Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.04.2009, 13:38.09

Od 1. zari vsechny programy CT v HD

Od 1. zari vsechny programy CT v HD.

CT1, CT2, CT4 Sport - Native HD
CT 24 - upscalling do HD
Zdroj:
http://satkurier.pl/news/46587/czesk...snia-w-hd.html
uživatel
alda
26.04.2009, 14:25.38

Od 1. zari vsechny programy CT v HD

To by byla super bomba R^ R^ R^ :))) :O
uživatel
Nervoš
26.04.2009, 14:44.34

RE: Od 1. zari vsechny programy CT v HD

Myslím, že to Poláci špatně pochopili. To bude jeden společný HD kanál, kde se bude střídat výběr z těch čtyř. Aspoň tak jsem to pochopil já.
uživatel
visper
26.04.2009, 15:36.03

Já to pochopil stejně, od 1.9. jeden výběrový kanál, ale zároveň jsem pochopil, že krom čt24 budou v HD postupně všechny, vždyť Vancouver má být na čt2 i 4 v HD.
uživatel
Jarda25
26.04.2009, 15:52.11

presne tak jak pise visper mel by to byt kanal kde bude to nejlepsi z programu ct1,ct2,ct4 a ct 24.ale bude to jeden kanal polaci v tom maji pekny gulas. :lookaround:
uživatel
image
26.04.2009, 16:11.57

všechny programy v HD verzích plánuje švýcarská SRG a to ještě do budoucna. tohle bude jeden program a dost na tom, že už konečně zveřejnili přesný datum, kdy se do toho dají.
uživatel
vortimond
26.04.2009, 16:43.54

a hlavne by to melo v native a to vetsina poradu ceske televize. R^
uživatel
image
26.04.2009, 16:45.58

Téma: Od 1. zari vsechny programy CT v HD

Hlavně ta Tv Nova ořezaná komerce,kde dávají vše za co nemusí platit. Zrušit tuto Tv.
uživatel
vaclav1
26.04.2009, 16:48.42

bude to takova vlajkova lod programu ct. R^
uživatel
image
26.04.2009, 16:52.47

Jenom bude zajímavé to provedení, jestli ono HD bude kopírovat v reálu SD vysílání (pak ale může nastat situace, že by bylo potřeba mít v HD víc, než kolik se tam do jednoho kanálu vleze), anebo se udělá nějaký další program s výběrem pořadů v HD.
uživatel
technikTKR
26.04.2009, 19:17.15

ČT HD

Zdravím,

Od 01.září spustí ČESKÁ TELEVIZE zatím pouze jeden
kanál v HD a tím bude program ČT HD. Nikoliv všechny programy ČESKÉ TELEVIZE!

Tento kanál bude vysílat výběr pořadů pouze ze dvou
kanálů, z ČT 1 a z ČT 2. Vysílací schéma programu ČT HD budou tvořit kulturní, publicistické a zpravodajské pořady, dokumenty a některé vybrané sportovní pořady.

ČESKÁ TELEVIZE pro šíření tohoto kanálu zvolila
pozici 23.5°E, paket CS LINK, ve kterém jsou šířeny
všechny stávající kanály ČT 1, ČT 2, ČT 24 a ČT 4
ve standardním rozlišení.

Pro ČESKOU TELEVIZI to bude zatím jakýsi test
a samozřejmě, že po nějaké době nebude problém
spustit plnoformátové kanály ČT 1, ČT 2 a ČT 4
v plném HD rozlišení. Zpravodajský ČT 24 bude
posledním, který bude v budoucnu v HDTV vysílat.

(Zdroj: Česká televize)
uživatel
ORBITAL
26.04.2009, 19:25.34

,,...kulturní, PUBLICISTICKÉ a ZPRAVODAJSKÉ pořady, dokumenty a některé vybrané sportovní pořady...,,
no snad to nebude druhá n**a hd. myslím, že spousta diváků by uvítala taky ZÁBAVNÉ pořady, jako třeba seriály a občas i nějaký ten film.
uživatel
vortimond
26.04.2009, 19:51.17

ČT HD

...v rámci té kultury to budou jistě
i filmy a seriály! ČT natočila několik
filmů a seriálů v HD rozlišení sama.
A na výrobě filmů, na kterých se ČT
koprodukčně podílí se v HD již natáčí.
;) R^
uživatel
ORBITAL
26.04.2009, 20:06.00

Sem zvedavej jak to bude z dvb-t jestli to tam taky nechaj nebo jak? nikde o tom nepisou.Lukas
uživatel
lak
26.04.2009, 20:12.47

Czeski nadawca ČT od 1 września w HD!

Mě rozesmáli ty jejich komentáře. Skoro bych řekl, že nám závidí.
Přitom je to jinak, ale to jim zatím nikdo neřekl...
:laughing:
uživatel
Martin79
26.04.2009, 20:46.56

ČT HD

Takže páni prodejci a montážníci, asi už je hloupost prodávat někomu SD zařízení, pokud ho má jako hlavní přijímač.
SD už je vyhazování peněz.
uživatel
Nervoš
26.04.2009, 20:58.21

Nervoš kvuli jedné slepené tv? Platí zákazník a ten vybírá.
uživatel
juzek
26.04.2009, 21:36.40

Musím plně souhlasit s juzek...
Ačkoliv to bude pro Vás překvapující (ti co mě znáte)jaký jsem zastáncem HD, tak bohužel neustále převládá cena a to za co nejlevněji si satelitní komplet pořídit. Bohužel je to fakt. Svévolná reklama, která každý týden bombarduje poštovní schránky, kde jsou "Komplety" za 2999,-Kč je a bude neuvěřitelným lákadlem. O to horší je zjištění kupujícího, že u karet gital se musí po roce doplatit 1000,- Kč (v letáku se to neuvádí) a příslušenství si pochopitelně musí doplatit nebo firmě, která mu jistě odborně levné zakoupené zařízení nainstaluje. Ve finále se stejně dostává na cenu, kterou by mu i určitě nabídla fa, která mu komplet namontuje.
uživatel
Babui
26.04.2009, 21:56.49

Samozřejmě souhlas s juzkem.
@Babui
A to se vyplatí! :))) Hoj
uživatel
Tomik535
26.04.2009, 22:07.13

@Tomík535
Hoj R^
Nechápu lidi, kteří si koupí v "akci" plasmu za 17 tisíc, slevněnu ze 30 tisíc a libují si, jak dobře koupili, ale o HD stroji za 4500 až xxxx nechtějí ani slyšet. "oni to nepotřebují" , pak mi ale ta plasma nedává smysl ;P
Samozřejmě propojená klasickým scartem za 23,-Kč s SD strojem no name :laughing: :laughing: :laughing:
uživatel
Babui
26.04.2009, 22:14.27

No name je náhodou dobrá značka! :)))
uživatel
Tomik535
26.04.2009, 22:27.50

juzek plácá kraviny ze vzteku,

že ČT HD nebude v DVB-T, ale pouze na SATu a samozřejmě i v kabelovkách. To ho žere jako hrom, ale ať si chlapeček zvyká, že jiné už to nebude - pozemní příjem je prostě zasmrádlá zdechlina, která trůní na smetišti dějin :)))
uživatel
technikTKR
26.04.2009, 22:32.23

Tebe musí něco hodně trápit. Minimálně víc než juzka, protože nic takového bych si z jeho příspěvku nevydedukoval. Ale myslím, že mu nestojíš za komentář. Nedivím se.
uživatel
Tomik535
26.04.2009, 22:32.31

technikTKR

Kde si to cetl ze nebude v dvb-t ja to nikde nennasel?
uživatel
lak
26.04.2009, 23:23.29

protože se mu to nehodí do reklamní kampaně na TKR. Dokážeš si představit jak by UPC v kabelovce a základu, zpřístupnilo ČT v HD? :laughing:
uživatel
juzek
27.04.2009, 07:21.00

ja bych si klidne HD televizi koupil uz ted, HD satelitni prijimac uz mam, ale na co bych se v soucasnosti v HD dival to opravdu nevim.Nova me nezajima, na ESP jsou pro me zajimave 4 podniky za rok, ORF je zajimava akorat v sezone alpskeho lyzovani a HD balicek od Skylinku mi prijde zatim nezajimavy.Pockam na ten premiovy CT kanal a pak se uvidi.Kupovat v dnesni dobe SD prijimace neni blbost, existuje pomerne dost opravdu kvalitniho SD vysilani, stejne jako dost ojebaneho "HD" vysilani.Pokud pominu cerny prijem HD programu z 1W, pak nema cenu do HD zarizeni investovat desetitisice korun.To si radeji koupim nejake kvalitni naradi, ci merak.Tot muj pohled.
uživatel
Saxon
27.04.2009, 13:48.00

To, že ČT bude vysílat v HD je určitě dobrá zpráva. To jaký si kdo koupí přístroj záleží pouze na něm. Když někumu stačí levný SD krám s jedním scartem (dokonce bez RGB) může si ho klidně koupit... Proti tomu jeden z levnějších HD přijímačů stojí 129€.. Každý inteligentní člověk, který ví o co se jedná si jistě umí vybrat...
uživatel
PetrT
27.04.2009, 13:58.38

Tak takové levné SD krámy bych klidně zakázal prodávat.
uživatel
Saxon
27.04.2009, 17:27.15

Saxone, mohu se tě něco zeptat ?

Otázka hloupá, ale, na co vy profíci potřebujete drahé superměřáky, když i průměrně nadaný amatér _ samouk anténu pro běžné družice dokáže nastavit velmi dobře i bez měřáku ????
Říkal jsem, že jde o hloupou otázku, ale odpověď na ní by mě zajímala. Promiň.
uživatel
Nervoš
27.04.2009, 17:44.57

Ta otázka zase tak hloupá není.

Když pominu to, že máš pak anténu nastavenou co nejlépe, což může být významnější u tp s HD stanicemi nebo u "roztroušených" družic ze stejné pozice(např. tp Nova/čt z 23.5) a tím pádem minimálními výpadky, tak hlavně proto, že ulehčují a urychlují práci. Hlavně při hledání problému "proč něco nejede"

Ne každý má parabolu s jedním konvertorem a 5m koaxu na zdi za televizí.
uživatel
Tomik535
27.04.2009, 17:59.47

Co to je drahy supermerak?Ja vlastnim Satlook Mikro Plus a Prodig 5.Coz je zaklad pro kvalitni praci k realizaci prijmu digitalni televize.Tahle prace neni jen nastavit parabolu na 23,5e a prisilhat 19,2e.Nepotrebuju spektrak od Rohde za 300 tisic, spektrak v Prodigovi mi plne vyhovuje.Bez spektralni analyzy se ja neobejdu.Nekdo mozna ano, ja ne...
uživatel
Saxon
27.04.2009, 20:33.46

Jo, myslel jsem si to.
uživatel
Nervoš
27.04.2009, 20:51.28

Ano pro někoho je investice do monitoru za xx tisic v dnešni době zbytečna.Ale pokud si potřebuju koupit monitor v dnešni době tak si radši pořidim už HD. A proč - protože do 4tyř let HD bude standart a ja si nebudu kupovat dalši monitor z marnotratnosti.pamatuju ani ne před 10seti lety přechod analogu na digital,ktery se odehraval na orbitu.Takže pokud někdo přechazi v domacnosti na digital ze satelitu , a ma teoreticky 3monitory tak je to pro něho sakramencky rozhodujici otazka ,jestli koupi reiciver v HD nebo v SD!!!!! Ja doporučuju koupit už v HD!!!!!! ;)
uživatel
Hetfild