Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
22.07.2009, 14:52.19

Dochadza pri parabolach k ruseniu?

Od zakupenia sat. kompletu mam problem so sekanim obrazu. Obrazom kazdych cca 30min sekne resp. sa rozpadne na zhruba 0,5s. Prizvukujem, ze aj za dobreho aj zleho pocasia. Robi to hlavne v EMU. Chcem vsak podotknut, ze mam zakupeny Skylink aj polsku TNK a tato zalezitost ma trapi hlavne z toho dovodu, ze ini majitelia podobnych sat. kompletov tvrdia, ze im nic neseka.
Mam 85cm parabolu EMME ESSE, LNB (skusil som uz tri druhy), motor DG240, 15m koaxu, Vantage 6000 prepojeny s LCD cez HDMI.
Mam naladene satelity od 42E po 43W cez USALS. Nastavenie paraboly mi bol prekontrolovat aj monter s merakom, takze je v poriadku.
Najprv som si myslel, ze problem je v prijimaci Vantage, ale teraz som si pozical GI 8300 a s nim to seka takisto, pricom ten je urcite v poriadku.
Moze mi niekto znaly povedat, co moze byt teda pricinou? 1.) Moze pri parabolach a dig. prijme dochadzat k nejakemu ruseniu?
2.) Moze mat vplyv pouzitie napr. pokrivenej paraboly?
3.) Byvam na poslednom 8 poschodi panelaku a parabolu mam celkom hore na balkone. Moze ju nieco rusit zo strechy?
4.) Sused ma pod nami tiez antenu. Nemoze aj to mat vplyv?
Vopred dakujem za kazdu zmysluplnu odpoved na moje uz zo zuflastva polozene otazky.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 15:26.49

RE: Dochadza pri parabolach k ruseniu?

Bod 5 je správně - rušení v síti při zapínání výkon. prvků řízených triaky, tyristory či relé může způsobit výpadky či zablokování satu.
Počítám že poblíž 8 poschodí bude nějaká strojovna výtahu a rušení může přicházet právě odtud ?!
uživatel
JEJDA
22.07.2009, 15:31.13

Na tyto otázky ani žádnou odpověd nečekej.Pokud to nezjistil montér s měřákem. Rušení od souseda to je blbost.Ale všimnul jsem si že vám to dělá při Emu?? pozor Digi seká a kostičkuje chyba je u Rumunů. ;)
uživatel
koax
22.07.2009, 16:05.43

@koax

Monter zistil, ze u mna na transponderoch digi nepretrzite rastie chybovost signalu (cislo sa neprestajne zvysovalo, potom kleslo a zase odznovu). Ani on si to nevedel vysvetlit.
A keby bola chyba u rumunov, potom by to robilo vsetkym, no nie? Mne to robi aj na KD 23,5E.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 16:08.28

@JEJDA

Ano mame hore strojovnu vytahu, ale nevsimol som si vztah medzi chodom vytahu a sekanim obrazu. Vytahom to urcite nie je. Obraz sekne aj v noci o jednej ked vytahom nikto nejde.
A ze nemam cakat odpoved?
To znamena, ze v mojom byte sa neda pozerat satelitne vysielanie?
uživatel
dublaha
22.07.2009, 16:16.02

@dublaha

Když ne od výtahu, tak co třeba jiný spotřebič v domácnosti - třeba mražák může zapínat v ca půl hod. intervalech ?!Jak bylo napsáno výšše, přesně ti to tady nikdo nepoví, kde je chyba !
uživatel
JEJDA
22.07.2009, 17:14.24

@JEJDA

Hmmm, ta mraznicka by bola logicka. Ale zase na druhej strane, taku mraznicku ma doma asi kazdy a nerobi im to.
Aj tak dakujem za Tvoju odpoved.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 17:18.14

Nemusi to byt rusenim,kludne aj vôla nohy motora,v takej vyske fuka viac vietor a môze hybat parabolou.Skus porovnat za absolutneho bezvetria.
uživatel
Kasr
22.07.2009, 17:19.05

otazka

Ak by to mohlo byt rusenim cez silovy privod, vie mi niekto poradit nejake riesenie ako to zistit?
Mam pouzit nejaky filter?
uživatel
dublaha
22.07.2009, 17:34.07

@Kasr

Tiez zaujimavy napad, ale po rocnom hladani chyby som uz vyskusal aj toto.
Skusal som hybat parabolou, akoby na nu fukal silny vietor. Ziadne trhnutie som pocas tohoto testu nezaznamenal. Tymto to teda tiez nie je.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 17:46.34

@dublaha

Možná je ta vada způsobena "jen" vadným konvertorem.
Jak jsem psal, to rušení může přicházet po síti, atˇ už z vl. spotřebiče nebo i od sousedů.
Nejlépe si pozvi na to nějakého sat. technika.
uživatel
JEJDA
22.07.2009, 17:53.23

Rušeniu z napájacej siete by sa mohlo zabrániť zapojeniu satelitného kompletu aj s TV cez núdzový zdroj ku PC. Je to zároveň aj filtér.
Nie je náhodou nablízku pristávacia alebo vzletová dráha letiska?
uživatel
fansat
22.07.2009, 18:01.22

Najlepsie by bolo dat na sietovy privod oddelovaci prudovy transformator a vystup vyviest do osciloskopu,alebo niejakeho spectrometra.
Ale rusenie môze byt aj vf bezdrôtovo-mf stb-950 az 2150MHz-wifi...
uživatel
Kasr
22.07.2009, 18:04.16

@JEJDA

Uz som vyskusal 3 konvertory od troch vyrobcov. Stale sa to spravalo viac-menej rovnako.
Toho sat. technika som uz jedneho doma mal. Pomeral mi to pristrojom a tvrdil ze vsetko mam nastavene dobre.
Jedina vec co ho zaujala, bolo ze chybovost na transponderoch 1W nebola +- konstantna, ale nepretrzite rastla a po dosiahnuti urcitej hodnoty (uz si nepamatam akej) klesla na 0 a zase sa to opakovalo. Tento jav si nevedel ani on vysvetlit ani nastavit parabolu tak aby to nerobilo. Takze tymto sa navsteva satelitaka u mna skoncilo a mne to seka dalej.
O tej rastucej chybovosti som sa uz pytal aj tu na parabola.cz, kedze ja sa v tom nevyznam, ale nikto sa mi k tomu nevedel (alebo nechcel?) vyjadrit.
Zaujimave vsak je, ze na 23,5E nameral vraj uplne bezne hodnoty, pricom aj na tejto pozicii (KD) mi to seka.

Tymto by som snad este raz poprosil niekoho znaleho, ci by sa mi nevedel vyjadrit k tej rastucej chybovosti vyjadrit.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 18:08.08

@Kasr

WIFI?!
Mam doma siet cez wifi.
Aj to som vsak uz skusal odpojit. Nepomohlo.
Noooo a ten osciloskop nemam.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 18:10.36

@fansat

Aj mna to uz napadlo.
Budem si musiet na pokus nejaky zohnat.
Myslis, ze to naozaj robi rusenie zo siete?
Letisko je vzdialene cca 10km.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 18:23.57

Nepomôze ti asi nic-letisko je dost blizko.Nechce sa mi hladat,ale napr radary môzu spôsobit problem(a tie sa tocia-preto ten pokles a zostup).
uživatel
Kasr
22.07.2009, 18:43.57

Zatienenie signálu by mohli spôsobovať lietadla medzi družicou a parabolou ak ich dráhy smerujú "nad" parabolu.
uživatel
fansat
22.07.2009, 18:44.34

Ked je parabola v priamom smere paprsku radaru,môze nastat tato situacia-ked je to mozne pouzit prekazku v smere od radarov k antene(napr plech),skusit presunut na ine miesto(napr na strechu+napr aj ten plech,ked bude este treba).
uživatel
Kasr
22.07.2009, 18:45.20

pardom "lietadlá medzi družicou a parabolou, ak ..."
uživatel
fansat
22.07.2009, 18:48.01

nepíšeš či má podobný problém aj sused. Ak nie, tak sa s ním dohodni (ak je dobrý sused) a zober tvoj sat komplet k nemu a tam vyskúšaj čo to bude robiť.
uživatel
lubomir63
22.07.2009, 18:55.04

Môžeš udať GPS súradnice paraboly napr. z Google Earth? Prípadne aj GPS súradmice letiska.
uživatel
fansat
22.07.2009, 19:18.16

rusenie

Nechcem sa velmi miesat do diskusie, avsak tie "vypadky" ozaj moze sposobovat radar. My tu na vychode (Michalovce) si jeden taky uzivame.:fuming: Je vojensky a toci sa iba nepravidelne, avsak ak sa uz toci, tak mavame vypadky signalu v pravidelnych intervaloch v C pasme. Avsak iba v DIGITALE, na analog to nema vplyv. Nam nepomohlo nic ine, ako prejst na profesionalne LNBcka. Pouzitie komercneho lnb nepripadalo nadalej v uvahu, pretoze pasmova zadrz stoji zopar sto dolarov ;P ...
Ak vsak je rusenie iba u teba a susedia nemaju nic (lepsie vidiet na vlastne oci ako iba pocut ze u nich je vsetko ok), tak skus vymenit coax kabel a pouzit lnb od lepsieho vyrocu. Napr. Inverto ci Invacom. Pre koax v tak malej dlzke nesetri peniaze a kup to naj co sa na trhu vyskytuje!
uživatel
sato
22.07.2009, 19:39.59

JEJDA netáraj

čo vari aj výťah pracuje v KU alebo C pásme že mu to tie výťahové triaky, relé či nebodaj tyristory rušia signál. To si určite vyčítal z príručky ,sedliak v meste ,že ?
uživatel
oneeeee
22.07.2009, 20:25.26

@lubomir63

Sused tvrdi ze on ma vsetko v poriadku.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 20:29.49

@fansat

Parabola -
Latitude: 48.7387°
Longitude: 21.2853°
Letisko -
Latitude: 48.6722°
Longitude: 21.2443°
uživatel
dublaha
22.07.2009, 20:31.43

dublaha

tvrdiť môže čo chce. cb21 tiež tvrdí ,že to chytá na víko od ešusu a že jeho kamarát má prístroj za sto tisíc a že pozerá N3 v emu. Zober prijímač a otestuj to u niekoho iného.
uživatel
oneeeee
22.07.2009, 20:38.02

@sato

Neviem ci ma zmysel pouzit lepsi kabel, vid odpoved streethawk-a na http://www.cssf.cz/showthread.php?t=33371.

LNB ktore som skusal
1.) UNI 0.6dB, LP401
2.) UNI Gold Edition 0,1dB HD ready
3.) UNI Golden Interstar 0,2dB

Mam podla Teba naozaj vyskusat dalsi LNB?
uživatel
dublaha
22.07.2009, 20:43.21

@oneeeee

Jasne, skusim moj Vantage vyskusat aj inde.
Ale zase naopak. Vyssie som pisal, ze doma mam teraz pozicany prijimac GI 8300 od kolegyne a s nim mi to seka tiez, pricom u tej kolegyni, ked ho pouzivala, fungoval bez problemov.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 21:43.42

podla par.si z východu Prešov.....atd..maš ICQ? R^
uživatel
mat
22.07.2009, 21:58.41

@mat

Som z Kosic. Konkretne sidl. Furca.
uživatel
dublaha
22.07.2009, 22:18.44

Zameraj sa na tie radiolokatory,ako som uvadzal.(mas tam vojenske,alebo civilne letisko?)
Lebo niektore radary rusia aj KU pasmo.A to som si nevymyslel,to je fakt.
uživatel
Kasr
22.07.2009, 22:26.17

Furca je asi na kopci,ked sa nemylim,tak lokatory tam maju väcsiu sancu.A susedia môzu mat kludne v ceste prekazku,ktora signal odrazi,ty nie.
Zmenit polohu paraboly!A prestuduj nieco o radaroch a sat prijme.Ja som trochu casu tomu venoval a dosiel som k uvedenemu zaveru.
uživatel
Kasr
22.07.2009, 22:50.48

@Kasr

Ale to by rusilo potom povedzme celemu sidlisku. To sa mi nejako nezda...
uživatel
dublaha
22.07.2009, 23:09.03

@dublaha

Ale kopec ludi povie napr na digi a upc-super obraz(su slepi,alebo zaslepeni) a niejake seky si ani nevsimnu.A skoro vsetci môzu mat prekazky(zhodou okolnosti ty môzes mat volnu cestu,pripadne aj odraz od niecoho).Pozicaj si parabolu,nainstaluj na strechu a sleduj.Ked to zmizne,tak preinstaluj svoju.
uživatel
Kasr
23.07.2009, 00:06.20

Dublaha

nešlo by se domluvit s tím sousedem a natáhnou to od něj/třeba jen na zkoušku/,pokud mu to jede bez rušení,možná to bude jednodušší zpusob.
uživatel
spyko
23.07.2009, 08:45.14

@spyko

Nooo, aj mna to uz napadlo. Natiahnem si privod od jeho paraboly, on od mojej. Dufam ze bude suhlasit.
uživatel
dublaha
23.07.2009, 14:54.34

Zkus presunout parabolu o kousek jinam. Ja uz se setkal s tim, ze 10 GHz datovy spoj dokazal znemoznit, nebo snizit silu signalu z druzice.

LPS1
uživatel
LPS1