| 12.06.2009, 08:56.20 | |
nový transpondér cs linkutakže to vypadá (vzhledem k tomu, že ten TP bude fungovat v DVB-S) že gital se do žádných hd experimentů zatím pouštět nehodlá, a připravovaná ČT HD nejspíš obsadí uvolněný místo po Noe a Primě na čistě veřejnoprávní frekvenci? |
![]() vortimond |
| 12.06.2009, 08:58.43 | |
RE: nový transpondér cs linkuV DVB-S může být vysílán HD kanál, v MPEG-4... |
![]() Dusan |
| 12.06.2009, 09:08.57 | |
RE: nový transpondér cs linkuto je mi jasný (viz. ORF, BBC, ITV...a spousta dalších) ale je to nehospodárný a nemělo by to vůbec smysl. já si právě myslím, že se ty čtyři ČT programy nepatrně uskromní a bude tam místo i pro ČT HD. gital přesune překážející programy na ten nový TP a navíc tam bude spousta dalšího místa na nový SD stanice. |
![]() vortimond |
| 12.06.2009, 10:17.34 | |
RE: nový transpondér cs linkuPořád se divím lidem, kteří nechápou, co je to CSlink nebo Skylink. Principem těchto provozovatelů není to, co je principem DTH platforem (DIGI či UPC Direct) To, že kromě základních programů bez měsíčních poplatků tyto dvě společnosti nabízí i ty placené má být myšleno jen jako bonus - taková třešnička na dortu! Je to vlastně taková přidaná hodnota společnost. Takže nikdy tyto dvě společnosti nebudou nabízet tolik programů, jak má UPC nebo to DIGI TV! Kdy už to někteří čtenáři zde pochopí? Prostě Skylink a CSlink primárně existuje hlavně pro to, aby lidem, kteří nechtějí nebo nemohou sledovat základní české programy pozemní cestou, jim takto umožnil je sledovat cestou satelitní! Oni tu nejsou proto, aby stále přidávali a přidávali další placené programy. A nejlépe do existujícího balíčku (Géčko či Multi) bez navyšování jeho ceny. :8) |
![]() Dejf |
| 12.06.2009, 10:40.29 | |
RE: nový transpondér cs linkuCS Link a Skylink jsou DTH platformy. Pokud chtějí být rentabilní, tak musí nabízet zajímavou skladbu kanálů, z třešniček na dortu se vyžít nedá... Ono to stejně jednou dopadne tak, že se buď spojí, nebo je pohltí kapitálově silnější subjekt (viz např. Premiere/Sky...), který bude mít dosah v celém regionu. |
![]() Dusan |
| 12.06.2009, 10:59.29 | |
RE: nový transpondér cs linkujá si myslím, že je to od gitalu rozumný, soustředit se zatím ještě na SD. a třeba se nakonec rozhodnou aspoň na zařazení oblíbené novy hd po dohodě se skylinkem. |
![]() vortimond |
| 12.06.2009, 11:03.27 | |
RE: nový transpondér cs linkuDušan, Skylink a CSlink nejsou DTH platformy! Jak píšu, vznikly jen proto, aby přinesly divákovi základní programy přes družici. Nic víc a nic míň. :8) |
![]() Dejf |
| 12.06.2009, 11:06.56 | |
RE: nový transpondér cs linku@vortimondto by musely vysílat tak jako programy ČT, které si vše zařizují a platí samostatně...není důležitá kvantita, ale kvalita, doba akvárií je pryč a jiná cesta jako HD není! |
![]() Babui |
| 12.06.2009, 11:15.24 | |
@Babuipopíšu ti zkušenost s mým otcem, kterej je takovej typickej televizní divák. není to žádnej dědek, já jsem zatím pořád poměrně mladej. koupil si novou full HD LCD (má O2 TV), já jsem mu k tomu přines HDMI kabel, ale když zjistil, že mu nejde přes to teletext, tak tam hodil zpátky scart a libuje si, jak to krásně funguje a ten "šmejd" mi s poděkováním zase vrátil. |
![]() vortimond |
| 12.06.2009, 12:14.53 | |
@Dejf... tak potom nerozumíš pojmu DTH - Direct-To-Home. DTH je pojem popisující způsob dodávky obsahu do domácností / koncovému živateli. Motivace obou platforem není bohulibá činnost umožnit příjem "základních" kanálu (které to jsou?). Jsou to komerční subjekty a DTH je cesta, jak úspěšně vydělávat. V momentě, kdy koncový uživatel mající přístupovou kartu, využívá DTH, jako prostředek sledování TV. |
![]() Dusan |
| 12.06.2009, 12:56.34 | |
RE: nový transpondér cs linkuJá si to však nemyslím. Vím co znamená zkratka DTH. Prosím tímto o reakci zdejší redakce, zda je či není Skylink / CSlink platforma DTH. Díky! R^ :lookaround: |
![]() Dejf |
| 12.06.2009, 13:06.51 | |
RE: nový transpondér cs linkuCo to je zase za debatu, možná v začátcích se dalo říct, že Czechlink byl pro pokrytí signálem míst, kam se terestrický signál nedostal, ale dnes jsou skylink a cslink jednoznačně DTH platformy. Pravdou je, že stále je možnost přijímat určitou nabídku pouze za cenu registrace karty, čimž se od konkurence liší |
![]() triumf |
| 12.06.2009, 13:12.36 | |
RE: nový transpondér cs linkukoneckonců vyjádření redakce je zde již dobu https://www.parabola.cz/pay-tv/ |
![]() triumf |
| 12.06.2009, 13:55.03 | |
@DejfCS Link i Skylink jsou DTH platformy, stejně jako Digi TV a UPC Direct. O tom není třeba polemizovat. |
![]() redakce |
| 12.06.2009, 14:00.28 | |
RE: nový transpondér cs linkuDíky! R^ |
![]() Dejf |
| 12.06.2009, 14:35.32 | |
RE: nový transpondér cs linkuVortimond: S O2 TV je to se SCARTEM blátem a s HDMI louží. Pokud ovšem není televizor ze supermarketu a ukázal bys tatínkovi skutečné HD, myslím, že by Ti ten "šmejd" určitě nevrátil a rád by si ho nechal... Jinak pokud je spokojen, pak samozřejmě není co řešit a jen tak dál... |
![]() PetrT |
| 12.06.2009, 15:29.13 | |
vortimondpresne jak jsi to popsal .Tvuj tatik se chova jako X dalsich zakazniku.Mas podle mne pravdu R^ |
![]() pit178 |
| 12.06.2009, 18:10.09 | |
RE: nový transpondér cs linkuNojo ale přes HDMI vůbec neprojde TXT u ničeho, že? To je pak k ničemu. |
![]() Standa2 |
| 12.06.2009, 19:15.44 | |
NovýHDMI 1.4 ma obsahovat TXT,psali na avmanii,tak mě hned nemlaťte. :bomb: |
![]() spyko |
| 12.06.2009, 20:09.46 | |
RE: nový transpondér cs linkudejf: Dušan, Skylink a CSlink nejsou DTH platformy!Prosím tímto o reakci zdejší redakce, zda je či není Skylink / CSlink platforma DTH. Díky! redakce: CS Link i Skylink jsou DTH platformy, stejně jako Digi TV a UPC Direct. O tom není třeba polemizovat. Dejf: Díky! R^ To mě hlava nebere :lookaround: :bigeyes: |
![]() kuba |
| 12.06.2009, 22:24.28 | |
RE: nový transpondér cs linku:laughing:Musím souhlasit. Asi děkoval za to, že ho uvedli do obrazu.. |
![]() Tomik535 |
| 13.06.2009, 20:10.16 | |
RE: nový transpondér cs linkupoděkovat za informaci je normální, aspoň někde :8) |
![]() poky1 |