| 18.07.2007, 21:53.51 | |
Pkračování na scart úprava, a GI divný obraz.Myslel jsem si to taky, že ta televize nedokáže zpracovat korektně videosignál.Teď jsem zjistil, že když odpojím VCR scartem od satelitu, tak ten problém je pryč (když je vyplé RGB na sat). Ikdyž nechám připojený u satelitu u zdířky VCR scart kabel a odpojím ho až od scart zdířky u VCR. Zkoušel jsem více scartů i jednosměrný. Kabelem to není. Na jiných zařízeních funguje dobře. Nedá se ještě něco ve scartu odpojit, aby to vyřešilo můj problém? Aby nevadilo, že je připojený scart kabel Mezi satelitem a VCR? Tento satelit nedokáže ovládat korektně svoje scarty. Nepustí signál z VCR (VCR PLAY) do TV a hádá se to. Už jsem to dříve řešil (Enik mně pomáhal). Připojil jsem zvlášť VCR scartem do zdířky AV2 na TV a zapl jsem na VCR, jakože zdířka AV2 u VCR je Dekodér (aby nepustil signál do satelitu). Setkali jste se někdo s tím? Nedá se ještě něco ve scartu odpojit, aby to vyřešilo problém? Dodatek: Mám tři kabeli scart zapojené takto: 1. na TV zdířka AV1 - na Sat zdířka TV 2. na SAT zdířka VCR - na VCR zdířka AV2 (Decoder) 3. na VCR zdířka AV1 - na TV zdířka AV3 Přítomnost/nepřítomnost 3. kabelu scart vliv na problém nemá. To už jsem zkoušel |
![]() aaaTonda |
| 18.07.2007, 21:57.09 | |
RE: Pkračování na scart úprava, a GI divný obr...zkus to takhle satelit av1 do videa av2 z videa av1 do tv av1 |
![]() Karlos1 |
| 18.07.2007, 21:57.48 | |
Udělej prosímtě ještě jednu věc.Nechej to všechno zapojené tak, jak jsi to měl původně, a VCR vypni z elektriky. Vyzkoušej jestli problém zmizí, a napiš jak jsi dopadl. |
![]() Enik |
| 18.07.2007, 22:14.51 | |
RE: Pkračování na scart úprava, a GI divný obr...Karlos1: Tuto standartní metodu jsem zkoušel, i metodu z videa do sat a ze sat do TV. Problém je i v tom, že potřebuju sledovat přes RF modulátor na jiné TV VCR a na této přes scrat SAT a naopak. A líbí se mně i, že mám na této TV nezávisle na sobě, na AV1 Sat a na AV2 VCR.Enik: Zkusím (možná později dnes, možná zítra). Zkusím ještě jednu věc, připojit zpět VCR k sat scartem a odpojit koaxiál od sat z RF modulátoru. Mám podezření, že to bude mít stejný efekt, jako odpojení scart ze sat do vcr. Ještě to nemám potvrzené. |
![]() aaaTonda |
| 18.07.2007, 23:46.12 | |
Enik:Takže koaxiál na to vliv nemá.Vypnutí VCR z elektriky také ne. Teď to vím 100%, pomůže jen odpojení VCR od satelitu scartem. Koaxiál může zůstat. Co udělat, aby nevadilo, že je scartem VCR připojen k satelitu? Úprava scart kabelu? Koupit rozbočovač scart a pomocí něho připojit VCR i TV ke zdířce TV na satelitu? A použít jednosměrné kabely, jinak by se to asi hádalo. Dal bych přednost možnosti, při které bych nemusel nic kupovat. Ještě mě napdalo: Mohla by být špatná zdířka scart VCR v satelitu? Mohl by tohle způsobovat špatný kontakt? Nebo když jede zvuk i obraz (bez RGB), tak to znamená,že jsou dobré kontakty ve scartu? Dodatek: Teď se bavíme o CVBS. RGB je furt stejný, asi nic nepomůže. To nevadí. Budu používat teda CVBS. |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 00:12.03 | |
CVBS-upřesněníJak se problém projevuje.Při světlých scénách se obraz ztmaví. Odpovídá to světlé scéně. Ztmavý se do akorát. Při tmavší zcéně se znovu nezesvětlá. Při další světlé zcéně se zase ztmavý. Postupně se ztmavuje a ztmavuje a ztmavuje. Při přepnutí TV na analogový pozemní signál a zpět se obraz spraví. A zase se ztmavuje a ztmavuje. Dělá to při sledování přes scart i RF modulátor. Při odpojení VCR od satelitu problém zmizí při sledování přes scart i RF modulátor. |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 01:02.25 | |
aaaTonda:Proboha odnes to všechno do servisu (nebo si na to někoho zavolej a zaplať ho) a furt nevymýšlej hovadiny, když tomu prd rozumíš. Sorry, ale jinak to napsat nešlo... |
![]() technikTKR |
| 19.07.2007, 08:21.36 | |
aaatondaIng. Super extra spica home made kutil Tonda CSc. neni jednoduchsie aby to vyriesil niekto iny a navymyslal absoluntne nezmysli ? |
![]() buzzfuzz |
| 19.07.2007, 10:56.05 | |
RE: Pkračování na scart úprava, a GI divný obr...Opatři si schema zapojeni a mrkni do toho scartu, jak je zapojenej Neni SCART jako SCART, problemy mohou být u plně zapojených. Nedavno jsem jeden koupil a vyhodil jsem ho. Měl nějaký podivný kontakty, byly trochu kratší. Já mám scarty dělaný a no problem.Pokud budeš laborovat, doporučuji začít s jedním jednosměným, pořádně proměřit včetně obou zemí. |
![]() Morous |
| 19.07.2007, 13:07.36 | |
technikTKR, buzzfuzzTo si nechejte. Postupným zkoušením jsem se dobral k přesnému popisu problému a příčině (připojení scart od VCR k satelitu). V minulých přízpěvkách jsem to snad přesně popsal a dal jasný dotaz. Nechápu co vám vadí, jestli to, že tady moje vlákno zabírá kousek místa, tak s tím se budete muset smířit. Taky mám právo tady něco napsat, co je ktématu. Prosím nereagujte, když nechcete nebo neumíte poradit a jestli chcete akorát rýpat. Každý nemá několik tisíc kč ročně navíc, aby hned se vším lítal do servisu. Až vyčerpám všechny možnosti, pak přijde na řadu servis. |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 13:21.06 | |
MorousZkoušel jsem několik scartů i jednosměrné a problém je pořád. Jak píšeš, že problemy mohou být u plně zapojených. To už mě taky napadlo, že bych odpojil vše, kromě toho, co je potřeba. Ale co tam nechat (na straně satelitu)?1. audio R 3. audio L 4. audio GND 17. video GND 19. video out |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 13:30.35 | |
@aaaTondaPodle mých zkušeností se pokoušíš vyřešit konstrukční vadu - dělaly to více či méně všechny GI a nejvíce na programu HITRADIO O3.Pošli to Zorbasovi,tady ani SCART ze 24karátovýho zlata nic nevyřeší. |
![]() táhlovej |
| 19.07.2007, 13:42.29 | |
táhlovejDíky za reakci.Ještě chvíli počkám na radu od Enika nebo kdo bude vědět. A pak případně kontaktuji Zorbase. |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 13:55.48 | |
@aaaTondaAno takhle bych asi začal. Dál bych se podíval do popisu TV, kolik je tam AV vstupů, jak se přepínaj nebo programujou a jaký mají učel. Jeden AV vstup se někdy dá přepnout/přeprogramovat na několik způsobů/ AV1,VHS, SVHS, Audio atd.... Já mám např. TV Paladium a ta si pamatuje nastavení barev jasu a kontrastu pro kanály/paměti. Je to různé. Další variabilita může být v DO. I když zdánlivě funguje, může fungovat na několik kodů a zobrazení/nastavení se může lišit. Záleži na konkretních podmínkách.Možná omrknout také scart v Satelitu... |
![]() Morous |
| 19.07.2007, 14:24.36 | |
MorousSat jsem zkoušel připojovat do různých zdířek scart na TV a přepínat nastavení scartů. Problém trvá.Scarty na TV jsou tyto: AV1: podporuje RGB AV2: nepodporuje RGB AV3: podporuje RGB (dá se přepnout na AV3-S) Asi zkusím upravit ten scart, nechat tam jenom těch 5 pinů, mezi sat a VCR. Když to nepomůže, dát ho mezi sat a TV. Ale od začátku si trochu myslím, že je to ta konstrukční vada GI. Zkusím kontaktovat Zorbase. |
![]() aaaTonda |
| 19.07.2007, 14:29.43 | |
ZorbasProsím o email na Zorbase, zašlete mi ho na můj e-mail: aaatonda@email.cz .Děkuji Vám |
![]() aaaTonda |