Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
06.07.2009, 18:44.00

signal kdyz hodne moc prsi

Muze mi nekdo prozdradit zda mu vypadne skylink kdyz opravdu moc prsi? Ted mi vypadl a mam signal pres 90% ale qualitu 50-0%.
uživatel
mrB
06.07.2009, 18:54.33

RE: signal kdyz hodne moc prsi

Jak mám vyladěnou parabolu co to šlo, tak pokud spustí pořádný liják, začně to vypadávat.
uživatel
lukin
06.07.2009, 19:07.34

tohle je bezpredmetny resit za predpokladu, ze ani vysilatel nema na uplinku zrovna top vybaveni a vypadava mu to pri bourkach taky :))) coz je prave tenhle pripad
uživatel
vortimond
06.07.2009, 19:39.50

Jasně že to při lijácích vypadává, to je v Ku pásmu normální.
uživatel
Standa2
06.07.2009, 19:51.09

srovnej tohle. uplink cslinku (a zaroven taky z casti skylinku) na kavcich horach. vypada to trochu jako setkani satelitniho dx klubu.
http://i41.tinypic.com/17xxlu.jpg
a tohle je pro zmenu uplink parabola cesky televize, kterou asi zrejme pouziva pro EBU feedy, kdyz se u nas treba konaji nejaky vyznamny sportovni akce a tak podobne.
http://i39.tinypic.com/zojogn.jpg
uživatel
vortimond
06.07.2009, 20:01.20

jojo, paraboly CT maji 10m prumer.... vyhrivane...
uživatel
zzz
06.07.2009, 20:10.03

Divny je ze signal je ale qualita je v pr.eli...
uživatel
mrB
06.07.2009, 20:58.06

to mrB

Na tom není nic až tak moc divného. Když si vezmeš pořádný měřák tak zjistíš, že kvalita signálu kolísá i při minimální změně úrovně signálu. Síla signálu klesne třeba o 0,5dB, VBER se při tom změní o tři řády a MER o nekolik dB. Ono to nastavení paraboly není jen o síle signálu. Ono je potřeba zajistit minimální fázovou chybu signálu. Za zhoršeného počasí se k chybám nasteví paraboly přičítají ještě chyby vznikající právě v oblačnosti a vodních kapkách. Právě z tohoto důvodu není problém chytat kvalitně signál i na relativně malou parabolu, a při tom mít téměř nulovou chybovost. Ani velké paraboly tedy nejsou zárukou spolehlivého příjmu, zvlášť když nejsou přesně nastavené nebo nejsou dostatečně stabilní.
uživatel
Enik
06.07.2009, 21:55.30

@Enik

Se zkušenostmi amatérského nastavování paraboly konečně čtu trochu bližší popis problematiky nastavení profesionálem s pomocí zřejmě nákladných měřáků. Musí to být zajímavé takové seřízení vidět.
uživatel
knawi
06.07.2009, 22:30.17

Re:signál pri silnom daždi

Asi som ešte nezažil silný dážď, pretože za asi polročné obdobie, čo mám Skylink, mi signál nevypadolani raz. Na nastavenie paraboly používam Openbox X800. Má veľmi dobre spracované zobrazenie sily signálu, pomeru signálu a šumu i kvality signálu.Pre amatérske podmienky mi slúži ako jednoduchý merací prístroj, s ktorým sa dá parabola veľmi slušne naladiť aj bez drahej meracej techniky.Tieto prístroje sa dajú ešte zakúpiť a osobne si myslím, že tam, kde som ho kúpil, predávajú len originály.
uživatel
emo53
07.07.2009, 00:04.39

to není jen u skylink,mám gital třetím rokem a letos je těch výpadků abnormálně hodně
uživatel
peca64
07.07.2009, 01:54.08

abnormálně?,mám 80tku a letos sem viděl jen 2x na pár vteřin,jen očko bylo déle,ale to nebyl můj problém
uživatel
pierrepetr
08.07.2009, 18:35.37

to mrB

To že máš signál u přijímače znamená že máš dobře připojený konvertor. Když ho odpojíš signál nebude. Asi to tak je u každého přijímače.
uživatel
Standa2
18.07.2009, 21:53.38

Zdravím četl jsem problém o počasí mne vypadne za deště a bouřce ct+nova +prima ale slovenské jdou jak je to možné dík za odpovědi.
uživatel
Benvas