| 18.07.2007, 09:47.05 | |
Skylink-CS linkJa si myslým že štátne televízie majú vysielať volne,a len s touto podmienkou by mal byť umožnený predaj dekodovacích kariet.Ak by toto nebolo zabespečené nedal by som licenciu na predaj.Predsa nemalé prostriedky vrážame do štátnej TV či už to ide z daní alebo konces.poplatkov.Toto má štát zabezpečiť.Čo sa týka komer.staníc tam nech je cena podla ponuky,ak bude ponuka dobrá divák ju zaplatí ak bude na to mať. |
![]() ddd |
| 18.07.2007, 10:09.30 | |
si mylis pojmy a dojmy.....na co by ti bola dekodovacia karta keby vysielali volne?kupou karty platis za prijem cez satelit, ktoreho vysielanie stoji nemale peniaze a nie je financovane z konc. poplatkov a ani z dani. |
![]() matiasko |
| 18.07.2007, 10:25.26 | |
RE: Skylink-CS linkddd ma v podstate pravdu,ta karta by mohla byť aj za 2000,no koncesia je 100 TV + 40 ROZHLAS x 2 000 000 domacnosti/napr.,možno je to viac alebo menej/mesačne-docela slušne x 12....???/rok je KOLKO?/ mam dojem,že sa ma ešte uzakoniť,že koncesiu bude platiť každa rodina bez rozdielu.... :(( |
![]() year |
| 18.07.2007, 10:46.12 | |
matiaskoty niesi nahodou ich člen? mne to tak pripada ak ich zastavaš.Podla mna je to užera divakov.prečo by sme mali platit viac krat.Ak platim koncesie mali by bit karty za manipulačny poplatoka nie za 4tisic!!! |
![]() TELEFONIST |
| 18.07.2007, 10:48.35 | |
RE: Skylink-CS linkS ddd sa da suhlasit. A naco by boli karty? Nuz myslim, ze by to malo byt asi tak, ze na kartu by mal narok koncesionar a mohol by na nu prijimat verejnopravne. Ostatne si zaplat. Karta je dobra aj pre televiziu, lebo ine polatky plati pri nakupoch programoch, ked je sirena volne (pokrytie cca pre 200 milionov ludi) a ine ked je kodovana (pokrytie pre cca 5 milionov ludi). Kapitalisti su mrchy a niekde v Holywode to takto nejako podobne pocitaju. |
![]() Johny |
| 18.07.2007, 10:48.46 | |
RE: Skylink-CS linkProblém je v tom,že my blbci tie ich predražené karty kupujeme aj keby stáli 10 000Sk |
![]() juro |
| 18.07.2007, 11:58.25 | |
RE: Skylink-CS linkAhoj,nedávno jsem se o uvedeném bavil s clověkem odpovědným za digitalizaci v ČR - zástupce ČT, asi ho znáte, a několik zajímavostí - jeden program s klasickým bitrate stojí přes sat cca 1 mil/rok... karty jsou proto,aby se omezil příjem mimo území - práva k filmům - stát nebo evropa, jeho názor je, že pokud je tak mizerné pokrytí jaké je / a digitál NENÍ lepší, spíš naopak/ měl by distribuci přes satelit zajistit každý, kdo je dnes v éteru.. nebo lépe stát, jako státní platforma a my pak státu ve formě jakýchsi koncesionářských poplatků... |
![]() Luckyolda |
| 18.07.2007, 12:12.56 | |
RE: Skylink-CS linkAsi by to mal zabezpečovať zákon v akej kvalite a akým spôsobom sa má "dodať" signál ku koncesionárom (možno aj zabezpečuje). Chcel som tým povedať (napísať), že záleží na spotrebiteľovi, akým spôsobom bude signál prijímať. Ak niekomu stačí analóg, tak si namontuje klasickú anténu (pokiaľ ešte nie je terestiál), keď býva v bytovke, musí prispievať na spoločnú anténu, ak chce digitálnu kvalitu, tak si kúpi digitálny prijímač, parabolu a kartu. Takže ide iba o to, že o možnosť prijímať signál (STV1 a STV2) verejnoprávnych vysielaní prichádzajú ľudia bývajúci v oblastiach, kde im je tento príjem neumožnený. Ja si teda myslím, že kartu Sk link zdarma by mali dostať iba obyvatelia takých oblastí na Slovensku, kde im nie je umožnené porijímať analógový alebo DVB-T signál. Týmto prípevkom som nechcel obhajovať cenu karty. |
![]() xaxar1 |
| 18.07.2007, 12:19.21 | |
@TELEFONISTto nie je zastavanie ale fakt!!!ved za analog neplatis nic okrem koncesii. ale ak chces kvalitnejsi prijem cez satelit, musis platit. alebo pozeraj cez analog! |
![]() matiasko |
| 18.07.2007, 12:56.31 | |
RE: Skylink-CS linkludia, niektory mate pravdu ale to ze sa mi tu budeme bavit aka jekarta draha a podobne veci to nam nepomoze SKY link nam tie kody sem nenapise. treba sa viac zaujimat o to kde ich zohnat a nie sa tu vadit. Ja si tiez myslim ze by sa mala kodovat len sukromna Tv ak chcu ale´statna nie a potom by si rozmysleli ci budu markizu predavat za 4000 SK ale na slovensku je to tak. |
![]() miki |
| 18.07.2007, 18:29.03 | |
Ešte jeden technický pohľadJohny to napísal úplne zrozumiteľne a myslím si, že takto by to bolo aj najspravodlivejšie. Kto raz platí koncesionárske poplatky, tak tým aj spolufinancuje náklady verejnoprávnej TV (jednak poplatky za autorské práva, jednak náklady na šírenie - firme, ktorá to šírenie zabezpečuje)! A je jedno či cez analógové vysielače alebo cez satelit. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že tie náklady cez satelit sú v konečnom dôsledku nižšie (obrovská spotreba el. energie pre vysielače - rádovo desiatky až stovky kW pre jedno vysielacie stredisko - tých je 18 a stovky W až jednotky kW pre prevádzače a vykrývače - tých sú stovky)! Ďalej sú to nemalé náklady na údržbu týchto zariadení. Takže zbytočne sa tu niekto bude oháňať prevádzkovými nákladmi na šírenie cez satelit. Je iba jedna Up-link stanica (a jej údržba + spotreba el. energie porovnateľná s jedným rozhlasovým vysielačom) a poplatky pre prevádzkovateľa družice. A kto by chcel sledovať súkromné stanice tak ten, súhlasím, nech si priplatí. A ešte jeden odkaz pre tých čo majú poznámky typu "keď chceš pozerať cez satelit, tak plať" - trošku si mýlia dobu, už nie sme v ére Edisona, to ako keby som povedal, že ak si on nepriplatí, tak bude mať zvuk iba v kvalite 64 kbit/s a kto si priplatí tek ten bude mať 384 kbit/s! Takže karty zadarmo pre platieľov konces. poplatku (odkódované iba verejnoprávne TV) a poplatok za ďalšie programy. Záver nech si urobí každý sám... |
![]() Eman |