem, ale o pěnový typ a po pohledové kontrole, kdy koax vypadá opravdu ve velmi dobrém stavu, technik se nechává ukecat a zapojuje na stávající svod (dříve sloužil k pozemnímu příjmu). U zákazníka vše funguje bezproblémů, na měřáku sice není vše ťipťop, ale v normě. Zákazník je upozorněn, že koax není vyhovující a je doporučena jeho výměna, totéž je zapsáno do faktury. Zákazník se s úšklebkem loučí. Za tři měsíce telefon, že má porouchaný satelitní přijímač, protože se mu nahodile ztrácí signál. Po kontrole na místě je zjištěno, že signál opravdu chvíli naskakuje na dobré parametry a chvílemi se naopak zcela ztrácí. Vzhledem k poznámce na faktuře následuje okamžitá výměna koaxiálního kabelu za nový (Belden). Od té doby uběhlo cca. pět let a co myslíte, vyřešil se tím onen problém? *** Závěr *** Pořád jsem zdejší odborníky, kteří vědí "své" o tom co pro příjem může za určitých okolností znamenat impedance, dielektrikum, poloměr ohybu, kapacitní reaktance, atd. atd. atd. nepřesvědčil? No dobře jim tak, je jim přáno... ;) |
![]() gespa |
| 21.04.2009, 20:14.00 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRAd. "zelený tlustý koax": jednak byly min. čtyři typy s velmi různou kvalitou (laik je ale na první pohled od sebe nerozezná).Když vezmu ten nejlepší z nich, tak na svou dobu opravdu velmi dobrý koaxiální kabel (taky se tenkrát vyvažoval zlatem a ve skladech byl ve zvlášť uzamčeném prostoru, od kterého měli klíče dva skladníci). Ale dnes již pro satelitní vysílání není vyhovující a to i kdyby byl vyroben jako nový. Pokud někoho trápí teření vnějšího pláště, tak i Belden i ostatní renomovaní výrobci vyrábí koaxiály s různým provedením vnějšího pláště a lze koupit takové, které jen tak nezteří. Nicméně já používám standardně "obyčejný" H125, mám ho na svý střeše pět let a je jak novej, ve vnějších rozvodech kabelovky v jedné městské části u nás ve městě, kde je rozváděn po plochých střechách rodinných domků a to bez krytí, je už víc než deset let a pořád v dobré kondici. Možná záleží na ovzduší v daném místě, ale u nás s ním problém nemám. Kdybych měl, tak šáhnu po odolnějším (a samozřejmě i o chlup dražším) modelu, ale opět budu volit pouze osvědčené výrobce jako je Belden, Cavel, Nordix, dražší typy Draka... Šetřit zrovna na koaxu mi vzhledem k častým problémům s jeho případnou výměnou nepřipadá jako nejvhodnější. |
![]() gespa |
| 21.04.2009, 20:19.23 | |
GespaTakže používáš Belden,konkretněji H 125,nebo prosím který.Chystam nějakou domácí přestavbu a koaxy se chystám vyměnit.Díky |
![]() pichac |
| 21.04.2009, 20:37.49 | |
pro pichachttp://www.ies.sk/IBDN/beldenkoaxsk.pdfPro vnitřní využití postačuje PVC vnější plášť, ve většině případů NENÍ třeba ,,duobond plus, nebo duobond II,,. Například můžeš použít: H126A00. Cavel je také v pohodě. http://www.inkat.cz/ SAT703B |
![]() mirasat |
| 21.04.2009, 20:42.05 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRJeště mě napadl jeden příběh ze života, který by mohl být lépe pochopitelný neb se jedná o to, co je blízké většině z nás - auta.Mám kamaráda, který léta používal protektorované pneumatiky a mně se vždy divil a vysmíval, že utrácím zbytečně moc za pořád nové gumy na auto, když jemu perfektně slouží i ty "staré". Jednou ve vyšší rychlosti prudce začal brzdit (srna) a ten jeho protektor mu naboku prasknul. Auto skončilo na (nevhodné slovo) v poli a on vyváznul jen tak tak. Jak hlásí GaS - "a to se vyplatí"! Závěr technika - věkem zborcená boční výztuž pneumatiky, která neunesla nadměrný tlak při brždění... @pichac: já standardně používám Belden H125AlPVC nebo H121AlPVC (pokud je ve vnitřních rozvodech už málo místa v trubkách). Pak ještě vozím Draka9AD11S (trojstíněný), ale ten spíš jen pro situace, kdy je "zle" (např. externí zarušení). |
![]() gespa |
| 21.04.2009, 20:42.25 | |
mirasatdíky za tip |
![]() pichac |
| 21.04.2009, 20:48.02 | |
gespai tobě moc dík |
![]() pichac |
| 21.04.2009, 20:49.23 | |
gespano neviem ako je to s tým starým ´´zeleným ´´ káblom. V roku 1989 som kupoval 50 metrov na panelák . V roku 1991 som sa presťahoval na na vidiek a tak som ho skrátil na 20 metrov a mám ho tam doteraz. A že by robil nejaké problémy , nevidím. |
![]() oneeeee |
| 21.04.2009, 21:12.17 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRJedinej bolsevickej kabel pouzitelnej do dneska je ten s PE vnejsim plastem a stinenim s Cu svarovanym obalem, drive vyuzivany bud na prevesy (ve spirale, ktera ho nesla) nebo do zeme. Jinak nic |
![]() technikTKR |
| 21.04.2009, 21:12.27 | |
RE: BELDEN - dodavatelé pro ČRJá přeci nevylučuju, že může vyhovět. Stejně jako spoustě lidí vyhovují protektory. Každému co jeho jest. Dokud není problém, je mu přáno. Já osobně se ale už z principu snažím problémům předcházet než potom řešit jejich následky - ty totiž zaručeně příjdou vždycky v tu nejnevhodnější dobu.Ale už stačilo - nemám ambice někoho násilně přesvědčovat. Moje argumenty jsou dány a každý ať si to přebere podle svého. :8) |
![]() gespa |