Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.04.2009, 21:18.04

Parabola triax

Parabola triax, jaký máte názor na tuto parabolu, popř, jaký je zisk....je lepší než obyčejná 80??Velice se mi na ní líbí uchycení na stožár...je nějáký jiný výrobce který má takové to uchycení ?
uživatel
Stanowi94
22.04.2009, 22:12.31

RE: Parabola triax

Za ty peníze perfektní parabola. Podobné uchycení má třeba i FTE, ale nemá křídlaté matky. Super také je, že tam můžeš dát držák pro více konvertorů, pak třeba na 23,5 a 19,2 E šilhají oba, parabola čumí někam mezi ně, takže se dá dosáhnout i lepší (či spíše rovnoměrnější) signál na obou šilhajících pozicích.
uživatel
kubisek
22.04.2009, 22:39.49

Ahoj...
mám Triax TD78 a je podle mne velmi dobrá, šilhám na ní 13-19.2-23.5-28.2 a naprosto bez problémů. Kámoš si koupil 80-tku (no name) v Lídlu a druhý den jí šel vrátit - byla křivá jak vrtule... Rv :bigeyes:
uživatel
ferda
23.04.2009, 05:06.30

jestli už máš nějakou 80-tku tak od toho žádný zlepšení nečekej a kup něco většího, jestli potřebuješ. zisk většinou odpovídá plus-mínus rozměrům. výjimka jsou jenom ty nejhorší šmejdy, jaký si lze představit. triax jsem měl taky a je docela ok. velice lehoučká parabola. díky tomu nesnese až tak extra hrubý zacházení, ale to není ani normálně potřeba. z těch menších by se mi asi víc líbila nějaká fuba. ale tu jsem nikdy neměl, ale kdybych si měl něco v těchhle rozměrech koupit, tak asi bych zkusil tohle. (to co mám teď je kolos a všechny ty nosný díly jsou ze silnýho a odolnýho železa)
uživatel
vortimond
23.04.2009, 08:13.03

a ještě jedna věc. příde mi, že výrobce kolik energie věnoval do těch všech solidně řešených úchytů, který jsou všechny ze slitiny hliníku a nejsou tam žádný plasty a přitom je to dost odolný, tak to potom zase ušetřil na barvě tý samotný odrazný plochy. nejspíš slabá vrstva, protože po letech to začíná pěkně reznout. žádná katastrofa, že by se to nějak loupalo nebo co. ale prostě začíná se tam chytat rez. chtělo by tomu asi dopřát pořádnou vrstvu nějaký matný barvy ve spreji.
uživatel
vortimond
23.04.2009, 20:27.52

kolop

Nedávno jsem byl v severní evropě.Na každém rohu jsem viděl parabolu značky" Triax " což znamená, že je stvořena i pro horší klimatické podmínky.Já osobně kromě své 3metrové Andrew a 2,2m Kathrein používám dvě triaxky a můžu řict,že jsem maximálně spokojen již řadu let.
uživatel
kolop
23.04.2009, 20:36.45

mně prostě a jednoduše ta triaxka po pár letech zrezla. na požádání dodám i foto, bude-li třeba.
uživatel
vortimond