Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
08.05.2009, 18:05.53

Da sa chytit britsky freesat na Slovensku?

Da sa chytit britsky freesat na Slovensku s parabolou 100cm?

DIKY ZA ODPOVEDE
uživatel
jack2500
08.05.2009, 18:40.22

RE: Da sa chytit britsky freesat na Slovensku?

Jakkoliv silný je postranní lalok vertikální polarizace Astry 2D na území SK, 100cm anténa je i za těch nejlepších možných podmínek na území SK málo.
Na občasný (necelodenní) příjem vertikální polarizace je třeba anténa od 140cm.

více informací na:

http://www.dxsatcs.com/content/astra-2d-282-e
uživatel
D2MAC
08.05.2009, 18:56.21

existujou dvě služby:

Freesat - nekódovaná platforma, jejíž vznik umožnil tzv. spot beam satelitu Astra 2D, takže signál je zaměřen primárně na britské ostrovy a pokrývá jenom slabě kontinentální Evropu. je to projekt BBC+ITV, ke kterýmu se postupem času připojil i Channel 4 se svojí nabídkou komerčních digitálních stanic a naposled i Five s jedním hlavním programem a v průběhu času taky spousta free programů z ostatních satelitů na 28E.

Freesat from Sky - částečně kódovaná nabídka pay-tv platformy BSkyB. funguje na podobném principu jako základní nabídka CS linku nebo Skylinku, bez měsíčních poplatků. k příjmu je potřeba firemní přijímač s dekodérem videoguard (nebo jestli to chodí v některém modulu - možná TRex? - nebo v uni čtečkách některých boxů?) a k tomu karta od Sky (samostatně se dodává za cenu 20 liber - pochopitelně jenom na britskou adresu). aktivuje se telefonicky (je nutno opět volat z UK, nikdy ne ze zahraničí). umožňuje potom sledovat i některé britské hlavní programy - ty co nejsou volně na problémový Astře 2D, ale kódovaně ve videoguard na ostatních astrách a dají se v Evropě bez problémů přijímat na parabolu běžných rozměrů. k tomu i několik programů navíc (five usa, fiver, sky 3...)
uživatel
vortimond
08.05.2009, 19:06.26

vortimond

Omlouvám se, že vám do toho lezu. Vortimond nezapoměl jsi na mě. Psal jsem ti na e-mail, odpověď nepřišla. Díky
uživatel
Jira
08.05.2009, 19:13.06

sorry, já jsem hrozně línej to poslat ty moduly. balit to celý nějak šikovně, aby to pokud možno dorazilo nepoškozený, vypisovat adresy a pochodovat s tím na poštu. no prostě hrůza. prostě se mi do toho nějak nechce, myslel jsem, že se k tomu dokopu, ale nechce se mi. proto jsem předtím psal, že preferuju ten osobní odběr.
uživatel
vortimond
08.05.2009, 19:14.41

Dobrá, takže jedině osobně?
uživatel
Jira
08.05.2009, 19:18.29

osobně určitě by to šlo. kdybys měl náhodou někdy cestu. úplně jedno kdy, já ti je tady klidně nechám. nutno napsat pár dní předem, já ty mejly nesleduju zase tak často.
uživatel
vortimond
08.05.2009, 19:27.41

Škoda, to vidím bledě já tím směrem opravdu nejezdím a jen tak pro to jet by nemělo smysl. Přeci jen to není na otočku. Ale i tak díky.
uživatel
Jira
08.05.2009, 19:53.15

ještě k tomu Freesatu od Sky: ta karta se dá koupit i na webu, pochopitelně to nabízejí neoficiálně různý zahraniční firmy. stojí 20 liber + poštovný a k tomu je zvykem účtovat za registraci na britskou adresu asi 25 liber (ročně). docela by mě zajímalo, co všechno na tom do detailů chodí. seznam je na oficiálním webu, ale v některých případech není jasný, který programy jsou v tom seznamu jako free na A2D a který ve videoguard na ostatních astrách.
uživatel
vortimond
08.05.2009, 23:31.25

A ještě k tomu Freesatu od Sky - pro ty, co to nezachytili, Sky mění karty, takže se na netu vyskytuje velká spousta karet na prodej, který ale budou fungovat možná měsíc, možná tři, nejspíš ne víc. To i těch cca 20 liber za kartu vyjde poměrně dost...
uživatel
Fantomas
09.05.2009, 18:57.48

Rocni poplatek za freesat from Sky? Kdyz si nekdo poridi Sky a karta mu zustane (nevraci se), tak nadale jedou ITV1, Channel4, Five, Five USA, Fiver a Sky3. A je to naporad, zadne rocni prodlouzeni. Mozne zmeny budou po vymene karet na podzim.
Ted se rozhodne nevyplati kupovat jakoukoli kartu z ebay a pod. Vetsinou jde o vychcance se starym CAID 0960.
uživatel
wenk
10.05.2009, 06:35.05

@wenk

možná jsem to nenapsal dostatečně jasně. ten roční poplatek je, pokud si kartu objednáš NEoficiálně od jednoho zahraničního dodavatele přes net a pošlou ti jí registrovanou přímo do ČR. a myslím, že podobný podmínky budou mít i ostatní. nikdo ti jí nepřenechá za těch 20 liber, což je původní cena. buď jí prodá například za 100 liber a nebo si naúčtuje nějaký pravidelný poplatky za vedení registrace na britskou adresu.
uživatel
vortimond