07.08.2009, 21:54.43 | |
Mux4 k63 Ostrava- nemáte někdo relevantní informace jakým výkonem by měl ve "finále" tento mux z Ostravy vysílat, příp kdy se plánuje zvýšení výkonu?Nyní jede údajně 0,8kW ale jak by to mělo být v budoucnu jsem nikde nezjistil. Díky* |
![]() lance |
07.08.2009, 22:04.33 | |
RE: Mux4 k63 OstravaS těmi 794 Watty, co jsou na stránkách ČTÚ, si ale nejsem úplně jist, jestli jsou beze zbytku využity. Chápej to spíše jako v současnosti povolené maximum než skutečný vyzářený výkon.Kdosi to tu myslím psal, ve finále by tam měly být cca 2-3kW, možná i 5kW... Vidím to tak ale spíše na závěr roku 2011, v nejbližší době to asi nebude. Testoval jsi na colorku na střeše? |
![]() D2MAC |
07.08.2009, 22:22.56 | |
D2MacAhoj, dnes jsem privezl tu dlouhou 92pr. colorku od EmmeEsse.Vypada celkem slusne, i cena byla fajn. V tydnu se na ni chystam, uz se tesim. |
![]() Saxon |
07.08.2009, 22:40.04 | |
@SaxonSuper, tak ať se daří. Já budu zítra s tatou betonovat, dneska jsem ještě prohluboval výkop a prořezával jednu lísku, aby nezacláněla do 80E.Btw, pokud se colorka osvědčí, necháš si ji na fix na Jauerling, nebo půjde na rotátor a bude sloužit na lov neulovitelného? |
![]() D2MAC |
07.08.2009, 22:53.22 | |
RE: Mux4 k63 OstravaPokud se osveci/verim ze jo/, zustane na Jauerling K68 P3TV.Na motor pujde preci jen sedmiprvek na FM II.Pokud to zase nezmenim. :)) To DVB-T bude zajimave tak dvakrat do roka pri inverzi, ale VKV to je jina kava.Kor kdyz mam doma takove stroje.Vzdyt to znas, O3 hraje na VKV prijemneji nez pres DVB-S.A co potom Bavorsko...Mam doma velkou fotku vysilace Wendelstein, UHF mi sem z nej nedoletne, ale VKV ano! R^ |
![]() Saxon |
07.08.2009, 23:27.06 | |
@SaxonOK, podej pak zprávu, jak jsi bojoval.Popravdě řečeno, v životě mě nenapadlo si ze satu to OE3 zapnout. :O Ale ony i ty rádia z DVB-S jsou zajímavé - ale musí to být na hranici příjmu a pokud možno co nejdále na východě. :laughing: Takové sprosté OE3 kdesi z 19E nebo odkud to vysílá si může přece naladit kde kdo, ne? To není žádné umění, ale poslouchat to 200km přes kopce v kvalitě 4, to už je teprve něco! |
![]() D2MAC |
07.08.2009, 23:31.31 | |
to D2MACAhoj, jen něco málo jsem zkoušel, namám ještě furt čas, k63 zatím nic. Hlavně se mi ale nedaří vyřešit nepochopitelný problém s k 39 - nestabilitu a výpadky (jakoby kolísání). Přitom síla signálu se zdá být dostatečná a ostatní kanály z Hladnova - u k.32 který je viditelně slabší je kvalita OK a bez výpadků. K.54 je vůbec nejlepší (tam mi to možná ale jede spíš z Hošťálkovic než z Hladnova těžko říct). Přebuzené to asi taky nebude, protože problém je nejen u antén se zes. ale i bez zesilovače (laborace se sítem na dvou místech střechy v různých výškách atd. za jasného i horšího počasí... pořád problém). Bez zes. mám na 5m koax signál tak "akorát" nicméně pro rozvod a rezervu pro povětrn. podmínky bude zesík potřeba. Se starou colorkou jsem testoval zatím jen se zes. (mám tam pův.tuším 20db pásm. Teroz zalepený v krabici - léta v analogu bez problémů)- při prolaďování pásma v analogu na TV nepozorovány nikde náznaky zákmitů zes. ani rušivého signálu v okolí k.39. Na tu colorku se zes. je stav relativně nejlepší - méně poruch, možná díky lepší směrovosti. Nevím, vypadá to buď na nějaké rušení k.39 (nevím čím..) nebo nějaké odrazy nebo prostě špatné vykrytí (kolísání) k.39, ale proč pouze k.39 když vysílá ze stejného ant. systému jako k.32 a 54 (aspoň myslím) a s těmi problém není. I když ... jsem za kopcem, takže možná zrovna v mém místě je nějaké minimum, příp. vyzyřovací diagram vysílače může být u k.39 trochu jiný...?? nevím, uvažuju nahlas, možná blbě, co mi zbývá jsem "bezměřákový amatér". Pomohly by asi testy někde vedle u souseda, snad časem provedu. Ten k.63 zatím nevzdávám, protože ta stará colorka (i když je to ta novější z Chlumce) má asi na k.63 už značný pokles zisku a ten předzes. myslím taky, ale moc šancí si nedávám hlavně kvůli kopci v cestě a vysokému kmitočtu k63 (ten už se asi neohne). Každopádně si nejdřív vyjedu autem kousek výš nad Mořkov do lesa a když to nelapnu tam bez zes. tak ten k.63 zabalím Rv |
![]() lance |
07.08.2009, 23:50.29 | |
@lanceKde přesně bydlíš v tom Mořkově? Mám tam pár dobrých školních kamarádek kousek od nádraží na horním konci...semtam se tam stavím na kole právě vrchem po lesní cestě, která mi začíná kousek za barákem a přes Horečky se táhne nad Bordovicema až do Padolí na Veřovice, kolem vyhlídky a pak až do Mořkova. Je to parádní lesní 12km projížďka.Nerad to říkám, ale tvé šance na k63 moc nevidím. Ani síto ani chlumecká supercolorka nemají na konci 5. TV pásma moc valný zisk. Zkoušel jsem na k63 obě dvě tyto antény, ani náznak signálu. Na novou colorku od Emme Esse, co teď bude testovat Saxon, to jde jen taktak. U mě je k39 nejsilnější, v těsném závěsu pak k32, potom hromada zarušeného bordelu, aneb k54, pak dlouho dlouho nic a na samotné hranici stability k63, po natočení antény dále na západ se objeví i klimkovice k28 zhruba stejně "silné", jako k63. Těžko říct, proč tak bojuješ s k39. V analogu to nemá co rušit, spíše bych to svedl na malý výkon hladnovského vysílače, kdoví jaký vyzařovací diagram, větší vzdálenost a členitý terén. |
![]() D2MAC |
08.08.2009, 00:37.21 | |
D2MACTak tak, napsals to přesně, ale ten k.39 musím nějak zlomit! K.63 je bez zvýšení vysílacího výkonu asi pasé to tuším, proto jsem se taky ptal... Nicméně "hrát" si můžu až po prázdninách, až se natrvalo přesídlím s rodinkou, holka už jde do 1.třídy tak mám deadline a už teď nemůžu upřednostňovat pájku před zednickou fanglí (i když bych rád :)) ) nebo to nestihnu... Jinak můj "hrad" je na horním konci necelý 1km po cestě od kolejí a tu cestu lesem trochu znám, já kolo taky moc rád, určitě se pak někdy domluvíme. Tak ať Ti to zítra pěvně stojí!! (...hlavně kolmo - v tom betonu) R^ |
![]() lance |
08.08.2009, 11:20.05 | |
D2MACsi se zmiňoval,že na dvb-t máš mascoma 530 t,mám taky,ale 63 mi skáče při síle 50 od 10-80 kvalita,zbytek v pohodě,colorka/no name/+nový 20m kabel CU,zkusil bych zesák na 5v-z mascoma,myslíš že by utáhl 2 tv,byť bych se na tu 63 vykašlal? |
![]() spyko |
08.08.2009, 11:25.09 | |
K39No možna bych doplnil ten Analog 39-pravě že ho má co rušit!! Na kopci Godula je převaděč-dokryvač ČT1 k 39 ! Tam je zakopaný pes,alespon pro oblast kde tyto dva signaly se bijou. |
![]() radakrtek |
08.08.2009, 11:39.53 | |
K 63 + to SaxonAť si strčí ten slabý býkon za klobouk. 1. září najede ČT HD ze satelitu. Buď je o lovení obtížného příjmu nebo o vlastbí příjem. Nova už je, ČT bude, dělají s tím DVB-T drahoty jako prvničky.To Saxon: Za komunistů, když ještě nebylo pásmo CCIR obsazeno našimi stanicemi a nebyl spuštěn TV vysílač na Pradědu schválně do pásma CCIR, hrály ráno Bayerny 1 a 3 v Havířově v tomto pásmu na chlumeckou anténu se zesilovačem (OE1 až 3 naprosto samozřejmě, ale s úniky) Podle mapy neuvěřitelné. |
![]() samorost |
08.08.2009, 12:12.44 | |
RE: Mux4 k63 OstravaD2Mac - k tvemu poslednimu prispevku k me osobe: Jako bych to psal sám. :))) Neni co dodat.Samorost - jj, kde jsou ty casy, kdy byla zapadni norma cista, to se to lovilo, dnes je pouziti zesilovace nemozne.Mam 15km od baraku 4 svarecky kolem 100kW.Takze jedine 7prvek, kvalitni tunery s moznosti zuzeni selektivity. |
![]() Saxon |
08.08.2009, 22:45.22 | |
RE: Mux4 k63 Ostrava@spyko -Můj názor - když signál od antény dále rozbočuješ, pořiď si pořádný zesilovač, který budeš napájet přes napájecí výhybku a pak teprve budeš rozbočovat. Na rady zkušenějších jsem si pořídil č. 434 od Terozu (18dB / 1dB) a nedám na něj v porovnání s jinými, co mi prošly rukama, dopustit. @radakrtek - Ano, vím o tom, ale vzhledem k tomu, že autor dotazu přijímá signál v Mořkově, kde směrový 15 wattový dokrývač určený někam pro Třinecko a Jablunkovsko absolutně nemá šanci přes kopce doletět, jsem tuto možnost hned ze startu vyloučil. Sám jsem to zkoušel ve Frenštátě, a k39 je tu v analogu naprosto čistý, ani náznak signálu. |
![]() D2MAC |
09.08.2009, 14:05.03 | |
D2macděkuji,dám na tvou radu! |
![]() spyko |
09.08.2009, 17:18.15 | |
RE: Mux4 k63 OstravaOk ja myslel že Mořkov je jen nějaky nazev časti nějaké dědiny. |
![]() radakrtek |