Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
24.05.2009, 21:35.04

USB tuner DVB-T výběr,

Jaký je nejlepší USB tuner pro příjem DVB-T?
uživatel
pcword
25.05.2009, 08:50.54

RE: USB tuner DVB-T výběr,

Ja som spokojný s AVer Volar Black HD
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=59388
uživatel
Freedox
25.05.2009, 14:18.55

USB tuner DVB-T výběr

Souhlas s Freedox. Aver ma vice modelu a co je dost dulezite chodi i pod Linux
uživatel
aslivins
25.05.2009, 15:05.15

RE: USB tuner DVB-T výběr,

to Freedox: Mal som moznost tento tuner skusat, ale zistil som ze nie je dostatocne citlivy. Napr. v progdvb ukazuje uroven signalu len bud ako O%, 20%, 40%, 60%, 80%, 100%. A co sa tyka citlivosti, tak som bol velmi sklamany, pretoze ked som ju pripojil na moju anatenu kde mavam s mojou tv kartou AverTV hybrid ultra usb skoro vzdy 100%, tak s Volar Black HD to bolo okolo 40% a sekalo to. Ty nemas taketo negativne skusenosti?
uživatel
Birko
26.05.2009, 06:20.31

@Birko

Ja som ho kupil na zaklade recenzii ktore boli dobré. Na krabici uvádzajú high sensitivity a high gain antenna a mne aj dobre funguje. Iný software ako AVerTV 6 som neskúšal lebo som sním spokojný. Percentá mám 99-100 (na dodávanú anténku)Toľko je v B.B. / sídlisko Sásová, ale mám skoro priamy výhľad na vysielač. skúšal som aj širokopásmovú anténu sito so zosilňovačom a tam bol signál vždy 100%. Používam ho aj v práci, tiež BB, Zvolenská cesta. Tam sa mi osvedčilo nasmerovať ju "nápisom" na vysielač a obe vysúvacie ramená tejto anténky vysunúť úplne kolmo hore. Položená môže byť na stole, aj na zemi pod stolom, to vplyv na príjem nemalo. percentá boli 96 - 99,100. Takže s príjmom som spokojný, akurát že som musel správne nasmerovať anténu aby bol dostatočný signál a obraz sa nesekal. Keď bola bokom na vysielač, signál dosť kolísal a skákal aj na 84%, no možno na to má vliv aj to že káblik od anténky denne stáčam keď ju odkladám a mám pocit že sa niekde zalomil, asi aj preto mi signál v niektorych polohách antény divoko skáče :c) Iné USB DVB-T som neskúšal, tak netuším ako sú na tom ostatné s príjmom. :)
uživatel
Freedox
26.05.2009, 06:33.16

dodatok

Ešte som zabudol jednu dosť podstatnú vec- Mozilla a Internet explorer spolu s AVerTV 6 nefunguje. Akonáhle načíta stránku, po chvíli obraz zastane a treba soft zavrieť a znova spustiť. Takže surfovanie a pozeranie TV naraz, to nehrozí :( Mám win XP, na viste som to neskúšal.
uživatel
Freedox