Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
29.06.2009, 15:55.54

Strong 7335 (ne)funguje Skylink karta

Koupil jsem včera v Makru komplet Strong 7335, 2xLNB, neomezená Skylink karta - všechno běhá jak z praku, jen s kartou zdá se, si přijímač nerozumí... Pod předním krytem je sice úzká šachta na kratu a pak ještě volné 2xCI, avšak obávám se, že CryptoWorks prostě integrovaný není... Manuál i přístroj o něm cudně mlčí, zmiňuje se pouze o Conaxu. Na druhou stranu ale, pro by se prodával komplet s přístrojem, který neumí přečíst kartu? Za postřehy díky moc.
uživatel
dadb
29.06.2009, 16:53.54

RE: Strong 7335 (ne)funguje Skylink karta

Máš ji tam správně strčenou (kartu)
uživatel
slapet
29.06.2009, 17:09.53

Kdyz jsi pako a kupujes sat ve zradelne a to jeste predrazene, dobre ti tak. Ale neboj, on stejne zpravidla funguje tak 5-8 mesicu, pote je KO zdroj. Pak muzes koupit neco lepsiho, teda pokud se do ty doby nerozpadne i parabola.
uživatel
J a
29.06.2009, 17:16.06

:laughing:

Optica s conaxem prodávaj v těchto žrádelnách bežně, ale na ně je aspoň docela dobrá podpora..
uživatel
Tomik535
29.06.2009, 17:21.46

No, ona doba do prvni zavady neni ani u Optica nejaka zavratna. Ale ve srovnani se strongem je to fakt asi king :)

Jinak co jsem mrknul na net, tak u toho strongace se pise jen 2CI (pokud vubec neco), celkem bych se divil, kdyby ten HD sat mel CRW, byl by asi prvni. Krom toho ta parabola co byla na fotkach toho setu je taky extra kvalitni, napadne pripomina jednu parabolu, co davalo DIGI a jejiz zivotnost bylo jedno leto a jedna zima.

Zeptal bych se prodejce ne ?
uživatel
J a
29.06.2009, 18:10.59

Teda, kouknul jsem taky po netu a za ty prachy se ti divím..

Vždyť on čtečku nemá, musíš si ještě dokoupit modul.

@Ja
Optica jsem zatím zkusil dvakrát, na trhu chybí nějaký levný sw spolehlivý dvoučtečkáč typu Open810 nebo FX7600.. :-/
Cenově se jim už trochu přibližuje str1(od optica+700,-), vantage 221 ještě o litr víc. Pro někoho jsou to nepřekonatelné rozdíly.. :((
uživatel
Tomik535
29.06.2009, 18:32.12

2Tomik
To mas sice pravdu, ale pri dnesnich marzich, dvoulete zaruce a vysoke kazivosti je to napovazenou.
uživatel
J a
29.06.2009, 18:34.23

Predava sa to ako komplet,tak aj ako komplet musi fungovat.
Vratit tovar a ziadat peniaze!
uživatel
Kasr
29.06.2009, 18:37.16

Problém u toho kompletu je v tom, že modul nepouští zápisy na kartu, tj. ani ji neaktivuješ. Nicméně i všeobecná komunikace mezi modulem a přijímačem nejde jak má.
Bohužel jsem již měl i tento kousek v ruce. Být tebou, tak ten přijímač alespoň vyměním za přijímač s integ. čtečkou( např.Strong 6502).
uživatel
Casio
29.06.2009, 20:01.18

HD mrdku vymenit za jeste vetsi SD mrdku, hm, to radeji zajdu do hospody a ty prachy prochlastam.
uživatel
J a
29.06.2009, 20:41.25

7335 je HD prijimac, citacku karty nema, len 2xCI slot. Dokup si modul cryptoworks a odporucam aktualizovat firmware. Mal som ho na skusku a kym som ho neaktualizoval, tak blbol modul... Na stranke strongu mas aktualny firmware. Inak sa velmi prehrieva- je az horuci, doporucujem ho umiestnit na miesto s dobrou cirkulaciou vzduchu!
uživatel
loon
29.06.2009, 21:01.29

@lonn

akorát je mi teda divný kam tu kartu dadb strčil :O
uživatel
slapet
29.06.2009, 21:11.20

dadb už je zpátky..

..ve žrádelně :))) a skouší přemluvit prodavače na výměnu za jídlo aspoň na měsíc R^
uživatel
Tomik535
29.06.2009, 22:15.34

zpátky ze žrádelny

Tak přátelé, zpátky ze žrádelny. Slečna na reklamacích zmatená jak Goro před Tokiem, hned volá elektro. A přišli na mě radši hned dva, vysmátí jak sluníčka: "No jó, to já přesně vím, kde je problém, to si musíte dokoupit ještě takový dekodér, aby to fungovalo. To nejste první ani poslední, kdo to přivezl zpátky." Zavzpomínal jsem, co to znamená být asertivní a zadařilo se. Vrátili peníze, jen ještě humornou odbočku udělali a zkontrolovali, zda jsem již neaktivoval kartu ("protože kdyby ano, tak to zpět vzít nemůžou...").
Ta šachta na kartu tam skutečně je (ale ne CryptoWorks), takže zastrčit ji opravdu můžete, ale je to k prdu + ještě navíc 2xCI, kam jest nutno modul dokoupiti.

Jinak to jedno odpoledne fungoval celkem spolehlivě, faktem je (jak tu někdo píše), že topil docela dost. Záznam na externí USB fungoval (byť během zápisu neumí zároveň číst a pustit akuální záznam se zpožděním), time shift funguje ve velmi omezené míře (max 30 minut, bez možnosti uložení). Editační funkce nulové.

Tož asi tak, zítra se raději rozhlédnu v prodejně u profíků.
uživatel
dadb
30.06.2009, 09:59.26

S toho je ponaučení-Stroga nebrat ani za mrský peníz.
uživatel
Baron