Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
12.05.2009, 10:05.38

Astra 19,2 a 23,5 nováčkovské experimenty

Je mi jasné že mnoho věcí, na které se budu ptat/konstatovat, se zde již vyskytlo, ale přesto.

1)Mám MB na Astry 19,2 a 23,5, první dilema bylo jak jej umístit, na netu jsem viděl obě varianty, ale převažovala varianta napravo při pohledu za parabolu, s touto jsem také začal. Astra 1 byla v pohodě, do Astry 3 mě lezly transpordéry/programy z jiných družic. stačilo otočit MB a vše bylo v pohodě, všechny transpordéry byly s kvalitou 70%+. Diseqc jsem měl A1port1 A3port2. Každý MB se tedy instaluje jinak, některý nalevo, jiný napravo?

2)Testoval jsem na přístroji Ferguson. Na Astře 23,5 jsem si všiml, že je hodně TP jiných než jsou ve skutečnosti, pomohlo by přehrát FW, abych je nemusel ručně přepisovat?

3)Pár TP na A 23,5° mělo 0% kvalitu, přitom všechny ostatní vysokou. Má to souvislost s druhem vysílání DVB-S2 ?

4)Dále jsem zkoušel dva konvertory s Diseqc přepínačem. Astra1 byla napevno a s A3 jsem laboroval, dosáhl jsem horší kvality v porovnání s MB řešením. Držák na konvertory mi nedovoloval větší natočení konvertoru na A3. i když jsem viděl možnost dalšího zlepšování signálu. Při točení parabolou se zase zhoršovala A1. U obráceného zapojení (A3 napevno, A1 otáčecí) byla A3 zase zarušená od jiných družic -TP. Čím točíte vy, A1 nebo A3?

Předem děkuji za reakce.
uživatel
pacholek
12.05.2009, 11:55.22

RE: Astra 19,2 a 23,5 nováčkovské experimenty

1) pokud máš na středu 23.5E, pak 19.2 bude nalevo při pohldu zezadu paraboly. Představ si zrcadlo a dvě baterky. Jednou budeš svítit kolmo, odrazí se ti zpět. Druhou budeš svítit pod mírným úhlem do toho samého bodu a odrazí se ti na druhou stranu dle zákona "úhel odrazu se rovná úhlu dopadu"

2) Neumím odpovědět, ferguson nemám. V zásadě je to možné.

3) Ano, DVB-S2 používá jinou modulaci, na DVB-S nelze zachytit.

4) To záleží na více faktorech, hlavně na velikosti paraboly a na konvertorech, jak jdou moc srazit k sobě. Já mám nejraději takový multifokus držák, kde si vše mohu různě přiohnout jak potřebuju, ne takový ty krámy, kde je vše "natvrdo".
uživatel
kubisek
12.05.2009, 15:29.44

RE: Astra 19,2 a 23,5 nováčkovské experimenty

A Ferguson (nevím, jakej máš) nemá ladění podle NIT?? To bys to pak nemusel přepisovat, protože mám pocit, že NIT maj obě tyhle Astry.
uživatel
Fantomas