Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.04.2009, 18:41.29

zlucenie dvoch parabol

potrebujem zlucit dve paraboly k jednemu prijimacu cez 0/12V rele, klasickym zapojenim to funguje vporiadku, ale ja nemam moznost dotiahnut druhy kabel(od druhej paraboly)az k prijimacu, aby som to mohol normalne zapojit a pripojit na 12V vystup z prijimaca, moja otazka: je mozne rele napajat aj externe (nie z prijimaca) ? takto to mam zapojene a nefunguje to, mozno napajam slaby zdrojom 12V/100mA alebo som uplne mimo ? dakujem

vystup mozno pripjit rele 0/12V mozno pomocou neho spojit 2 paraboly napr. jedna pevna a 2. na motore
uživatel
tono
30.04.2009, 19:03.24

Zlucenie dvoch parabol

neviem aky to mate prijmac ale je bezne dostat diseq prepinac od 2 konvertorov az po 16 a bezny prijmac by mal zvladat.Ale ked spominate motor tak je potrebne prepinanie rele lebo diseq je nefunkcny.ja som obdobny pripad zapojenia pouzival na HUmax 5400 kde bol 12V vystup ale rele mi fungovalo aj na vzdialenost cca 20m.Potom by som videl problem v napajani kabel velky odpor alebo slaby zdroj.
uživatel
jozvlk
30.04.2009, 19:07.28

RE: zlucenie dvoch parabol

DiseqC vyrieši tvoj problém R^ http://www.andersoncom.com/diseqc/diseqc_diagram.jpg
uživatel
yloh
30.04.2009, 19:30.15

asi

to bude slabym zdrojom, skusim teda pritvrdit, ked zapojenie je OK

to:yloh to je pravda, ale komu sa chce liezt po strechach, cez to 12V rele mi to mormalne ide v klasickom zapojeni, k 2. rec. zial nemozem tahat dalsi kabel (majitel nehnutelnosti nedovoli)
uživatel
tono
30.04.2009, 19:56.48

To bol len návrh ;)
uživatel
yloh
30.04.2009, 20:21.17

yloh

můj návrh je koupit přístroj VANTAGE 8000S/dva tunery/ a mám po problémech a nemusím se ptát na blbosti a koukám jak potřebuji i s nahráváním na flasch,ale stále radit expertům,kteří nerespektují novinky v sat.příjmech a stále chtějí ze starých blbostí a nejlacinějších sra/a/ček mít to co je špičkové,to od nich expertů nechápu.řeším vše rychle,bez problému a hlavně ,že to chodí,a nevymýšlím hovadiny,které i když budou chvíli chodit,budou z toho do budoucna jen problémy.Toiť můj nároz,ostatní názory jsou na dvě věci/vyzkoušeno,potvrzeno/
uživatel
hery
01.05.2009, 10:41.46

to hery

Je pravda,že se zakladatel vlákna vyjadřuje poněkud nesrozumitelně,ale zřejmě řeší problém s nemožností natáhnout druhý kabel.Takže rada s pořízením dvoutuneráku nebo asi to pravé ořechové.Hery,prosím uber.
uživatel
Sekyra
01.05.2009, 10:43.01

Oprava- nebo-správně nebude
uživatel
Sekyra
01.05.2009, 11:02.21

to hery

si srandista :-)))
uživatel
tono