Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.05.2009, 23:43.43

Prijem dvb-t

Ahoj chtel bych pozadat o radu .Resim tu takovy problem jedna se prijem dvb-t.Napisu dve varianty a potreboval bych vedet vas nazor dik Lukas. 1.Antena asi dipol rozvody stavajici,setoboxy kazdy ucasnik.2.antena.modulace dig.signalu na analogovy,kazdy televizi jakou ma.Jakou mate zkusenost z kvalitou obrazu?Diky Lukas
uživatel
lak
14.05.2009, 00:17.41

RE: Prijem dvb-t

Lukáši, tu druhou možnost ani neřeš. Pokud to není pro sociálky, co nemají na stb nebo plochou televizi a vystačí si se čtyřmi programy. Další výhody, jako epg nebo možnost propojení hdmi proto nebudu ani zmiňovat. Hoj
uživatel
Tomik535
14.05.2009, 00:32.58

Tomik535

Ahoj bohuzel je to pro bytovku kde je asi 65 bytu z toho 50 duchodcu pozitri tam jdu maj schuzi druzstva tak jim musim dat typ.mam tady od firmy tri varianty .samozdrejme ja bych to resil kazdy samostatny setobox-Financne vyhodnejsi,ale pro ne tech.slozitejsi :-/ Vetsina tam ma stare televize proto si predstavovali ze bodou moct prepinat tel.a jeste se tam zachovaj tri analog.sat programi.Nikdo z nich nic nebude plati plati to druzstvo jde jen o to presveceni.Jeste se te zeptam na tu kvalitu pri tom prevodu z digi na analog?DIK Lukas
uživatel
lak
14.05.2009, 07:09.55

re :

Ten stávající signál je konvertován do VHF?To totiž není nafukovací..Když to uděláš dobře,tak na staré televizi bude obraz relativně kvalitní.Jinak čisté sociál řešení je dát před každou vložku nějaký STB,tím dojde k převodu vybraných digitálních programů do analogu.Takže stačí jedna pořádná UHF anténa a čtyřnásobný rozbočovač před vložky.Ale je to kočkopes,to nevím zda bych chtěl dělat.Zůstanou zase jen 4 programy,není to málo?Dříve,nebo později přijdou jeden po druhým s dotazem kde je ta Sinema,Kůůl a "24"....
uživatel
lubbik
14.05.2009, 08:36.09

Já bych jim navrhl každý si koupí settobox.dvbt.to už dnes není žadná položka 800korun.
uživatel
koax
14.05.2009, 08:45.58

DVB-T do 65 bytů.

Pokud by to řešila odborná firma:
Podívala by se, zda zásuvky splňují ,,funkci,, pro UHF pásmo. Výměna koaxiálů (zelené tlusté) nemusí být možná v plném rozsahu a proto se často ani neprovádí. Zkontrovala by stav stožáru a původních antén - demontovala nevyhovující a nepotřebné antény a stožár alespoň natřela. Pomocí stanice by překonvertovala signály v rámci UHF pásma na jiné kanály (častěji na začátek UHF pásma) zesílila a napojila do rozvodu.

Druhou možností by bylo použít nějaký výkonnější zesilovač a zachovat kanály DVB-T tak jak jsou.

Každá z variant má svou konkrétní podobu dle situace a je u ní třeba dodržovat ZÁKLADNÍ DŮLEŽITÉ ZÁSADY.

Každopádně, každý by měl mít svůj digitální pozemní přijímač (DVB-T) /jinak nazýván také, jako přijímač STátní Bezpečnosti - Set-Top-Box/.

Antény pro příjem v DVB-T:
Logaritmicko periodická anténa - Hit posledních několika let, zisk do 10dB.
Síto - zisk do 13dB, větší úhlel příjmu.
Colorky, Yaginy a další....
ANTÉNA SE VOLÍ PODLE KONKRÉTNÍCH PODMÍNEK A POŽADAVKŮ.

Nakonec bych rád rozebral REKONSTRUKCE BYTŮ:
Představte si například třináctipatrový věžák s pěti stoupačkami. 12 průběžných + jedna koncová ve stoupačce.
V šestém patře si někdo provede brutální (proveditelnou) rekonstrukci bytu, udělá si v něm například 3 další průběžné zásuvky a jednu koncovou, původní průběžná stoupačková zůstává na svém místě.
1. Je možné zapojit ,,parazitní větev,, na původní stoupačkovou zásuvku - do uživatelské zdířky.
2. Je možné použít odbočovač, nahradit jím původní stoupačkovou zásuvku, a na odbočný /TAP/ výstup odbočovače tuto parazitní větev napojit. Hodnota (dB) pro TAP by měla být shodná s ,,odbočnou,, hodnotou původní stoupačkové zásuvky. Mohlo by se zdát, že se odbočovač nevejde do původní krabičky v panelu, vejde se a fuguje to.
Přesto bych se přikláněl k variantě první, nezasahovat do rozvodu.
uživatel
mirasat
14.05.2009, 10:44.51

Myslím, že vše už ti bylo řečeno.
Ten převod jak ho nazýváš představuje v lepším případě profi stereo modulátor kdesi na půdě nebo v rozvodné skříni, který obraz z dvbt přijímače namoduluje do rozvodu. Jaká kvalita se dostane k jednotlivým tv přijímačům záleží tedy ve větším případě na tom v jakém stavu ten rozvod je. U té první varianty se tedy dá předpokládat, že obraz nemusí být u všech přijímačů stejný, zvlášť při takovém počtu zásuvek. V nejlepším případě nebude nikde ničím rušen a aspoň nebude zrnět. Fuj to je hnus na modrozelenou.
Tedy předpoklad u rozvodu dig. signálu je, že i přes případné drobné nedostatky v rozvodu všichni budou koukat na stejně kvalitní obraz, neomezený počet programů a dalšími výhodami. Jestli je pro někoho problém zmáčknout tlačítka + a - na DO od stb, pak se nedá nic dělat. Jestli je pro někoho rozdíl třeba 1000kč(a ani to tolik být nemusí) za tyto výhody, pak taky není pomoci. Raději končím, je mi z toho zle. Ahoj
uživatel
Tomik535
14.05.2009, 10:53.07

Jen poslední dodatek, ty tři namodulované sat programy tam klidně i při té první varintě(za známých obecných podmínek) mohou zůstat dál.
uživatel
Tomik535
14.05.2009, 13:16.46

Ahoj chlapci dekuji za vase nazory jsem v tom ppoze jako nezaujaty poradce sice tam vlasni deda byt ale musim byt nestrany.Navrhy od firem jsem dostal jen jsem potreboval overit muj nazor.Jsem pro variantu 1 je i nejlevnejsi firma doda 65 setoboxu rozvody zachova a vymeni antenu .Jeste doporucim zachovani sat programu sice analog.sat bude take koncit ale dokud to bude tech.mozne tak at to zachovaji.dekuji Lukas
uživatel
lak
14.05.2009, 13:20.18

Co tam ještě mají v tom analogu? Eurosport..
Vždyť stačí pak jen vyměnit přijímače.
uživatel
Tomik535
14.05.2009, 13:21.22

a popřípadě i konvertor.. :scared:
uživatel
Tomik535
14.05.2009, 23:07.27

Dekuji pekne prosadil jsem ty setoboxy-levnejsi varianta a lepsi :8) Lukas
uživatel
lak
15.05.2009, 00:26.53

No jestli ten jejich stb bude z lídlu za 499 tak proč ne.
Raději bych si ale dokoupil svůj s hdmi výstupem a ten jejich věnoval třeba do tomboly na srazu.. :laughing:
uživatel
Tomik535
15.05.2009, 20:21.49

Tomik535

Ahoj diky za rady deda uz ma davno svuj :8) Na sraz si nejsem jistej jestli dorazim ,urcite bych neco privezl jestli se mi zadari tak se zastavim alespon na den a pak zas popadim bal jsem se v zime ze bude malo prace tak jsem toho nasmlouval trochu vic nez jsem schopnej vyprodukovat a ted jsem v pytli .Jinak jestli mi to nevyjde tak vam preju hodne zabavy.Lukas
uživatel
lak