13.07.2009, 17:38.29 | |
SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením (MPEG 4)Když si pořídím lcd,pak přidám anténu na dig.pozemní příjem,tak budu chytat programy ve vyšším rozlišení?Pochopitelně až budou v něm vysílat.Má někdo takové zkušenosti?Předem děkuji za odpověď. |
![]() mari |
13.07.2009, 17:45.20 | |
RE:SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením (MPEGPokud se bude vysílat v DVB-T MPEG4 tak ano. Ale běžný provoz HD programů se předpokládá až v DVB-T2. Na který vám bude dnešní nová tv k ničemu a budete muset přikoupit minimálně STB. V součastnosti lze přijímat v MPEG4 Nova HD a ČT HD jako test, který může ze dne na den být ukončen. |
![]() vlaciha |
13.07.2009, 18:47.05 | |
re.je prima mít TV mpg2/mpg4 ano vysílají praha,brno plzen,ostrava zkušebně ČT1HD,NOVAHD duofejme že budou programy v HD rozlišení přibývat(musí mít tuner na MPG4 |
![]() vaclavbrno |
13.07.2009, 19:07.48 | |
Televizní tuner s vysokým rozlišením (MPEGKup si plasmu Panasonic TX-P42X10Y má mpg2/mpg4 dostaneš ktumu fotˇák Panasoni a máš vystaráno jede jako víno |
![]() VYDRA004 |
13.07.2009, 20:26.50 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...já se ještě rozmyslím,jinak děkuji |
![]() mari |
13.07.2009, 21:13.52 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...U LCD tevizorů Sony si dej pozor na podání bílé či pleťové....vlastně na podání barev jako takových...Co se týká případného zájmu o SD: Nech si ještě předvést LCD Televizor LG 37LH7000, podařilo se nám ho koupit v kamenné prodejně za 21990,- Jelikož v rámci 94cm panelů za minimální cenu už jsou mimo hru plazmy Panasonic (dnes už neukazují tak, jako předcházející řada), tento panel jsme vyhodnotily, jako nejmenší zlo pro SD. Kvalitu zobrazení vlastně hodnotit nelze, proto snad některým ,,nevýhodám,,: Absence mechanického vypínače Power. Absence CI slotu. Vzhledem k malé hloubce absence bočních vstupů. Leskle černý rámeček. Výhody: Přehledné a srozumitelné menu. Dobře vyřešené ladění. DVB-T MPEG 2 a 4 FTA. Slušný vuk. Možnost detailního nastavení obrazu. USB umí ledacos (na TV). Bluetooth (sluchátka + přenos souborů). Od úhlopříčky 94cm by měl (v záruce) jezdit opravář až domů. Prostě jsem chtěl napsat, že naroubovat SD signál na Full HD rozlišení pomocí LCD prostě nelze. A neberte to , jako reklamu, je to jen jeden z mnoha televizorů. Větší úhlopříčky bych asi řešil Plazmou. |
![]() mirasat |
13.07.2009, 22:03.11 | |
@mirasatTo s tou plazmou tu neviem preco riesis. Nemas pravdu. Co sa tyka T2 spominaneho vyssie, tak pokial to bude v cechach a na Slovensku za rozumnu cenu, bude si uz kupovat nove TV.Kup si hocico co je full hd ma tuner mpeg-4 a ked lcd tak aj led podsvietenie a pripojenie do siete. |
![]() gogo1 |
13.07.2009, 22:03.30 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...Takže PANASONIC TX-P42S10ES není dobrá volba? |
![]() mari |
13.07.2009, 22:05.25 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...To som nepovedal. Len mi lezie na nervy ked tu nieco niekomu niekdo preferuje a uvadza subjektivne argumenty. |
![]() gogo1 |
14.07.2009, 07:37.07 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...Mari původně nepsal, jakou úhlopříčku chce.Jen jsem chtěl napsat, že plazmy 94cm nemá cenu řešit, protože je dělá snad jen Panasonic a ukazují naprosto příšerně, narozdíl od předchozí genrace Panasonicu - toto je bohužel fakt. |
![]() mirasat |
14.07.2009, 11:37.25 | |
@mirasatJak jsi dopadl s tou anténou na VKV? |
![]() D2MAC |
14.07.2009, 13:13.59 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...Tuhle věc musím dořešit do konce prázdnin, musím tam očesat stožár od lesu antén a pak tám dát nově VKV a UHF směr Kleť doufám, že obě odděleně a obě na pasiv. Do té doby vyzkouším nějaké dipóly, o výsledku pak budu informovat.Máme tady problémy s nepřítomností kvalitního signálu Primy na Českobudějovicku, tahle instalace bohužel není výjimkou. Rotiku tady dělá Javořice na 33K v kombinaci s náhradním anténím systémem na Kleti. Navíc mám dojem, že uhodilo do Vysílače Včelná 51K (RTA,Prima). Takže vlastně bychom museli na dva měsíce dělat, buď Radimovice 44, nebo Jihlavu 59.......... ČRa ani nechtějí (PODLE SLOV ČLOVĚKA Z ČRA) informovat lidi, proč jim Prima zrní a svádí to na ČTÚ. |
![]() mirasat |
14.07.2009, 13:29.40 | |
re:Ano,takto to bylo i tady,takže když už jsem nestačil brát mobil,dal jsem tip na reportáž ČT.Na druhé straně je to stav přechodný,ale zároveň nezbytně nutný.Také jsem tady dělal lidem osvětu.Odměna budou všechny 3muxy. |
![]() lubbik |
14.07.2009, 18:31.04 | |
@lubbikJá bych si přál, aby v MUXU 3 měl nejen kdo vysílat, ale aby obsah byl kvalitní. Celkově jsem zvědav, jak bude digitalizace postupovat dál po masivním zavedení DVB-T MPEG 2. |
![]() mirasat |
15.07.2009, 07:35.44 | |
re: Kleť, vyjádření RadiokomunikacíV dnešním čísle Českobudějovického Deníku, vyšel článek, který vše vysvětluje lidem a zároveň do toho vnáší chaos...Doufejme, že tu Primu přeladí na jiný kanál a bude pokoj... |
![]() mirasat |
15.07.2009, 08:49.35 | |
re:Ta Prima má kilo,nebo kolik?Na tak relativně vysoký výkon a kótu s přeladěním na nový kanál nevím nevím,těžko nějaký najdou.Spíše mohou uspíšit start muxu2,jestliže bude ve čtvrtek nový Kathrein nahoře,můžou to klidně od prvního srpna rozjet.Na Javořici od "vrtulníku" také deset dní stačilo. |
![]() lubbik |
15.07.2009, 11:02.05 | |
Vyzářený kilowat...Název vysílače Program Zvuk TV kanál Polarizace ERP Vých. délka Sev. šířka Výška nad m. Stanoviště OkresHolubov 33 PRIMA MSD 33 H 996 14-16-59 48-52-04 1060 Chlum, Kleť Český Krumlov |
![]() mirasat |
15.07.2009, 11:05.48 | |
RE: SONY-Televizní tuner s vysokým rozlišením...Kdyby spustili na Javořici/ Mux 1 33K/ a na Kleti Mux2 najednou, tak by měli po problémech.Tak mohli říct lidem "kupte si kvuli Primě a spol STB" a je vymalováno. Jednoduché a jasné. |
![]() Saxon |