| 01.06.2009, 16:55.26 | |
SmartWi splitterZdravím všechny chci si pořídit SmartWi splitter pro sdílení UPC na čtyři tv tak se chci zeptat jaký máte stím to zařízení zkušenosti a jestli je to dobrá investice.Mám příjímače 2x Golden intrstar 870 1x Golden interstar 770 a 1X Humax 5500CRCI tak jestli to sni mi budou dobře komunikovat ty klienské karty a tak vše kolem dekódování programu jestli jsou výpatky a podobně.Díky za každou informaci. :) |
![]() Mihajl |
| 01.06.2009, 17:31.34 | |
RE: SmartWi splitterZ radiového hlediska přijde na to, kde to budeš provozovat. Ono je tohle frekvenční pásmo celkem dost podstatně zasekané, takže jestli to plánuješ používat uprostřed Prahy po činžáku, moc na to nespoléhej... |
![]() Louskacek |
| 01.06.2009, 17:36.27 | |
RE: SmartWi splitter...stejně se divím, že se toho někdo nechytí, a nezačne to vyrábět na nějaký nepoužívaný společný kmitočet pro datový provoz. Jednak by tady mohl jít s vyzářeným výkonem nahoru a druhak na většině těch kmitočtů je jen šum. No jo, anténa by byla větší než na 2,4 GHz, ale ne zas o tolik... |
![]() Louskacek |
| 01.06.2009, 17:37.50 | |
RE: SmartWi splitterV Praze ne, to bude na vesnici v bytovce to snad problém nebude. |
![]() Mihajl |
| 01.06.2009, 17:53.50 | |
RE: SmartWi splitter@Louskacek: asi proto, ze to je volne frekvencni pasmo, no a nemusi z hlediska technologickeho nejak moc investovat do vyvoje novych technologii. Defakto resi jen FW. Jinak je to temer obycejne WiFi s mensi upravou. Spise bych bral sdileni pres telefonni kabel. Nic to nerusi. Ale zase jich moc neznam. Zalezi taky na moznostech bytu (jestli se musi vrtat k sousedovi, jestli to je i pro nej, to pak to WiFi) |
![]() faust |
| 01.06.2009, 17:58.28 | |
RE: SmartWi splitterBudu to mít jen pro sebe v bytě do čtyřech mísností nic víc. |
![]() Mihajl |
| 01.06.2009, 18:04.08 | |
RE: SmartWi splitterLepší je drátová verze, spolehlivější, také jsem na ní přešel, funguje perfektně a většinou se dají i zavřít dvířka přijímače - nevyčuhuje klientská karta....podrobnosti případně na email: moduly@seznam.cz |
![]() drobeček |
| 01.06.2009, 18:14.01 | |
RE: SmartWi splitterU drátové, teda alespoň u té, kterou mám já, neprocházejí oprávnění na kartu (každý měsíc ji musím dát přímo do nějakého receiveru). U SmartWi procházejí. Co se týče frekvencí, no já nevím, ale v programu na konfiguraci SmartWi nejsou frekvence WIFI (2,4GHz), ale neco okolo 800MHz +-. |
![]() michal |
| 01.06.2009, 18:34.01 | |
RE: SmartWi splitterPoužívam to už niekoľko rokov a absolutne bez problémov.Treba sa len trochu pohrať s umiestnením "vysielača",kvôli najlepšiemu signálu,a potom všetko šlape ako má.Mám to uvedené aj pod čiarou môjho príspevku. |
![]() Milan C |
| 01.06.2009, 22:46.11 | |
RE: SmartWi splitterano, když to bude v bytě a nechceš vrtat pro kabely a ke všemu na vesnici tak ano, ale opradu si budeš muset pohrát s místem kde bude " vysílač" já narazil na problém v poschodovém domku, ale další kusy na stejném podlaži fungujou už pár rokú bez problémú. |
![]() pepiino |
| 02.06.2009, 14:00.19 | |
Smartwi splitterPridam se take. Bydlim v centru Prahy - Korunni a pouzivam to nekolik let mezi dva Kaony 570 combo a jeden GI 870. Pouzival jsem smartwi i s Philipsem 6010. Bez problemu a doma mam dve pc s bezdratovou klavesnici, dva telephony Skype bezdratove, 8 dalkovych ovladacu, bezdratovy zvonek, wifi spot na soudednim baraku...Akorat obcas, anebo kdyz vemou upc karty na venkov, musim aktualizovat origo karta v prijimaci - jedno ve kterem a take klienttske karty v serveru smartwi. Stale pouzivam nejstarsi soft co vydal Smartwi na svych strankach. Nekde, mozna i tady na parabole byl navod jak zlepsit prijem pomoci male antenky na serveru. ;) |
![]() aslivins |
| 02.06.2009, 15:44.05 | |
RE: SmartWi splitterFauste, nejen pásmo WiFi je neplacené. Napříč spektrem (od krátkých vln po cca 450 MHz) existuje mnoho neklacených kmitočtů, které lze využít pro tyto účely. A to s (legálním) výkonem, který strčí celé WiFi do kapsy. Přitom na spoustě těch kanálů je jen šum...Michale, jestli je SmartWi jede vážně někde na +-800 MHz, tak rozhodně nemá homologaci pro náš trh... |
![]() Louskacek |
| 02.06.2009, 20:31.29 | |
RE: SmartWi splitterTo se nehádám, večer hodím SmartWi k PC a kouknu přesně, jak na tom je s těmi frekvencemi. |
![]() michal |
| 02.06.2009, 21:28.07 | |
RE: SmartWi splitterJo, michale, to budeš moc hodný. Celkem mě zajímá, kde to Ťamani provozujou. Aby to nebylo jak ty báječné polské bezdrátové telefony, co jedou na 390 MHz... :-))) |
![]() Louskacek |
| 02.06.2009, 21:28.44 | |
RE: SmartWi splitterTeda, ony nejsou polské. Jsou taky kdesi z Asie, ale k nám se tahají z Polska. |
![]() Louskacek |
| 03.06.2009, 18:21.16 | |
RE: SmartWi splitterVčera jsem na to pozapomněl, dnes před směnou narychlo podráždil přes PC, možná jsem mystifikoval, prozatím jsem to nenašel. Jen klasicky změnu kanálu 1 - 5.Alespoň jsem provedl upgrade firware splitteru. P.S. Ale stejně jsem to někde viděl ty frekvence, ještě na to kouknu dle časových možností, nebude to hned. Budu-li vědět a uvidím-li tě tady na fóru, dám info. |
![]() michal |
| 03.06.2009, 22:45.29 | |
RE: SmartWi splitterTakže ty pracovní frekvence SmartWi jsou 868-915 MHz. Více v dokumentu na http://www.smartwi.net/press/smartwi_tele_satellite.pdf |
![]() michal |
| 05.06.2009, 11:58.56 | |
RE: SmartWi splitterDíky Michale! No, teda těch cca 868 MHz je pro telemetrii a žádný vyšší kmitočet (870 - 915 MHz) teda už určitě pro takové srandy povolený není, kurnik... |
![]() Louskacek |
| 05.06.2009, 18:16.24 | |
RE: SmartWi splitterAle všichni uživatelé jsou spokojeni, vyzářený výkon bude minimální za normálních podmínek, tak to snad nebude taková tragédie. ;) |
![]() michal |