Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
13.07.2009, 08:42.41

CRT TV

Prosím neukamenujte mě,ale jestli mi někdo může poradit s výběrem CRT TV budu mu vděčný.Měla by to být úhlopříčka cca 72 4:3 nebo 81 16:9.Cena do 7000Kč.Vím že výběr už asi nejni moc velký,ale s novou technologií chci ještě nějakej čas počkat.
uživatel
Maxim
13.07.2009, 08:54.56

RE: CRT TV

A na co chceš čekat?? kup lcd
uživatel
pit178
13.07.2009, 09:04.00

Maxim uvažuje veľmi správne. Treba si počkať na Laser TV. CRT sú už dnes zriedkavé, ale nič nepokazíš ani v bazáre s 2-3 ročným kusom.
uživatel
disdzo
13.07.2009, 09:08.08

maxim uvažuje špatně. crt pak vyhodí do popelnice, protože ani v bazaru to už nechtějí. když koupí nějakou levnější HDready LCD (hlavně aby to byla trochu nějaká značka, né Teslu, Oravu, Hometech a podobný sr.čky) tak jí potom může používat jako PC monitor, až si koupí lepší televizi.
uživatel
vortimond
13.07.2009, 09:29.06

Zle uvažuješ,kup plazmu Panasonic !!!
uživatel
Milan C
13.07.2009, 09:35.46

kup levnější HDready LCD. a potom až klesne cena, tak si koupíš nějakou LED kvalitu. zůstane ti velkoplošnej PC monitor, kterej hravě strčí do kapsy ty různý jednoúčelový šmejdy, co se k počítačům prodávají. předtím je dobrý se informovat, co by tak bylo pro dobrou spolupráci s PC nejvhodnější (připojení bude přes HDMI pochopitelně). já používám 32-palcovou TV od LG a ta podporuje například rozlišení 1280x768/60Hz a 1360x768/60Hz. obraz je super a není potřeba nic nastavovat. automaticky vyplní celou plochu s přesností na jeden pixel.
uživatel
vortimond
13.07.2009, 09:39.26

Před pár lety jsem se rozhodoval, zda investovat do LCD, plazmy a nebo crt televize a nakonec vyhrála klasická crt televize. Pořídil jsem si neznačkový Sencor s dvb-t tunerem, jehož citlivost příjmu předčí mnohé tunery a udrží netrhaný obraz od 30% kvality obrazu. Snad jen dálkové ovládání mohlo být lepší, ale jinak jsem celkem spokojený a za ty peníze. Lepší než být rozčarovaný z kvality obrazu tehdejších plochých panelů. Objel jsem několik známých a prostě jsem nebyl s kvalitou obrazu spokojený.
uživatel
petr121
13.07.2009, 09:42.15

Běžte už s těmi vašimi lcd do háje :-)Jen slepý a neznalý nevidí obrazový kvalitativní rozdíl mezi LCD a plazmou, která má jasně navrch. CRT už bych fakt nebral, tomu už dávno odzvonilo :-)Co se týče Ledek, tak jako není to špatné, na kvalitní neo pdp plazmu Panasonic to stále nemá ani omylem, ale je to lepší než levná lcd, ale poruchové jako blázen. Známý dělá v jednom nejmenovaném elektru a už řešili x reklamček, kdy přístroj odešel ještě přímo na prodejně, před tím než si ho nějaký nešťastník stihnul koupit :-)
uživatel
cgyfan
13.07.2009, 10:01.19

re:

je to otázka,ale na běžný obraz,nepočítám HD,vyhrává stále 5-7let stará poctivá CRT TV.To říkám naprosto vážně.Vidím to u lidí kazdý den.Teď je otázka,co je stará poctivá CRT,no rozhodně ta,která byla prodávána ještě v době,kdy LCD a Plasmy teprve začínaly,ne ty doprodeje a výplachy technologií a skladů.Tuhle mě jedni nechali za litr 72" Trinitron od Sony,stávala kolem 30t,obraz špičkový,asi tak,toť můj názor.Hned jsem ji nadělil babí.
uživatel
lubbik
13.07.2009, 10:08.13

on taky málokdo po koupi takový LCD vůbec v menu něco nastavuje. prostě to připojí a nazdar, v nejlepším případě použije nějaký obrazový předvolby od výrobce, který nebývaj zrovna moc ideální. pak je ten obraz skutečně příšernej. přitom u některých typů se toho dá nastavovat opravdu hodně, prakticky skoro vše a ten obraz se tím dá značně vylepšit. jestli je levná LCD srovnatelná s plazmou? asi ne. ale na hry nebo k PC bych plazmu nebral, protože prý nemají rádi statický obrázky. LCD to nevadí ani když vůbec nepoužijete screensaver.
uživatel
vortimond
13.07.2009, 10:10.52

Mám všechny tři technologie doma, crt thomson za 30 litrů, lcd Samsung a Plazmu Panasonic. Jednoznačně vede plazma a to o několik délek. Nejhorší je ale LCDčko, to je opravdový utrpení. Kvalitní signál zobrazí dobře, ale jak je nějakej starší film, tak je to nekoukatelný.
uživatel
kuba
13.07.2009, 10:14.19

Nezbude TI ,než CRT70 Panasonic=špičkový obraz.Nebo kvalitnější Plasmu(úměra=čím více peněz,tím lepší kvalita!!Na kvalitnější LCD si připrav o třetinu více penez,oproti plazmě).Na keci nedej,TI lidi se nebudou u tebe dívat na TV.Přeji šťastnou ruku při výběru. R^
uživatel
zzaner
13.07.2009, 10:24.31

jo jasně. nejlepší recept na všechno je panasonic plazma. jsou taky jiný fóra takhle jednostranně zaměřený, nebo je to tam názorově širší?
uživatel
vortimond
13.07.2009, 11:09.01

vortimond: To nevím, ale jde vidět, že lidi konkrétně na tomto webu tomu rozumí. Pokud je to na jiném fóru různorodější, tak potom je tam těch odborníků mnohem méně :-)Neopdp Panasonic, nic lepšího zatím není, jedině snad o třetinu i více dražší špičkové pionneer plazmy, s jejichž výrobou ovšem tato společnost skončila.
uživatel
cgyfan
13.07.2009, 11:09.58

chces počkat??
tak to si nikdy nic klounyho nekoupiš...
mas doma š120, začal se vyrabet favorit ale neni nic moc radši počkam na fabii...no jo jenze fabie taky nic moc teprv se zacala vyrabet,počkam na fabii,superb....a ejhle 20let jezdim v š120....
nechapu tyto lidi...mam plazmu od Panasonicu 37" HD a spokojenost.
nema cenu ted vyhazovat 20-30tis za novy Full HD x" ale koupit standart na tuto dobu a po čase vymenit až nabehne mpeg4 (jestli...) či vraziš kartu.
uživatel
tompr
13.07.2009, 11:12.09

cgyfan: přeně tak!!
poměr cena/vykon Panasonic plazma!!
uživatel
tompr
13.07.2009, 11:18.47

možná by stálo za to, kdyby se to nějak sjednotilo, protože z 90% se jedná o jednu a tu samou sestavu, ale ještě to není komplet. takže co je nejlepší:
TV: panasonic plazma
SAT: vantage
KARTA: CS LINK případně Skylink
MOTOR: ano/ne/jaký (?)
MULTIFFED: ano/ne
ANTÉNA: (?)
uživatel
vortimond
13.07.2009, 11:23.24

vortimond

Vždy se jedná:Jak kdy-jak co-jak pro koho!! :) R^
uživatel
zzaner
13.07.2009, 11:23.42

V polsku CRT výprodej 100 Hz Od 3400-5000 72cm

http://www.electrosharks.pl/index.php?k276,telewizory-tradycyjne-crt
uživatel
habr
13.07.2009, 11:29.06

vortimond

najlepsie ako pre koho resp. sat vantage bez sharingu je pre vacsinu beznych uzivatelov v mojom okoli nepouzitelny.
Druha vec, o nic horsie ako plazma panasonic nechodi plazma samsung

Takze v buducnosti radsej pis, pidla mna, resp. je to moj subjektovny pocit atd
uživatel
jozef BA
13.07.2009, 11:30.25

ještě bych možná doplnil, že ta anténa by rozhodně neměla být větší než 80-tka, na cs link a sousední družice maximálně 60-tka a konvertor vybírat zásadně zcela náhodně jakýkoliv.
uživatel
vortimond
13.07.2009, 11:30.33

opr. subjektivny
uživatel
jozef BA
13.07.2009, 11:39.04

opr2. podla ... hm, co spravia 3 piva v tejto horucave :)))

@maxim
ak ti ide o crt, par z nich sa u mna v servise otocilo. Z pohladu najnizsej poruchovosti a najvyssej kvality obrazu su na tom najlepsie LG a sony
uživatel
jozef BA
13.07.2009, 11:42.31

vortimond

Přesně jsi popsal,jak to nedělat!! :) :) R^
uživatel
zzaner
13.07.2009, 11:55.26

Pokud chces CRT TV, navstiv nejaky TV servis, urcite tam budou nejaky bazarovy kousek mit. Parkrat do mesice tu mame taky neco, nedavno zrovna velmi kvalitni Finlux 72cm 4:3, casto za cenu opravy plus nejaka stovka a mas docela kvalitni TV, ktery leckdy prezije ty dnesni sunty.
uživatel
J a
13.07.2009, 12:05.58

jozef BA: Samály nejsou špatné, ale oproti Panálům poruchovější a přeci jenom jak lze vidět i z nejnovějších testů jsou v některých ohledech stále pozadu /hlavně hloubka černé/. Ale jinak máš pravdu Samsung plazmy udělaly obrovský kvalitativní skok a rozhodně tím člověk vyloženě špatnou kopupi neudělá. Já sám jsem si letos pohrával s myšlenkou na Samála 650ku, skrz cenu, která je přeci jenom pod Panálama, ovšem nakonec jsem si připlatil, protože prostě Panál je Panál a koupil jsem tx-p50g10e a rozhodně nelituju. Výtečná investice, výtečný obraz. Na véčkovou řadu jsem čekat nechtěl, plno capin, které nepotřebuju, na vše ostatní mám pc a internet v něm, navíc ta cena Véček je skutečně přehnaná. THX mód kvalitativně za tolik peněz nahoru fakt nestojí.
Vortimond:
TV: panasonic plazma g10 neo pdp - nejlépe 127cm, dle pokoje
SAT: Technisat digicorder HD s2
KARTA: Skylink + HD plus
MOTOR: ano
:-)
uživatel
cgyfan
13.07.2009, 12:26.52

CRT klady a zápory

CRT prokreslí dobře barevné odstíny. CRT je tupý, pokud se týká ostrosti obrazu. Texty a číslice na CRT jsou neostré ve srovnání s moderními zobrazovači stejně jako loga stanic. Rozdíl je patrný například tehdy, když je na obrazovce seznam kanálů satelitu nebo menu satelitního přijímače. Jestliže jsou neostré číslice, pak ani jiné předměty na obrazovce nebudou ostré. Z CRT jde pouze o celkový dojem, na který jsme si zvykli, zejména jas a kontrast působí u CRT dobře a "ošidí oko". V minulých diskuzích padl i názor, že CRT má menší počet zobrazovacích prvků-jednotek na obrazovce. Svůj názor na ostrost podepírám i principem zobrazení. Paprsek obrazovky nebude trvale ostrý tak, jak je ostře ohraničená plocha zobrazovacího prvku na LCD nebo plasmě. Osobně vnímám CRT jako překonaný technologický stupeň zobrazování. Námitka, že někdo má ostrý obraz na CRT neobstojí, je méně ostrý než na LCD nebo plasmě při dnes obvyklém rozlišení 1368x768, nemluvě o Full HD. Nicméně, proti gustu žádný dišputát....
uživatel
samorost
13.07.2009, 13:34.44

Já jsem byl léta spokojen s CRT a myslel jsem že už lepší obraz nemůže být. Na LCD jsem si zvykl rychle. Teď jsem zkusil zapnout zase CRT a nevěřím svým očím jak jsem to mohl vydržet. Bliká to a ruší mne řádkování. Na fotky se nedá dívat vůbec.
uživatel
visper
13.07.2009, 14:30.08

@cgyfan
mam o nieco starsiu plazmu samsung ps42A411 v kombinacii s opticum 9500 hd a SD aj HD chodi fajn.
resp. podobne ako ty neinvestujem do zbytocne predrazenych veci, ked aj lacnejsie splnaju ucel :)
uživatel
jozef BA
13.07.2009, 15:51.19

no fakt je ten ze v kramech uz se CRT moc nevede, tak bych skusil GRUNDIG STF 72-1002, a nebo naky OVP

a btw pro ty homo chytrolines co tady vypisujou ty "kecy" kolem LCD a plasma, vite kolik lidi nema kvalitnej "zdroj"? hodne, HDTV je v Evrope v plenkach ci se to nekomu libi a nebo ne, zajedte si do USA, Japonska, a pak mozna nekdo zisti ze jak daleko sme ... SD signal nijak nemuze dosahnout kvalitu HD... a nemluvim o tom kdyz nekdo ma jenom terestrialni signal, tak to se muze jit s nakym LCD tak akurat obesit... ;)
kdo vi proc kdyz clovek prijde do kramu, tak povatsinou jim "hraje" nakej demo Bluray disc, a zanic na svete to nechteji prepnout na nic jineho, v tom lepsim pripade vam ukazi SKY HD balicek... tak nak se dela business v stredni EU
uživatel
alfasex
13.07.2009, 18:03.08

CRT TV

Jo taková pěkně blikající plasma Pan. to je bomba!
uživatel
MONY
13.07.2009, 19:48.01

576 x 720 tedy SD

Vyrábí se zobrazovač,nejlépe plazma,s fyzickým rozlišením 576 x 720 tedy SD.
uživatel
son
13.07.2009, 20:50.24

Hups,tady se to nějak rozjelo.Díky všem kteří přispěli a hlavně těm kteří se drželi CRT-éčka.Jelikož nemám TV jako střed vesmíru tak si v klidu pár let počkám až bude HD signál norma a pak teprve půjdu do adekvátního zobrazovače.

PS:Nač si kupovat ferrari dokud máme většinu silnic děravých jako ementál..... :8)
uživatel
Maxim
14.07.2009, 03:11.52

LCD nikdy,max jako monitor k PC,na koukání TV jedině plazmu
uživatel
pierrepetr
14.07.2009, 06:50.41

MONY

:laughing: Víš vůbec o čem píšeš? :laughing:
uživatel
kuba
14.07.2009, 17:25.10

CRT to kuba

To víš že vím jeden můj příbuzný takovou blikačku o d Pan . má a je to dokonce FULL HD model z roku 2008.
uživatel
MONY
14.07.2009, 22:38.02

Jo, a co na ní bliká, to bys mi nemohl prozradit? Mám panasonic taky.
uživatel
kuba
15.07.2009, 07:10.34

TV LCD jako PC monitor... zkoušeli jste to někdo? Asi ne, páč by jste veděli, že je to tak dobré na hry a ne na kancelářskou práci. Ale to nevadí, chce to gr. kartu s dvěma video výstupy a "monitory" lze přepínat horkou klávesou. ;)
uživatel
Xon
15.07.2009, 09:35.57

re.

je to bomba jezdit trabanten nebo lambordini.očem se to vlastně bavíte vy na tu sony řady w5500 nemáte tak budu chválit CRT TV musím o tom zapřemýšlet :crying:
uživatel
vaclavbrno
17.07.2009, 07:21.46

JJ za střep SONY nebudu vyhazovat peníze... :))
uživatel
kacenkin
18.07.2009, 08:51.28

MONY

Jo, a co na ní bliká, to bys mi nemohl prozradit?
uživatel
kuba
25.07.2009, 07:22.28

Mozno treba pockat na novu Toshibu s multi CRT.
uživatel
gogo1
26.07.2009, 15:24.20

Doma mám dobru 72 cm CRT TV z Oravy. Nedám na ňu dopustiť. Videl som všelijaké placky u mojich kamarátov doma a musím povedať, že stará klasická OCR je super. Keď sa pozerám na futbal, tak na svojej OCR nevidím trajektóriu lopty (míče), ako na plackách u mojich kamarátov a kolegov. Hlavna vec, že dali za ňu 18 litrov, má to všelijaké nálepky Ready na všetko možné čo existuje ale obraz je ako na pijavom papiery.
uživatel
Crescenzio
27.07.2009, 17:43.39

re.

máte pravdu taky si koupím teslu orava a 30cm to bude pokoukání a pak se odstěhuju do koree nebo na kubu :laughing:
uživatel
vaclavbrno
29.07.2009, 10:28.02

Crt tv

asi přijímal digi tv zadarmo tak to měl jako na pijáku dva dědkové se hádali LCD,HD já nevidím žádný rozdíl povídám a kde jsi to viděl máš to doma no nemám ale nevidím žádný rozdíl viděl jsem to u kamaráda nakonec zněj vylezlo že má šestky diobtrie no nic hoši lovu zdar a mějte se prima :-/
uživatel
vaclavbrno