12.05.2009, 10:29.20 | |
sloučení dvou anténPoradte, jak sloučit dvě UHF antény/velké síto a colorku/ pro příjem dvb-t signálu. Sito mam na horizontalni příjem z Cukráku, colorku na vertikální příjem ze žižkova. Jsem sice u Prahy, ale v dolíku, takže chci, aby byl signál co nejlepší. Zesilovačům se chci vyhnout, signál je dost silný. Děkuji za rady |
![]() badr |
12.05.2009, 11:49.52 | |
slouceni dvou antensloucovacem v pasmu UHF. Toto by asi bylo co potrebujes : http://www.onlineshops.cz/digitalni-televize-satelity/slucovac-laditelny-3x-uhf-iec-konektory/ ;) |
![]() aslivins |
12.05.2009, 12:20.18 | |
slouceni dvou antenMožná by bylo vhodné napsat, které kanály z těch vysílačů je nutné sloučit. Asi to není tak, že z jednoho vysílače jeden kanál a z druhého taky jeden kanál. Nebo ano? Pak by vyhovoval ten, co radí aslivins. |
![]() joscer |
12.05.2009, 12:33.41 | |
Absurdní nesmysl!Takhle se to dělat nedá! Tohle dobře fungovat nebude! |
![]() Enik |
12.05.2009, 15:22.20 | |
sloučení dvou anténEnik,tu sa nepýtal ako sa to nedá,ale ako to fungovat bude.A to si nenapísal! |
![]() Trnava |
12.05.2009, 15:37.29 | |
to TrnavaJá jsem napsal, že slučovat dvě antény pro příjem jednoho MPXu ze dvou různých vysílačů s dvěma různými polarizacemi je nesmysl. Takže k tomu není co dodat. Napsat jak to fungovat bude dost dobře tedy není možné neb. to co požaduje tazatel je blbost která prostě fungovat nebude na žádný způsob! Ty jsi taky zrovna moc neporadil. |
![]() Enik |
12.05.2009, 15:44.21 | |
RE: sloučení dvou anténskús sa pozrieť na tento zlučovač do UHF typ MAZ 133D na zlúčenie širokopásmovej antény s kanálovou anténou.Vstup, na ktorý je pripojená kanálová anténa, naladíme na požadovaný kanál. Z druhého vstupu pomocou kanálovej antény odladíme požadovaný kanál. |
![]() Dukeso |
12.05.2009, 16:20.23 | |
sloučení dvou anténSouhlas s Enikem pokud jde o zesileni prijmu jednoho muxu pomoci dvou anten ale ze dvou vysilacu. Je to nezmysl. Sparovat anteny se daji ale pro jeden kanal, vice kanalu, uhf pasmo ale z jednoho vysilace. Viz kniha Anteny autor Milan Cesky. :)) |
![]() aslivins |
12.05.2009, 16:20.55 | |
to DukesoMůžeš prosím vysvětlit jak je možné tímto slučovačem slučovat signály ze dvou antén na kterých jsou identické frekvence? Žižkov a Cukrák vysílají SFN, takže oba vysílače vysílají identické signály na identických kmitočtech v různých polarizacích. Když už chceš někomu radit tak se aspoň seznam pořádně s problémem.Slučovat nesynfázní signály je ovšem pitomost. Už jsem to tu psal, tak nechápu proč tu někomu radíš takovou pitomost? |
![]() Enik |
12.05.2009, 17:31.59 | |
RE: sloučení dvou anténBadr chcel vedieť, ako zlúčiť UHF sito a colorku.... |
![]() Dukeso |
12.05.2009, 18:08.49 | |
to DukesoBadr chtěl vědět jak sloučit dvě antény pro příjem DVB-T z Cukráku a Žižkova. Jestli neumíš číst tak je mi to líto. První věta v dotazu není jedinou důležitou informací. |
![]() Enik |
12.05.2009, 19:01.36 | |
RE: sloučení dvou anténMoc děkuji všem za reakce, budu se muset prostě rozhodnout pouze pro jednu anténu. |
![]() badr |
12.05.2009, 20:41.07 | |
RE: sloučení dvou anténpouži jednoduchý prepínač anten |
![]() mirop |
12.05.2009, 21:04.55 | |
to miropDalší v řadě co nepochopil problém! Už začínám rozumět tomu proč je to tady samý spam! |
![]() Enik |
13.05.2009, 10:15.43 | |
to Enikprepáč, že až dnes, mal som inú robotu, takže - bez urážky, neviem prečo sa stále rozčiluješ - číst umím, preto som odpovedal len na to čím zlúčiť v UHF širokopásmovú anténu s kanálovou anténou, na ďalšiu časť otázky si mu odpovedal ty sám nepovažoval som za potrebné ešte raz písť že je to blbosť, ak chlap neverí, nech skúsi. A len tak na okraj, pozemným tv príjmom som prešiel už v osemdesiatych rokoch a to výpočtom a výrobou antén, ant. pred zosilňovačov, zosilňovačov, útlmových článku, výhybiek , zlučovačov a rozbočovačov a asi náhodu z Vrútok som okrem STV bez problémov pozeral ČT, Novu, Poliakov, Maďarov a si predstav aj vtedajšiu Yugosláviu. Prajem pekný deň bez emócií Dušan. |
![]() Dukeso |
13.05.2009, 15:15.00 | |
to Dukeso.Já se vůbec nerozčiluju. Jen by mě zajímalo kde jsi přišel na slučování kanálové a širokopásmové antény. V dotazu je jasně napsané velké síto a colorka. Obě jsou tedy širokopásmové. Vše ostatní už bylo několikrát řečeno! |
![]() Enik |
13.05.2009, 16:15.58 | |
to EnikNapadlo ma to ak jeden vysielač šíri mpx1 na dajme tomu 28 a mpx2 na 57 a mpx3 je na 48 kanále tiež zachytitelný z iého vysielača,ale výrazne slabo. Bolo by potom možné použiť na kanál 28 a 57 sito a na kanál 48 pásmovú anténu z druhého vysielača. Prehnať to cez zlučovač... Za pokus to stojí čo povieš. Antény však musia mať dostatočný odstup od seba. |
![]() Dukeso |