| 01.06.2009, 13:43.27 | |
NOVA HDZdravím, po přesunu nova hd na současnou pozici,jí bohužel nemohu naladit, resp. naladím, ale obraz strašně kostičkuje.. Q i Signal mam přes 80%...ostatní programy mi jdou v pohodě...nevíte někdo, v čem by mohl být zakopaný pes?:-)) Ještě mě napadá, že by to mohlo být v malé parabole 60 ... ? díky |
![]() hnatik |
| 01.06.2009, 14:11.33 | |
RE: NOVA HDNa procenta nekoukej, parabola by stačit mohla, ale musí být naladěna tip-ťop. |
![]() Tomik535 |
| 01.06.2009, 16:45.09 | |
RE: NOVA HDNo, to sem si taky myslel, musim si s tím pohrát...Po rekonstrukci domu, kdy mi několikrát parabolou hýbali, to bude nutný :( |
![]() hnatik |
| 01.06.2009, 20:06.04 | |
RE: NOVA HDPo tom co ji přemístili na 12109mhz/horizont dvbs2, 27500ks/s FEC9/10. Když tyhle položky zadám do TOPFIELDU TF7700HSCI tak mi nic nenajde! Nevíte někdo proč? Přetím mi normálně hrála,po tom přemístění už nejde najít. |
![]() rusakov |
| 01.06.2009, 20:19.51 | |
RE: NOVA HDfurt dokola. |
![]() Tomik535 |
| 01.06.2009, 22:49.30 | |
jojo dokoladík za radu |
![]() rusakov |
| 01.06.2009, 22:55.05 | |
RE: NOVA HDkdyž zadám ta přesná nastavení, tak mám úroveň 87% ale kvalita 0% !!! Znamená to, že musím tu kvalitu dostat na cca 85% ? Mimochodem na tom topfieldu to jde nasatvit pouze u astra a astra2 satelitu, myslím ty přesné frekvence, jinak to tam manuálně vůbec nejde dát. Těch 12109MHZ atd.Nechápu, proč mi hrají naprosto všechny programy včetně asi 5 stovek nekódovaných, prostě nevím o programů který by nejel, jen slovenských chytáme asi 6 ne-li víc. Public tv,Barandov,Noe,Ta3 všechno jede, to je na te citlive frekvenci sakra jen NOVA HD??? |
![]() rusakov |
| 01.06.2009, 23:35.50 | |
RE: NOVA HDDobře. Ke scanování ti chybí ještě min. dvě věci a pidy to nejsou.Na té "citlivé frekvenci" jsou ještě další 4 programy, takže ti toho nejspíš nejede více. |
![]() Tomik535 |
| 02.06.2009, 00:11.05 | |
RE: NOVA HDpokud neumíš upéct rohlíky,zavolej si pekaře a nesnaž se více |
![]() pierrepetr |
| 03.06.2009, 18:07.56 | |
to tomik 535Jaké programy přesně máš na mysli? Ať se ujistím že je nechytám taky. Mám ale jen klasický skylink se základem na stálo. Tam taky NOVA HD spadá a po tom přemístění nejede a nejde najít.Fakt by mě teda zajímalo co ještě nechytám. |
![]() rusakov |
| 03.06.2009, 18:10.46 | |
RE: NOVA HDPřece ty ze stejného tp, jako Nova HD, jak už jsem napsal. Stále jsi ji nenaladil? |
![]() Tomik535 |
| 03.06.2009, 18:17.29 | |
RE: NOVA HDŘíká ti to něco: DVB-S2/QPSK a pilot? |
![]() Tomik535 |
| 03.06.2009, 22:42.36 | |
RE: NOVA HDa které konkrétně? To že ze stejného transp. je mi jasné, ale jak mám zjistit který jiný kanál tam je? To mám jako projíždět všechny kanály a čumět na ty údaje? Není jednodušší napsat třeba : TV barrandov apd. To jsou fakt rady jak ... Další dotaz na DVBS2... ano, podle mě MPEG-4 neboli DIVX či XVID (druh kompresního videa)prostě na S2 síti nebo co to je jsou kanály v HD (ve skutečnosti jde o MPEG-4)to že k tomu abych je chytal potřebuji mimo zobrazovače HD ready či Full HD, taky přijimač co umí MPEG-4 je samozřejmost, nejsem lopata abych to nevěděl, novu HD jsem normálně chytal, taky pár kanálu v HD volně puštěných (cizích)Poslední dotaz: Co je to ten pilot ??? V nastavení to je jako zapnout a vypnout, tak či tak nic nenajde!(TOPFIELD 7700HSCI)Všechno co potřebuji vědět je, jestli musím na střechu??? Nevím o žádném jiném kanálu, který by mi nešel, kromě NOVA HD, proto se ptám, jestli je třeba minimilimetr pohnout satelitem abych získal kvalitu pro tu frekvenci.Druhá možnost je, že něco dělám špatně, pak ale nechápu co? Všechno co psali na satré frekvenci pár dnů pro naladění jsem asi stokrát použil a najde prd.Ať už hledám manuálně nebo auto na všech astrach co mi nabízí topfield. |
![]() rusakov |
| 04.06.2009, 08:16.27 | |
RE: NOVA HDNa stejné frekveci jsou : NOVA HD, Eurosport HD, History Channel HD, FILMBOX HD (samo, že by ti měla jít jen NOVA HD, pokud nemáš zaktivovaný balíček HD programů), ale ostatní programy ti to má najít.... |
![]() hnatik |
| 04.06.2009, 09:03.24 | |
RE: NOVA HDTy dvě věci byly právě modulace a pilot. Nenapsal jsem, co potřebuješ k tomu, abys je chytal(tudíž nemám důvod si myslet něco lopatě), ale jasně jsem napsal ke scanování..Možná kdyby ses míň rozčiloval a místo toho při man. ladění zkusil přepnout modulaci a pilota, tak by ses při předpokladu, že máš z antény dostatečný signál dávno koukal. Nebo stačilo použít vyhledávání, bylo to zde nesčetněkrát, proto "furt dokola". Nesmíš se divit, že takové základy nebaví někoho pořád opakovat. Hezký den :) |
![]() Tomik535 |
| 04.06.2009, 21:30.24 | |
RE: NOVA HDZa ty nervy se omlouvám, mám toho v poslední době moc, ale jsem vděčný za váš čas a děkuji za něj. Takže poprvé, děkuji za ty programy hnatíkovi, teď vím co dále krom novy HD bych měl najít, jasně jen najít, ale z těch výše jmenovaných právě nenajdu nic. Tedy otázka je, proč? Takže prosím pěkně, tomíku535, tím přepnutím modulace a pilota se myslí co a jak??? Už nevím co vyzkoušet, stále tam mám nula procent (když hledám manuálně a nastavím ty výše popsané parametry:12109MHZ,Horizont,DVBS2,(obě verze co tam jsou)27500ks/s a FEC 9/10. Je tam ještě něco co tam dát před tím hledáním??? Jinak už to fakt vidím tak, že o víkendu polezu na střechu, už mám půjčené vysílačky(dosud jsem to s nima vždycky našel, tedy to, co jsem potřeboval).Jo a předem upozorňuji, rady tipu ať si zavolám odborníka si tidle radílci nechte pro jiné aparáty, já jsem tip, který nikdy nikoho na nic domů volat nepotřebuje aby cokoli dal dohromady, ať už doma nebo kolem baraku, když už potřebuji s něčím poradit, stačí mi k tomu net.Prolézám desítky internetových fór a posléze neznám problém, ať je to zahrada, barák nebo třeba PC. Osobně jsem ještě pod rukama neměl počítač, který bych nezvládl spravit či cokoli jiného, proto taky nepotřebuji platit za to, že mi nějaký pitomec přijde pohnout ze satelitem, k tomu mi dá důležitý výklad a ještě mi poničí můj kanadský šindel, co jsem si ostatně taky sám klepal a já mu pak za to maximálně tak natáhnu.Děkuji ale nepotřebuji takovéto típky, pro mě je borec ten, kdo mi dokáže stručně říct co vyzkoušet a já to pak díky jeho ochotě zvládnu sám a beze strachu.Takže ještě jednou díky hlavně za borce tipu tomik535. Zrovna sem chodím fakt jen když mám nějaký problém a už dávno vím, jak například on je právě ten zde z těch hodně užitečných. R^ |
![]() rusakov |
| 05.06.2009, 09:16.07 | |
RE: NOVA HDTolik činností zvládneš sám, ale proscanovat dvbs2 tp ne. A přitom si možná stačilo jen pročíst návod ke svému přijímači. Když jsou všichni ostatní pitomci, pak není dál co řešit. Možná kdyby sis toho pitomce zavolal dávno, tak ti anténu a přijímač nastavil správně a nemusel bys teď po střeše šachovat s vysílačkou. Promiň, já zapomněl, přece ten kanadský šindel..Přeji ti ať s pomocí desítek internetových fór zvládneš i příp. operaci srdce, abys nemusel za nějakým pitomcem do nemocnice a pak mu ještě natáhnout. T(i)pe. |
![]() Tomik535 |