| 31.07.2009, 09:27.27 | |
OptoboX HD 2CICX PVR II.ligavčera se mi dostal do rukou tento model satelitního stroje.Ach to porovnávání!!! Kdyby se mohl tomu člověk nějak vyvarovat to by bylo úžasné!! Vzpomínáte na He@d 8500 HDTV? Tak to je Vážení úplně ten samý šrot, akorát má navíc PVR a poslední podporu z 12.2.2009 a šlus... K věci: Krabice jako od bot černo-šedá nelesklá, žádný kabel nebo příslušenství neobsahuje, dokonce v DO chyběly micro baterie... Uvítací obrazovka s názvem stroje je úžasná a jsem velmi překvapen, ještě připomenu, že jsem nebyl schopen zapojit na stroj kabel HDMI, protože soudruzi z Koree opoměli vylisovanou krytku dát tak aby "sedla" musel jsem si pomoci plochým šroubovákem a silou, abych tam kabel vůbec připojil. Přivítá nás 14-místný alfanumerický display, který je příjemný. Ladění přes motor jednoduché seřazení družic je po sobě jdoucí, takže přehledné-po chvíli bylo nalezeno a uloženo 8 družic a vše řádně uloženo-žádný problém. Jazyková nabídka obsahuje samozřejmě i češtinu (slonenština chybí), kde je velmi nepříjemné, že písmeno "ř" je přeloženo jako "č" takže si jistě umíte představit co vlastně čtete.. česká diakritika v infoliště a EPG je však v pořádku včetně programu na 7 dní dopředu. Ukládání nových frekvencí HD programů nelze udělat přes tlačítko přidat, ale editovat, prostě přepíšete nějakou nefunkčí frekvenci a je to...nezapomínejte na pilota, zpravidla je OFF Stroj má 2x CI slot a conax čtečku, takže jsem sáhnul po alternativě, kde jsem zjistil, že fungují bez problému jak kartičky gital, tak i skylink kde vypíše číslo karty a identifikaci systému, ale zápisy číst neumí Obraz: Z toho důvodu jsem si tento stroj pořídil na testy: HD hezké trochu méně barev, jakoby málo ostré, ale čisté SD vyblité, ale kupodivu programy na Thoru nerozmazané a sledovatelné. Přepínání rychlé, ale mrznutí obrazu není vychytané, nelze nijak nastavit. A teď k tomu srovnání: Pořád hledám náhradu na již nevyráběný HF ferguson 8800 HDTV, ale musím konstatovat, že toto je již snad 10-té HD v ruce od Mascomů, Comaq, zmiňovaný he@d, Arion a další a je nepřekonatelný. Tento stroj se dá u nás pořídit za 4200,-Kč což jako LOW END sice v HD stejně není výhodná cena poměr/výkon protože vše záleží na obrazu a ten prostě dobrý není (kdo neviděl lepší, neuvěří) Dále testovány CAMy, které jsou bez problémů, ale Diablo se musí nahazovat...original cryptoworks od Mascomu bez problémů. Ten kdo hledá levný HD stroj má možnost, ale rozhodně za I. ligu tento stroj nekope :8) |
![]() Babui |
| 31.07.2009, 12:15.51 | |
Téma: OptiboX HD 2CICX PVR II.ligaomluva za chybný název v tématu...- stroj se nepřehřívá a Camy v něm vložené také ne -spolupráce českých karet v pořádku, jak v Camu, tak ve čtečce -velmi rychlý start |
![]() Babui |
| 31.07.2009, 13:37.35 | |
to Babuitrochu mimo toto téma ale vzhledem k tomu že jsem od vás četl minirecenzi na ARION 8000 HDCI - nevíte jestli jde na tomto Arionu naladit ITV HD ?Díky* |
![]() lance |
| 31.07.2009, 15:56.07 | |
to lances tím ITV je to jednoduché, ale nevím jestli jde samostatně zadat A-pid, V pid a pcr pid, ty jsou po sobě následující 3401,3402,3401, následně se objeví video typ zadat mpeg 4 a audio typ zadat Dolby digital (ac3) to vše je prosímtě na horizontální polarizaci nezadávat vertikální, to je špatně a to vše na frekvenci Eurobirdu, či Astry2 :11426 H 27500 2/3 ten samý problém má i Janík111 na Comaqu SL 100 tak snad se to manuálně povede... |
![]() Babui |
| 31.07.2009, 16:56.26 | |
to Babuinemám ten Arion ale uvažuju o něm a potřebuju vědět předem jestli s ním lze příjímat ITV HD abych se nevydrb**, zkusím zadat samost. dotaz třeba to někdo má zprovozněno.Díky za reakci** |
![]() lance |
| 31.07.2009, 17:03.50 | |
to lancepozor nemá čtečku musíš dokoupit CAM(y) za 4200,- by byl v lowendu HD Optibox jak píši výše a ITV umí... |
![]() Babui |
| 31.07.2009, 17:14.49 | |
RE: OptoboX HD 2CICX PVR II.ligavím že nemá čtečku, viděl jsem ho ale někde na netu za cca 3200,- a z tvého popisu aj. jsem z něj měl docela dobrý dojem... Ty by ses přiklonil teď radši k Optiboxu ?? |
![]() lance |
| 31.07.2009, 17:51.47 | |
RE: OptoboX HD 2CICX PVR II.ligaurčitěchce to velké znalosti a dost se budeš trápit se softwarem, než přijdeš na to který je ten pravý... Jinak ti přeji ať ti někdo odpoví na tvoji výše uvedenou otázku 100% to ví gsmobil |
![]() Babui |
| 31.07.2009, 18:29.02 | |
Babuiferguson ariva hd combo,všechno kolem něj nějak utichlo,nemáš nové zprávy?Děkuji. |
![]() spyko |
| 31.07.2009, 21:51.04 | |
spykomám ho objednaný, ale bohužel mi prodejce týden co týden volá, že se to oddaluje kvůli nějakým potížím v číně, je kolem toho dost spekulací třeba, že homecast nechce udělit licenci atd.ale určitě bude |
![]() Babui |
| 31.07.2009, 22:53.37 | |
@BabuiTvoju minirecenziu musím trochu opraviť:Šrot-ozačenie sa týka všetkých Optiboxov,Opticumov,Openboxov,Opensatov,Schowboxov,vyrobených v Číne a nie u "súdruhov",lebo by musela byť značka made in PRK/people republic korea/,pokiaľ viem,tam sa satelitné prijímače nevyrábajú.V najbližších dňoch bude nový FW,ktorý rieši niektoré nedostatky ako mrznutie obrazu,nenačítavanie modrých Skylink kariet atď.Obraz-je lepší ako u Opticumu 9500HD.Oba patria medzi najlacnejšie prijímače,takže 1.ligu ani nemôžu kopať,tam patria iné.Pomer cena/výkon je adekvátny jeho postaveniu na trhu,ale myslím si,že kto si ho kúpi-neprerobí! |
![]() pixla |
| 31.07.2009, 23:42.44 | |
@pixlaztotožňuji se s Tvým názorem, s tím obrazem jsem si skutečně pohrál a jsem mile překvapen!!! |
![]() Babui |