Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
09.08.2009, 11:43.46

letterbox

Existuje nějaký program, který by v PC ze souboru mpg (4:3 letterbox), převedl na soubor širokoúhlý (16:9) bez černých pruhů nahoře a dole a zvýšil dat.tok, aby nebylo vidět kostičky - např. nahrávky z HBO(Skylink)?
Díky za odpovědi!
uživatel
Dave C
09.08.2009, 11:52.28

RE: letterbox

nechcel by si zázraky ? Programov je veľa . Navýšenie dátového toku a zmenu formátu obrazu to urobí aj ulead video studio 10. 11. 11,5. poprípadne corel video studio prox2. Z malej (nevhodné slovo) veľkú neurobíš. Ba skôr to bude ešte horšie. Ak tam máš raz štvorčeky , tak tam aj budú a ešte viditeľnejšie. Zmier sa s tým.
uživatel
oneeeee
09.08.2009, 12:03.30

Zkus tady tohle, ale kostečky ti to asi neodstraní.
http://www.slunecnice.cz/sw/videoredo-plus/
uživatel
slapet
09.08.2009, 12:04.19

Formát 16:9 má plný počet řádků 576, letterbox má jen 433. Počítačový program s tím neudělá nic jiného než že to zvětší. To umí TV taky. Vertikální rozlišení je nenávratně v pr. Totéž se týká datového toku, co bylo jednou zkur., už nejde spravit.
uživatel
visper
09.08.2009, 12:45.07

ok tady máš takový porovnání, co se asi tak dá udělat v reálném čase na slabším PC přímo při přehrávání. samozřejmě když je dost času, tak se dá udělat i mnohem víc.
http://comparescreenshots.slicx.com/comparison/11088
uživatel
vortimond
09.08.2009, 14:56.45

vortimond

Ale jo, já netvrdím že počítač nedokáže obraz vylepšit. Ono to ale jen vypadá, že to je ostré, ale to rozlišení tam není. Kdybychom např. snímali HD kamerou noviny z takové vzdálenosti aby to bylo těsně na hranici čitelnosti, teď bychom to převedli do SD a už to nepřečtem, budou tam jenom šedé řádky. A už není cesty zpět, žádný počítač nedokáže vykombinovat ztracenou informaci. Dělal jsem pokusy s více lidmi. Udělal jsem dvě stejné fotky, jedna měla 0,4 Mpix a tu jsem uměle vyostřil a druhá měla 2 Mpix a tu jsem trochu změkčil. A když jsem se těch lidí ptal která je lepší, tak naprosto všichni řekli že ta první. Teprve až se soustředili na detaily tak zjistili opak.
uživatel
visper
09.08.2009, 15:02.47

ztracený detaily nelze doplnit, naprostá pravda, ty noviny jsou dobrej příklad. ale dá se to "zhezčit" tak, že je mnohem příjemnější se na to dívat. všimni si třeba těch kostek v tmavejch plochách, ty jsou tam úplně zbytečně, protože těm filtrům se je podařilo velice dobře vyhladit R^
uživatel
vortimond
09.08.2009, 15:18.24

Jo, souhlasím, spousta věcí se dá zhezčit. I škaredá baba když se vhodně obleče a namaluje. Ale já mám radši přirozenou krásu. ;)
uživatel
visper
09.08.2009, 15:20.55

jo to já taky. ale někdy prostě lepší materiál, než hnusnej, není k dispozici. a potom nastupujou tyhle úžasný softwarový rutiny.
uživatel
vortimond