01.06.2009, 11:23.17 | |
MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůDobrý den.Obracím se na Vás jakožto odborníky.Mám MB Twin GI206 na Astra 19,2 a 23,5.Přičtení různých příspěvků zde na fóru jsem zjistil,že valná většina z Vás doporučuje mít pravý krk monobloku volný a levý uchycen.Mám to obráceně.Rád bych se zeptal na otázku,jak mám monoblok uchytit,když bych chtěl ještě přidat jednu LNB na pozici 28,2°.Ze starého satelitu mi zbyly dvě LNB a 2 Diseq přepínače ,oba pro 2 LNB.Parabola 80 cm.Rád bych je využil,když se mi tu ,,válí",ale potřebuji to vše pro 2 TV - tedy dva účastníky.Poradíte mi prosím se správnou polohou LNB a zařazením přepínačů Diseq,aby se to nějak netlouklo.Velice děkuji za všechny rady a poznatky. |
![]() doktorcz |
01.06.2009, 13:30.40 | |
Téma: MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůCo je to pravý krk volný? To je při pohledu od paraboly? Já to mám tak, že 23.5 mám napřímo, 19.2 šilhám z levé strany (při pohledu od paraboly) a chci přidat taky jeden LNB šilhat z druhé strany na 28.5. Ale obávám se, že s obyčejnými DisegC přepínači (s tím co ty máš, tedy bez další investice) to do obou TV nedostaneš, ale jen do jedné. Ale tady už moje znalosti skoro končí, možná to nějak půjde, ale určitě to něco bude stát. |
![]() joscer |
01.06.2009, 14:21.49 | |
RE: MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůStřed dej každopádně na 23,5, parabolu musíš přetočit. Jestli to uděláš s tím monoblokem, potřebuješ ještě jeden tvin, dva speciální přepínače k monobloku a brejle, pokud ti na ten monoblok vlezou(má dost dlouhý krk) nebo lištu s aspoň dvěma objímkama na konvertory.Kvůli přesnějšímu nastavení lepší koupit 3 twiny a 2 diseq 4/1. Ale vzhledem k tomu, že dva twiny už máš, vyjde to trochu dráž. |
![]() Tomik535 |
01.06.2009, 16:09.44 | |
RE: MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůNevim jestli ty LNB co ti zbyly mas twin, pokud jo, tak budes muset dokoupit dva prepinace EMP P162IW Option, protoze ty si poradi s monoblockem a dalsim konvertorem, bezne prepinace ne. |
![]() Mirectec |
01.06.2009, 18:20.38 | |
RE: MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůNe nejsou,jsou to jenom single LNB.Jde mě spíše o to,co se stane když zapojim k tomu twin ,co má v sobě diseq jeśtě jednu LNB přes další diseq. |
![]() doktorcz |
01.06.2009, 19:09.56 | |
RE: MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůNo ab-foru o tomto bylo tema, kde psal co mu to dela s normalnim prepinacem a myslim, ze mu to prepinalo jen mezi tim single LNB a jednou pozici na tom monoblocku, takze to je docela k nicemu. |
![]() Mirectec |
01.06.2009, 20:18.15 | |
RE: MonoBlock Twin GI 206 a výce satelitůmusíš tam dát ten emp option. Já nevím, jestli to tu dvakrát bylo napsáno pro srandu králíkům nebo co. |
![]() Tomik535 |