22.07.2009, 07:45.05 | |
Satellitní hledač signálu, jak fungujeDobrý den,chci se zeptat na takovou drobnost, mám sat. hledač signálu, sat. finder (Chess) a nějak jsem nepochopil jak se s tím zachází. Na jedné starně je vstup TO LNB tam se tedy připojí koax. kabel ze satelitu resp. z LNB ale potom je tam ještě jakýsi TO REC kde je napsáno že se tam přivádí napětí 13-18 V? Takže to nějak nemohu pochopit, pak už je tu jen level control se stupnicí od 1-10.. díky moc za info |
![]() opous |
22.07.2009, 07:53.46 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujeTO Rec zapoj ke spustenemu prijimaci, TO LNB zapoj k LNB. Pak budes teprve merit. Jen podotykam, je to jen orientacni meridlo a v zasade vubec nevis na ktere druzici jsi. Kdyz si nastavis spravne citlivost (rozsah a vychylku) tak s tim akorat doladis nejlepsi ohnisko (signal).LPS |
![]() LPS1 |
22.07.2009, 08:07.22 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujeA čo by si chcel s tvojimi vedomosťami zo sat techniky merať? |
![]() huvo |
22.07.2009, 08:38.21 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujeDobrý, takže prostě mezi LNB a přijímačem rozpojim koax. kabel dám tam F konektory, které připojím z jedné strany z LNB na TO LNB a druhý k přijímači (TO REC) od kterého to bude napájené je to tak? |
![]() opous |
22.07.2009, 09:32.58 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujeSnad to nalidim i bez toho vyhledávače, chápu, že je to jen taková blbovinka za pár stovek |
![]() opous |
22.07.2009, 11:55.29 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujetím naladis aspon nejakou druzici kouknes kde jsi a pak uz to je sranda :8) |
![]() uai1 |
22.07.2009, 12:26.07 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujeok diky, věřím si :-) |
![]() opous |
22.07.2009, 14:56.55 | |
StandaJá jsem si tento měřáček také koupil, ale moc se s ním toho nenastaví. Na nějakých družicích to stále silně pulzovalo - zdálo se mi to skoro na nic. Ideální je nastavovat satelit na televizor a sledovat přímo výchylky intenzity a kvality. Chce to však sat. přijímač i TV na půdu. :o )). Standa |
![]() StandaK |
22.07.2009, 16:09.57 | |
RE: Satellitní hledač signálu, jak fungujeNiektore sat findery su tak akurat na h...Mam niejaky doma(asi golden interstar) a u niektorych druzic(napr 75e) mi ukazuje signal uplne mimo.Na astrach na priblizne nastavenie ale funguje ok. |
![]() Kasr |