Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
02.06.2009, 19:00.19

UPC Direct - Funguju iba niektore programy

Zdravim vas.

Mam jedne problem. Zapozical som si od kamosa (nakolko ho nevyuziva) UPC Direct balik (prijimac + karta) a mam nasledovny problem. Ked ho zapojim, nejdu mi ziadne programy. Vypisuje hlasku "Vybrany kanal nemuze byt zobrazen. Prechodne nastavte na kanal UPC". Podotykam, ze parabola mieri na Astru (19,2) a karta je predplatena do decembra 2009. Po niekolkych restartoch a skusaniach nastavenia pre UPC (Autokonfigurace UPC) sa mi to podarilo dostat do takeho stavu, ze sa sam na pristroji nastavil aktualny cas a sfunkcnila sa STV1 a asi 3-4 dalsie (uz nie SK) programy. Ostatne programy "fungovali" tak, ze bola proste cierna obrazovka. Pokial vsak pristroj vypnem z elektriny, zase tam uz nebude nic. Rovnako, ked zapnem pristroj na inom programe nez c.1 (STV1), uz sa nedostanem ani k tej STV1, je tiez len cierna obrazovka. Na funkcnych programoch bezal bezproblemovo aj EPG. Zaniesol som to do servisu UPC, tam to zapojili a nabehlo to uplne bez problemov. Priniesol som to domov a zasa neslo. Pre istotu som si v servise dal nahrat nove settings, priniesol domov a stale nic. Kde by mohla byt chyba? Uz som rozmyslal aj nad LNB, ale ten bud ide, alebo nejde, nie (aj ked ma uz svoje roky - cca. 12-13)? Kde by mohla byt chyba? Dakujem za kazdu radu a pomoc.

P.S. Kamos s tym prijimacom nemal doteraz taktiez ziadne problemy a pokial zamenim iny sat. prijimac, tak normalne funguju programy vysielane na Astre 19,2.
uživatel
Daddo
02.06.2009, 19:09.22

Re: UPC Direct - Funguju iba niektore programy

A co si od kámoše půjčit i LNB? Jestli to tvoje je tak staré, tak se obávám, že by nemusel dobře zpracovat digitální signály. Nebo jiné digitální FTA programy z Astry 19,2 jdou? Co např. DSF z 12480/V/27500?
uživatel
joscer
02.06.2009, 21:11.12

RE: UPC Direct - Funguju iba niektore programy

LNB sa pozicat neda, nakolko ostal aj s parabolou v Irsku. ;o) Ale DSF sa chytit da (rovnako ako aj napr. Eurosport).
uživatel
Daddo
02.06.2009, 21:25.42

Ten LBN co mas nema dostatocny rozsah frekvecii (je moc stary). Kup si novy a vymen ho. Stejne ti ten stary uz nanic nebude a stoji to okolo 10 Eur a budes mat pokoj.
uživatel
Billysk
02.06.2009, 21:58.07

Asi mas pravdu, inak si to neviem vysvetlit. Aj ked priznam sa, ten prijimac sa tiez nesprava "koser". ;)
uživatel
Daddo
02.06.2009, 22:09.42

ten prijímač sa nemôže správat košer keď mu tlačíš (nevhodné slovo) 12 ročný LNB. Predpokladám, že máš čierný 6010, keď si dal nahrať setting. Vymeň LNB, je to otázka pár korun, a na prijímači nepúšťaj autokonfiguráciu, lebo ti to nahrá region a prídeš o české stanice. Ale to je už iná kapitola
uživatel
pepiino
02.06.2009, 22:12.26

a len tak na okraj

LNB nieje jednoúčelový prístroj, napr žiarovka. Pracuje v niekolika režimoch : HV,HH,LV,LH a staršie nespolupracujú. ......
uživatel
pepiino
02.06.2009, 22:13.04

ano, cierny. diq za rady. P.S. a pridem o ten region aj ked je zly LNB a nic si nemohlo stiahnut? ci si to nemusi tahat?
uživatel
Daddo
02.06.2009, 22:29.02

neviem si spomenúť na frek. kde vysielajú OTA ale snad nie, neprídeš, a keď tak si nechaj znova nahrat, lebo tieto 6010 dokážu vlastne celú ponuku sk+cz+hu tak sa oplatí, LNB vymeň za univerzal neaký hociaký - novýýýý
uživatel
pepiino
07.06.2009, 20:42.03

UPC Direct

Pokial mas kartu origos tak ti musi ist v setko mne ide na
100 percent R^
uživatel
DJ1981