Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
21.07.2007, 18:21.04

LCD vs. PLAZMA...

Staré známe: Viac hláv a viac skúsenosti proste viac vie a môže poradiť. Chcem sa preto spýtať na váš názor a prípadne samotné skúsenosti pri mojom rozhodovaní sa, či si kúpiť TV-LCD alebo TV-Plazmu s uhlopriečkou 106 cm do 40 000 Sk. Ďalej by ma zaujímal vo všeobecnosti aj váš názor, akú značku by ste vy preferovali pri kúpe z týchto piatich: Samsung, Sony, Panasonic, Philips a LG. Na koniec ak by sa niekto našiel a mal skúsenosť konkrétne s TV SAMSUNG PS42C96HDX, tak by som to nesmierne uvítal a bol povďačný za každú radu a skúsenosť. Pretože práve túto značku a typ som si vytipoval po zhliadnutí z týchto piatich už spomínaných značiek v jednej elektro predajni (myslené pomer kvality a výbavy k cene).
uživatel
DDR
21.07.2007, 18:28.59

RE: LCD vs. PLAZMA...

info na www.plazma-lcd.cz/sk/
uživatel
emte
21.07.2007, 18:54.59

emte

Super stránka. Diky moc za tvoju reakciu!
uživatel
DDR
21.07.2007, 21:42.09

Mam plazmu Sony uz 2 roky a zatial bez problemov.Dolezitejsie ako znacka je zdroj signalu.Z kablovky je to nic moc.Pouzivam Humax PR HD 1000 a aj program v PAL je pekny.HDTV su super!!Avsak s prepojenim cez HDMI,cez SCART je to hodne slabsie.
uživatel
davidko
21.07.2007, 22:36.00

emte

Opravdu supr stránka hlavně se mi líbí že neupřednostňuje žádnou z těchto televizí
uživatel
hidd
21.07.2007, 23:17.25

Pokud chceš pěkný a velký obraz, plazma je řešení, ale připrav se na to, že několik hodin denně u plazmovky poznáš na účtu za elektřinu.
LCD je levnější provoz (menší spotřeba) než CRT podobné velikosti, zatímco plazma je o dost větší spotřeba.
uživatel
monterjirk
21.07.2007, 23:38.48

@monterjirk - Proč lžeš?

Není to pravda. Tolikrát se tu o tom psalo. Změř si to,spočítej. V celkové spotřebě domácnosti je to prd do šumavských hvozdů. Co lednice a mrazáky v těch vedrech?
Pracují samozřejmě intenzivněji. Pozná to někdo na účtu?
Spotřeba LCD a plazem dnešních generací je srovnatelná. Zcela zanedbatelný parametr při volbě mezi těmito dvěma technologiemi. zorbas
uživatel
Zorbas
22.07.2007, 10:04.25

Vlastní zkušenost. LG plazma 106. mám ji přes rok. a za elektriku mi vraceli. Navíc plazma nejvíc "žere" když by byl obraz bílý. Doporučení pro DDR. Kup si tu plazmu i s DVB-T. Pro mě je LG super.
uživatel
alda10
22.07.2007, 12:00.21

Ahoj,
koukal jsem nedávno na několik TV a absolutně nejlepší/ pro mně - tj. subjektivně/ byly LCD Samsung, v ceně kolem 40t s DVB-T, kde černá byla fakt černá..
uživatel
Luckyolda
22.07.2007, 13:37.19

1. kupte si, co se vám bude líbit.
2. NENÍ PRAVDA, ŽE:
a. je nějaký významný rozdíl ve spotřebě (viz Zorbas).
b. DVB-T tuner je podstatnou výhodou. Vzhledem k vývoji může být zbytečný.
c. za levné peníze existunje kvalitní přístroj.
3. Při výběru a prorovnání velmi doporučuji použít takový typ signálu, na který se budete dívat. Na počítačových tricích nepoznáte naprosto nic.
4. Kupte si největší úhlopříčku, na kterou máte peníze, pokud chcete koukat na filmy. Na kecy okolo vzdáleností pozorování si vzpoměňte, kolik obzoru vám zabírá filmové plátno v kině.
5. Velké úhlopříčky s LCD jsou o dost dražší než plazmy.
6. Fligna je hlavně software (firmware), nikoliv technologie, jak se rozsvěcuje bod. Technologie, jak se ze vstupního signálu dělá zobrazení - tj. firmware, je nejpodstatnější, co má vliv na "běžný" život.
uživatel
Antonín
22.07.2007, 20:24.38

Veľmi pozorne si čítam vaše pre mňa nad zlato vzácne reakcie za ktoré som vám samozrejme nesmierne povďačný. Dávam si to postupne do kopy a som už rozhodnutý dať prednosť Plazme pred LCD. Ešte možno by neuškodilo trošku polemiky medzi jednotlivými značkami (v čom majú vo všeobecnosti prednosti a zase naopak slabosti z práve z tých už spomenutých piatich značiek). Keď inak už aj to tu bolo spomenuté a samozrejme je to základ pred voľbou samotnej značky aby bol zdroj signálu čo najkvalitnejší je mi na prosto jasné. Ale predsa a to už musí posúdiť fakt človek odborník, ktorí má aj nejaké tie skúsenosti a praktické poznatky v tomto smere. Ktoré samozrejme musia byť posudzované nestranné práve z jeho vyspelej odbornosti. Viem, že toto fórum tuná navštevuje nie len veľa profesionálnych odborníkov, ale aj veľa predajcov a obchodníkov, ktorí sa prakticky deň čo deň stretajú z touto tématikov. Tak pokiaľ sa ešte niekto nájde čo by mi ďalej poradil, už teraz ešte raz všetkým veľmi pekne ďakujem!
uživatel
DDR
22.07.2007, 20:28.02

DDR

...jednoznacne kupte Plasmu /podla mna/.

Odporucil by som nejaky z novsich modelov Panasonic Viera.
uživatel
gorefan
22.07.2007, 20:46.17

Pre DDR

Pozor na tu www.stranku ktoru spominaju vyssie. Staci si pozriet na tej stranke novinky. Najnovsia info tam je z decembra ( prosince ) minuleho roku.Teda vseky info z tej stránky su o nicom. Za uplynule obdobie sa technologia LCD posunula podstatne dalej ako plazma. O tom hovori aj fakt ze pocet ponukanych modelov LCD je neporovnatelnejsie viac ako modelov plazma. A teraz moj subjektivny nazor. Mojim favoritom je LCD Samsung triedy M.
uživatel
PaliK
22.07.2007, 22:01.54

Zdá se to sice házením hrachu na zeď...
ale přesto:
Je zásadně důležité, jaký zdroj signálu to bude mít a jak bude připojen. Protože bez toho nelze smyslupně radit.)
Pokud analogový (pozemní nebo kabel), pak je celý nákup škoda peněz.
Pokud digitální, pak s jakým rozlišením a odkud se vezme? Např. je otázka, jestli DVD přehrávač má výstup HDMI nebo DVI?
Nebo bude vstupem HDTV signál 1920x1080 jak ze satelitu, tak z nějakého Blue ray playeru?
To jsou podstatné otázky.
Plazma nebo LCD není naprosto podstatné. Jsou dobré typy i blbé typy, oboje.
Panasonic Viera xxx700 je skutečně poměrně rozumné řešení, na druhé straně ještě často nabízená stará řada 60 je k ničemu (600 je dobrá). Je to fakt otázka firmware - v běžném životě.
uživatel
Antonín
23.07.2007, 13:03.06

no to ste teda odborníci

Chalani, na webe www.plazma-lcd.cz/sk/ informácie neberte vážne... Je to stránka výrobcou plaziem HITACHI, PANASONIC...Tí Vám nakecajú to , čo chcú.
Plazma :
- vypaľovanie bodov ( aj keď sa to trochu pohlo, stále je to !!! )
- absolútne nevhodné pre PC
- za dobrý peniaz stále len rozlíšenie HD1
- stále vyššia spotreba oproti LCD
- FULL HD - bohovo drahé
- aj pri plazmách je problém s pohybom, a kto hovorí že nie, ten to asi nevidel...
- technológia, na ktorej už sa skoro nič nedá vylepšiť !

LCD :
- podpora FULL HD za menšie peniaze
- menšia spotreba
- horšie podanie pohybov ( pri nových radách LCD napr. Samsung to už nie je problém)
- horšie podanoe čiernej ( pri noých modeloch to už je taká istá čierna, ako na plazme )
Či je to , alebo to lepšie, je len na Vás, čo budete pozerať.
Pri FULL HD je voľba jasná -LCD. Pri SD je to na uvážení, záleží od konkrétneho modelu..
Osobne mám LCD Samsung 46M86BD-full HD, PS3 , HDV kameru Sony HC3 a verte mi, nemenil by som...Za nič a už vôbec nie za plazmu.Obraz ako fotka, dokonca aj bežný analóg je OK.DVD pozerám cez upscaling 1080p cez PS3 a je to paráda...
Plazma už na trhu pomali a definitívne končí, celosvetový pokles predaja = 66% a zasa LCD nárast predaja o 75%.
To viete, duté hlavy Vám vždy budú radiť to, aby ste kúpili to ich ( viď spomínaná stránka ).
My múdrejší už vieme, že rozdiely medzi technológiami sú už zmazané !
uživatel
jarino1978
23.07.2007, 13:29.51

Dutý hlava skutečně radí vždy jen to svoje.

I na tomto příkladu je vidět primární otázka okolo zdroje signálů. Mám-li kameru s 1080i, pak je jasné, že potřebuji televizi, která toto zobrazit umí. Mám-li právě novou kameru jenom 720x576? Pak co? Zase si koupím 1080i nebo dokonce 1080p? Totéž platí o DVD playeru i o přijímaných signálech.
Teprve se znalostí těchto vstupů lze hledat kompromisy a optimální řešení. Pokud budu hledat velkou úhlopříčku a budu mít databázi filmů převážně v 720x576, může být plazma lepší řešení. Pokud naopak budu mít malý byt (pak bych ale nejdříve snad měl vyřešit tuhle věc), a HDTV kameru a hroamadu disků v Blue Ray a k tomu HDTV sat, tak bych měl hledat FullHD a to bude v LCD asi snadněji dostupné. Byť vyšší LCD řada od Sony je asi lepší řešení, než Samsung. Ale třeba nemám dost peněz (pak je otázka, kde jsem vzal ty ostatní přístroje). Atd. atd. Není jedna správná odpověď na mylně položenou otázku Plazma kontra LCD.
uživatel
Antonín
23.07.2007, 15:37.44

to Antonín

Máš pravdu, ale nezabúdaj, že aj SD signál z DVD vedia mašiny upsalovať na 1080p a to v takej kvalite, že rozdiel medzi HD a upSD zbadáš len z veľmi malej vzdialenosti a aj to napr. na detailoch tvári, trávy a tak...Samozrejme bavme sa o bitrate min.5 Mbit/s...
Napr. Doba ľadová 2 , pri pohľade na CRT a LCD full hd, je rozdiel až taký, že odrazu vidím toho debila, čo furt naháňa ten orech , alebo čo to je tak, že to vyzerá tak, ako keby som si pred oči posadil plyšové zviera. Vidím každý chlpok a tak. Alebo detaily zvierat, krajín, je to už iné zverstvo, na aké som sa dlho díval na CRT. A môžem menovať ďalej a ďalej. Samozrejme, že pravý HD formát je ešte lepší, ale aj toto ma dokáže niekedy posadiť do kresla!
Je pravda, že mám doma cca 300 DVD filmov, 60 DVD domáceho videa v SD, 12 BlueRay discov, 4 testovacie Blueray, prijímam HD signál zo satu, hrám HD hry na PS3, točím už 1 rok iba v HD.
Ale nech mi nikto nepovie, že HD nie je kvalitnejšie ako SD. To nie !
Či si už niekto kúpi plazmu alebo LCD, mne je to jedno. Len chcem spomenúť, že obe technológie sú už dnes rovnocenné !
uživatel
jarino1978
23.07.2007, 15:40.25

OK, začína sa to tuná trochu aspoň pre mňa zamotávať. Tak dám ešte raz takto konkrétne a jasne otázku: Mám vybratú značku SAMSUNG a rozhodujem sa medzi PLAZMOU-PS42Q7HX (42" 107 cm, 16:9, HD Ready, rozlíšenie 1024x768, svietivosť 1300 cd/m2, kontrastný pomer 10 000:1, pozorovací uhol 175°, hudobný výkon 2x10W-výškové repro, SRS Truesurround, 549 mld. farieb, DNIe technológia, 3D hrebeňový filter, Auto Pixel Shift, My Color control technológia, Filter Bright-technológia, Smooth Motion Driver, sensor jasu, DNR, PIP (1 tuner), TXT 1000 strán, Game mode, Hotel mode, HDMI, SCART 2x, component (Y/Pb/Pr) 1x, Composite, L/R- bočný, S-Video- bočný, PC vstup, PC-Audio in, výstup pre slúchadlá, 44 000 Sk) a LCD-LE40R71BX (40" 102 cm, 16:9, S-PVA panel, dynamický kontrast 6000:1, svietivosť 500 cd/m2, podsvietenie New CCFL (zobrazí až o 27 % viac farieb), 25,7 mld farieb, FULL HD rozlišení 1920 x 1080, Odozva 8ms, Pozorovací uhol 178o, 3D hrebeňový filter, Blue Screen On/Off, SRS True Surround XT, DNIe technológia, 4 obrazové režimy, PIP (1 tuner), Mega text 1000 stran, On/Off Timer, Plug and Play, A2/NiCAM, Game Mode, HDMI 2x, SCART 2x, USB, Y/C (S-Video), Component (Y/Pb/Pr), PC vstup, Multi Memory Slot MMS 10/3, bočný výstup pre slúchadlá, OUT HDMI A, IN HDMI A, IN HDTV X, SCART A, OUT HDTV X. Ktorá voľba kúpi by bola v tomto momente celkovo lepšia a výhodnejšia? Pozn.: momentálny zdroj signálu mám HUMAX-CRCI 5500 (Sky a CS link, Premiere, D+...) (S-Video) a klasický DVD prehrávač (Scart). Do budúcna samozrejme uvažujem si kúpiť sat. prijímač s HDTV a neskôr možno aj HDTV Recordér.
uživatel
DDR
23.07.2007, 17:56.53

Dobrá rada

Z vlastní zkušenosti Ti radím.Nešetři na penězích, raději došetři a kup Sony KDL 40 X 2000 v plném rozlišení a funkcí DRC. Později přikup PS3 a HDTV kameru. Využiješ i 1080p. Myslím, že v současné době nic lepšího neexistuje.Už i přes satelit se dá chytnout několik HDTV kanálů. Dám Ti ještě tip, jak u televizoru ušetřit hezkých pár tisíc. www.eichhorn.cz.(pouze však u výše zmíněného modelu). Na ostatní doporučení nedej, později bys litoval.
uživatel
Jenulka
23.07.2007, 23:23.52

V těhle nekonečných debatách a kecech se jen vyjímečně připomene jeden důležitý aspekt; při dlouhodobějším denním sledování LCD (na rozdíl od plazem) v klasickém zatemnělém dom. obýváku se u slabších kusů (senzitivních jedinců)často vyskytuje jistá pozorovací únava projevující se symptomem "bolení" očí či hlavy, který je o to větší oč výrobce exceloval ...a nový model vyniká ještě větším kontrastem a svítivostí. U plazem přece jen převažuje tzv. "analogové, céertéčkové" podání obrazu což paradoxně vytváří příjemnější obrazový pocitový dojem, ale pokud je někoho prioritou počítat při dobrém zdroji chľpy na drevokocúrovi pak i nadupané LCD je správná volba.
uživatel
KOTAZ
23.07.2007, 23:29.55

Eště bych dodal že dle mého názoru je v současnosti nejlepší terno koupě výprodejového modelu Panasonic PV600 za nějakých webových 30l (před rokem stál tuším běžně 50-55).
uživatel
KOTAZ