Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
30.07.2009, 19:53.31

ReelBox Avantgarde II

už jste někdo - misut, Kimm, Hery - vyzkoušeli tenhle přijímač? Je to takový zázrak? Mimochodem, mě jeho držení nehrozí ale mladý jsou hrozně sebevědomí. Díky!
uživatel
knawi
30.07.2009, 20:11.15

RE: ReelBox Avantgarde II

Podle parametrů je to nadupaný skoro na zbrojní pas, ale cenově je to aspoň pro mě jenom krásnej sen. Třeba někdo přihodí zkušenost rád si počtu. ;)
uživatel
slapet
30.07.2009, 20:15.54

@slapet

jo, taky na něj zdaleka nemám, ale je možný takový stroj adekvátně využít? Určitě to není moc rozumná investice, ale co je dobrá investice v tom našem koníčku?
uživatel
knawi
30.07.2009, 20:16.05

Je to vlastně PC. Těch 30 litrů, dobře, ale ať si mladý nachystají další peníze na elektriku :-/
uživatel
visper
30.07.2009, 20:21.15

@visper

opravdu to vypadá na sofistikovaný pécéčko, pro mně to tedy představuje nudu. Ať si poradí, díky.
uživatel
knawi
30.07.2009, 20:42.58

veškerou práci tam dělá ten Micronas DeCypher HW dekodér. dá se něco takovýho vůbec u nás samostatně koupit?
uživatel
vortimond
30.07.2009, 20:56.39

mám dojem, že nejen u nás těžko. Aspoň na netu je ten dekoder uváděnej jen jako komponent reelboxu. Nevím, jak na to jdou servisy, separátně v případě potřeby, objednávaj. Jako součásti mojí toyoty!
uživatel
knawi
30.07.2009, 21:04.06

je to normální PCIe karta. na ebay to nějakej polák nabízí v přepočtu za 1500.- Kč. vraž to do čehokoliv trochu spolehlivýho a máš ReelBox
uživatel
vortimond
30.07.2009, 21:13.29

Zdravím vortimonda. Ty ještě žiješ?
uživatel
Vodonoš
30.07.2009, 21:18.05

@vortimond

prosím tě laskavě, já??? :))) :))) :)))
uživatel
knawi
30.07.2009, 21:19.29

jj ještě pořád. takovej hardwarovej video dekodér je dobrá věc, jestli se nepletu. normálně máš něco podobnýho i ve všech aktuálních grafikách, jenže tam je to jenom na výstupu, takže se to pak nedá už dál softwarově zpracovávat. což by asi mělo u tohodle jít. tam se ty dekódovaný data vrací nazpět.
uživatel
vortimond
30.07.2009, 21:46.03

ta spotřeba bude naprosto směšná, protože to PC je jinak slabota a v bazaru by ho ani možná nechtěli. to bude někde tak kolem 50W možná. kdyby tam nebyl ten dekodér, tak na tom nepůjdou přehrát úplně plynule snad ani DVD-čka.
uživatel
vortimond
30.07.2009, 22:26.10

Nojo, ty se vyznáš, nevím, jestli bych stihnul a uměl tyhle dovednosti ještě nastudovat. Nemáš taky ponětí jak jsem línej. A do jaké míry si děláš legraci, když se zmiňuješ o resignaci na satelitní příjem a o příjmu prostřednictvím těch pckaret?
uživatel
knawi
30.07.2009, 22:42.18

je divný, jakej problém je něco takovýho jako je ta karta sehnat. určitě když se někdo zabývá stavěním HTPC, tak by věděl víc. třeba existuje i nějaká alternativa. jestli se s tím opravdu dá potom i softwarově pracovat, nebo jestli ta karta už sama dokáže s tím obrazem nějakej kvalitní post-processing, tak to musí být super. protože normálně to řešení od nvidia nebo ati není nic extra a nejlíp se pro kvalitní obraz udělá, když se to dekóduje softwarově pomocí ffdshow. ale na to je zase potřeba žravý a rychlý PC.
uživatel
vortimond
30.07.2009, 22:53.38

Ovšem, proč by takovou kartu ale někdo držel jen tak? Pro jakýho latentního zájemce? A eventuelně, jaký jsou, prosím, potřebný parametry toho vyhovujícího PC?
uživatel
knawi