| 02.06.2009, 15:35.32 | |
diskuse k recenzi KOSCOM SDFbyla otevřena? je tam zámek :-/ |
![]() poky1 |
| 02.06.2009, 15:39.57 | |
RE: diskuse k recenzi KOSCOM SDFNebola. Asi si to autor neželal. |
![]() Ferrari |
| 02.06.2009, 15:42.16 | |
RE: diskuse k recenzi KOSCOM SDFdík za info |
![]() poky1 |
| 02.06.2009, 15:44.37 | |
RE: diskuse k recenzi KOSCOM SDFVždyt se ho můžete zeptat zde v diskusi, ne?Nemá žádný složitý nick. ;) |
![]() Saxon |
| 02.06.2009, 16:21.38 | |
@poky1poky1, neviem, či to je on, ale pozri sem:https://www.parabola.cz/forum/reply-238688/ |
![]() Ferrari |
| 02.06.2009, 16:52.35 | |
RE: diskuse k recenzi KOSCOM SDFvím, četl jsem to, proto mě překvapilo proč je zamčená diskuse.Jako velkej nedostatek dle mě je chybějící YPbPr. |
![]() poky1 |
| 02.06.2009, 17:12.40 | |
RE: diskuse k recenzi KOSCOM SDFNo ja musim rici zlaty openbox, sdileni bez problemu a hlavne ctecka neni conax, to ale poznate samy jakmile se v CW zmeni kodovani tak bude problem ... bohuzel doba openboxu uz je pryc a hledani plnohodnotne nahrady v teto cennove kategorii je velmi obtizne. |
![]() 007 |
| 02.06.2009, 18:01.32 | |
RE: diskuse k recenzi KOSCOM SDFKrom RGB ma jeste YUV vystup ale nemam to vyzkouseny. |
![]() J a |
| 02.06.2009, 20:45.08 | |
pro 007 a JaKoscom ani Openbox nejsou tvůrci přijímačů. Openbox vznikl na desce dodané pro KOSCOM od Winix,stačilo se podívat na desku, kde bylo i u Openboxu označení 3510.Čtečka u obou je UNI, otázka je podpory do budoucna, co se neprodává, to se nepodporuje.Co se týče settingu, první funkční setting se objevil vytvořený převodem z Koscomu, protože editor od Openbox byt první 2 roky zoufalství.Pokud odhlédneme od regionu cs, pak Koscom měl takové vychytávky, jako je automatické stahování softcamkey z Hotbirdu, funkční podkanály přes option tlačítko na Premiere, editor Setedit s převodem přes DVB2000 z jiných přijímačů atd.Prostě byl vyšlechtěný pro sousední region. Uznání patří ukrajincům, kteří slíbili Winix podporu a dostali od nich zdroják, dodělali sdílení a vylepšili podporu čtečky, z přijímače udělali etalon v oboru a pak s Winix vyj....Proto po této zkušenosti asi žádný výrobce nebude postupovat touto cestou a mastí si sw sami a dodávají je odběratelům, proto je takový problém s hledáním náhrady. Je to příklad i řady 7XX od Openbox, která je shodná s Koscom,sw mají stejné číslo,jádro sw je stejné,ale už se musí spoléhat na úpravy sw přímo od výrobce, kteří nejsou na signále a musí přiletět do evropy na některé úpravy.Překlad češtiny v Menu u 8xx i nové 7xx řady je dílem od Koscom.Co se týče změny CRW na karty Irdeto ICE, zatím není z rakouska hlášený u Koscom 3510 ani 5050 žádný problém a navíc přijímače budou na tuto změnu testovány. Pro Ja: YPbPr (trochu scestně v mnoha přijímačích označovaný YUV) je dodělaný v sw navíc a musí respektovat zapojení desky na SCART ,proto ve výsledném zapojení je nutné prohodit na TV červenou za zelenou a zelenou za červenou, po nastavení YUV v MENU vypnout a zapnou přijímač. Obraz je subjektivně kvalitnější, bohužel na ostaních výstupech je černobílý obraz. V posledních sw je dodělána navíc funkce Time Calibration pro vylepšení EPG. |
![]() RAFI007 |
| 02.06.2009, 21:37.50 | |
2RAFI007Diky za upresneni, na druhe strane jsem zatim nemal cas ani potrebu to zkouset, u jinho prijimace jsem nepozoroval zadny zasadni rozdil mezi YUV a RGB a pro velkoplosne zobrazovace radeji volim HD stroj, cenove to neni az takovy rozdil (teda pokud nekdo neresi ceny v radu stovek korun ala vecne pokazeny Opticum).Na druhe strane s tou upravou softu ohledne sdileni by mohli pohnout. Jsem si stoprocentne jist ze v nejake kombinaci starsi+novy soft a Skylink to urcite fungovalo. |
![]() J a |