| 09.08.2009, 11:43.46 | |
letterboxExistuje nějaký program, který by v PC ze souboru mpg (4:3 letterbox), převedl na soubor širokoúhlý (16:9) bez černých pruhů nahoře a dole a zvýšil dat.tok, aby nebylo vidět kostičky - např. nahrávky z HBO(Skylink)?Díky za odpovědi! |
![]() Dave C |
| 09.08.2009, 11:52.28 | |
RE: letterboxnechcel by si zázraky ? Programov je veľa . Navýšenie dátového toku a zmenu formátu obrazu to urobí aj ulead video studio 10. 11. 11,5. poprípadne corel video studio prox2. Z malej (nevhodné slovo) veľkú neurobíš. Ba skôr to bude ešte horšie. Ak tam máš raz štvorčeky , tak tam aj budú a ešte viditeľnejšie. Zmier sa s tým. |
![]() oneeeee |
| 09.08.2009, 12:03.30 | |
RE: letterboxZkus tady tohle, ale kostečky ti to asi neodstraní.http://www.slunecnice.cz/sw/videoredo-plus/ |
![]() slapet |
| 09.08.2009, 12:04.19 | |
RE: letterboxFormát 16:9 má plný počet řádků 576, letterbox má jen 433. Počítačový program s tím neudělá nic jiného než že to zvětší. To umí TV taky. Vertikální rozlišení je nenávratně v pr. Totéž se týká datového toku, co bylo jednou zkur., už nejde spravit. |
![]() visper |
| 09.08.2009, 12:45.07 | |
RE: letterboxok tady máš takový porovnání, co se asi tak dá udělat v reálném čase na slabším PC přímo při přehrávání. samozřejmě když je dost času, tak se dá udělat i mnohem víc.http://comparescreenshots.slicx.com/comparison/11088 |
![]() vortimond |
| 09.08.2009, 14:56.45 | |
vortimondAle jo, já netvrdím že počítač nedokáže obraz vylepšit. Ono to ale jen vypadá, že to je ostré, ale to rozlišení tam není. Kdybychom např. snímali HD kamerou noviny z takové vzdálenosti aby to bylo těsně na hranici čitelnosti, teď bychom to převedli do SD a už to nepřečtem, budou tam jenom šedé řádky. A už není cesty zpět, žádný počítač nedokáže vykombinovat ztracenou informaci. Dělal jsem pokusy s více lidmi. Udělal jsem dvě stejné fotky, jedna měla 0,4 Mpix a tu jsem uměle vyostřil a druhá měla 2 Mpix a tu jsem trochu změkčil. A když jsem se těch lidí ptal která je lepší, tak naprosto všichni řekli že ta první. Teprve až se soustředili na detaily tak zjistili opak. |
![]() visper |
| 09.08.2009, 15:02.47 | |
RE: letterboxztracený detaily nelze doplnit, naprostá pravda, ty noviny jsou dobrej příklad. ale dá se to "zhezčit" tak, že je mnohem příjemnější se na to dívat. všimni si třeba těch kostek v tmavejch plochách, ty jsou tam úplně zbytečně, protože těm filtrům se je podařilo velice dobře vyhladit R^ |
![]() vortimond |
| 09.08.2009, 15:18.24 | |
RE: letterboxJo, souhlasím, spousta věcí se dá zhezčit. I škaredá baba když se vhodně obleče a namaluje. Ale já mám radši přirozenou krásu. ;) |
![]() visper |
| 09.08.2009, 15:20.55 | |
RE: letterboxjo to já taky. ale někdy prostě lepší materiál, než hnusnej, není k dispozici. a potom nastupujou tyhle úžasný softwarový rutiny. |
![]() vortimond |