09.08.2009, 15:21.02 | |
HD přijímačChtěl bych si pořídit Hd přijímač,cena 6000-6500kč,může mi někdo poradit jaký? |
![]() Povalec |
09.08.2009, 15:42.00 | |
RE: HD přijímačRadit se dá až udáš požadavky jaké na něj máš.Neni stroj jako stroj.Ten umí to ten zas ono.Začni třeba na stránkách Antenex.cz Omko.cz Něco o tom přečíst.Mnoho zdaru. :(( R^ |
![]() koax |
09.08.2009, 15:43.13 | |
RE: HD přijímačTen nick je výstižný, na to, že jsi tady rok a půl už by jsi měl mít vybráno. |
![]() netace |
09.08.2009, 15:51.11 | |
RE: HD přijímačZamlouvá se mi Fergason 8800. |
![]() Povalec |
09.08.2009, 16:03.13 | |
RE: HD přijímačKaždý ti doporučí něco jiného a většinou už umí receivery vše, to co umí jeden umí i ten druhý. Já většinou doporučuji Ferdu 8900HD (má lepší PVR, narozdíl od 8800), TF 7700. Pokud ti nedělá problém Linux tak v první řadě DreamBox, AZBOX. |
![]() netace |
09.08.2009, 16:21.39 | |
RE: HD přijímačA co sdílení na ferdovi? Kolipak toho nasdílí? :laughing: |
![]() juzek |
09.08.2009, 16:35.13 | |
RE: HD přijímačPůjdu do ferdy 8900. |
![]() Povalec |
09.08.2009, 16:38.02 | |
RE: HD přijímačA kolik lidí sdílí karty mezi receivery? z 1000 lidí možná 1 |
![]() netace |
09.08.2009, 18:42.14 | |
RE: HD přijímačFerguson HF 8900 dobra volba jak ho chces za dobrou cenu tak zkus cestu do Polska urcite se ti to vyplati :sly: |
![]() maku |
09.08.2009, 19:50.27 | |
Když nemáš tu možnost...ale když tu možnost budeš mít a budeš chtít později druhý přijímač "pro mámu", tak už si buď nějak sám poradíš s nastavením sdílení, nebo Ti to někdo, kdo to umí, udělá.Nelze říkat "to stačí" při výběru přijímače. Myšlení má také "zadní kolečka". Ukázat na ně, že některé přijímače je mají a jiné ne, je potřeba říci hned. Lépe je koupit hned přijímač slušně vybavený s co nejširšími možnostmi, než potom se starým přijímačem, protože tu možnost nemá, "podložit piáno" a koupit tenokrát už pořádné dva nové. A ještě poznámečka. To nastavení sdílení mezi přijímači doma není žádná věda, přesto velká řada "profesionálů" to neumí udělat. Neumí ani linuxové přijímače, vyhýbají se jim a tvrdí, že "je to šmejd", že by to zákazník nezvládl obsluhovat a podobně. To by ale takoví "profesionálové" museli ty pro ně jen napoprvé "složitější" přijímače aktuálně znát a mít trochu zažité.(Když s tím nedělá, neví.) Všemu novému se pohodlně vyhýbají, jen aby se nemuseli učit něco navíc. Vím, že je to těžké. Kde vzít na to čas. Zato to, co montují oni - už dlouho - je vlastně zastaralé, ale oni to umí a dělá se jim s tím dobře. JE TO V LIDECH ! Podle mne je hlavním kriteriem přijímače spolehlivost a kvalita satelitního příjmu, hardwarové vybavení umožňující změnou softwaru doplňovat další podpůrné a užitkové funkce a také existující kontinuální softwarová podpora. S tím souvisí i schopnost technika provádět průběžně servis podle měnících se a rostoucích požadavků zákazníka. Prvoplánově je při požadavku zákazníka na pořízení obvykle cena. Co je možné za ní nakoupit... Mělo by to být ale podle toho, co on nyní od satelitního příjmu požaduje, za kolik se to dá pořídit. Nabídkou odborníka jsou i další možnosti, když bude mít zákazník třeba později vyšší požadavky, jak by to cenově vyšlo pořídit takový přijímač teď. (Harddisk, sdílení, internetová podpora, možnost emu, počet slotů na kartu, možnost použít motor, počet uložitelných kanálů, USB...) Rozhoduje a platí zákazník. Měl by znát všechny možnosti. Lepší technik nabídne byť složitější ale lepší přijímač. Omezení si podle svých požadavků a financí určí už zákazník sám. Když se nerozhodne hned, odbornou konzultaci dostal, nakoupí třeba úplně něco jiného a co je horší, jinde. Inu těžký je život Profesionálů i oněch "profesionálů". Těch prvních, je ale víc ! ;) |
![]() bob.r |
09.08.2009, 20:27.53 | |
TF 7710 HDPVR je dražší, ale :Po prvotních potížích (dodali mi nesprávný HDD), nedokonalých firmware a dokonce se vyskytl i nějaký problém se zdrojem, je teď již vše opraveno a můj TF 7710 HDPVR 750 GB funguje tak dobře, že jej nyní mohu i klidně doporučit, což o mnohých jiných strojích prohlásit nemohu.Mohu doporučit např. i Comag SL 100 HD a samozřejmě řadu Vantage HD, hlavně 8000S. |
![]() Děda Petr |
09.08.2009, 20:32.47 | |
Proč Vantage HD ?Hlavně proto, že umí vnitřně sdílet kartu pro všechny současně nahrávané programy, které se tak na HDD uloží již rozkódované... je to obrovská výhoda, nestane se vám, že o ně přijdete při změně kódů na kartě dřív, než se na ně stačíte podívat, jako se to stalo i mně... |
![]() Děda Petr |
09.08.2009, 20:35.51 | |
RE:nákup v PolskuTed je zrovna období kdy je zlotý vuči koruně nahoře 1zl/6,40 kč,před pár měsíci to bylo 1zl/5,70kč,i satelity které se vyrábějí mimo evropu byli levnější např.Tuner OPTICUM 9500 HD 2CI 2CX E Plus jsem kupoval za 3800 kč/pak 4100 kč/ted 4400 kč s dph.Mimochodem Ferguson 8800 se přestal vyrábět.Ferguson 8900 tam vychází těsně nad 5000 kč s dph. |
![]() habr |
09.08.2009, 20:38.41 | |
Proč Comag SL 100 HDProtože je levný (snad nejlevnější) a umí i nahrávat na USB Flash disk, funguje v něm i Diablo 2.3 (a komu stačí počet slotů atd., je zcela O.K. FUNGUJE BEZ PROBLÉMŮ, což mnohé jiné nikoliv !)- osobně vyzkoušeno - ostatně, píši vždy jen o osobních zkušenostech. |
![]() Děda Petr |
09.08.2009, 20:43.00 | |
Comag SL 100 HD, nebo Ferguson 8900 ?Kdybych se měl rozhodnout, který z nich si vybrat, možná bych zvolil Fergusona 8900, ale osobně jsem jej ještě neviděl, takže nevím víc, než jsem se dozvěděl zprostředkovaně z druhé ruky - a to je - prý je také O.K. |
![]() Děda Petr |
09.08.2009, 20:47.26 | |
A který bych si vybral já ?No, protože TF 7710 HDPVR již mám, tak bych zkusil Vantage HD 8000S, nebo možná bych počkal na ten nejnovější Vantage, který má označení "Full HD 1080p" a má prý být uveden na trh koncem letošního roku...A vy, který si vyberete vy ??? |
![]() Děda Petr |
09.08.2009, 21:11.31 | |
RE:A který bych si vybral já ?Děda Petr chlape ty ses nějak rozjel,momentálně tu 9500 kvuli dvěma čtečkám Sky link + TNK ,zápisy na kartu ok,epg polsky na 13°E + 23°E OK soft 1.1.01.,také null modem kabel 10 m k mámě Opticum 7300,9500 muže být při sdílení karet vyplá.V patře v návštěvním pokoji starý dobrý Humax Cr Fox + karta Sky link standart ,nechal jsem si jej hlavně kvuli originál čtečce cryptoworks u sebe saty at hd nebo sd střídám a na některých zápisy nechodily korektně.Ted momentálně nečekám žadnou výměnu ,čekam jaký kodovací systém vybere veřejnoprávní TVP polská,i když láká mě ta nová Ariva od Fergusona combo,ale kdy bude už radši nebudu ,ted už spekulovat. |
![]() habr |
09.08.2009, 21:24.58 | |
@Děda PetrTy skáčeš z Comaq HD100 na TF7710,no budiž,dá sa aj zo Š120 na Mercedes 500! |
![]() pixla |
09.08.2009, 21:30.16 | |
RE: HD přijímačNejsem si jist, jestli uvažujete úplně správně...tak jaski z prncipu.1. Žádné pořádné HD bez karet není a nejspíše nebude. Vybírejte přijímač, který s nimi bude shcopen pracovat. 2. Jediný přijímač bez kompromisů je DM8000. Ale není to jen přijímač, je to více. 3. Kdybyste chtěli šetřit a přitom mít velké možnosti, pak asi HTPC s PC DVI HD kartou. 4. Už to není prostě otázka jenom přijímače pro koukání. 5. kdybyste chtěli jenom koukat na Skylink HD, apod. tak asi nejlevnějšjí funkční variante je Vantage. |
![]() Antonín |
09.08.2009, 21:38.52 | |
RE: HD přijímačJá bych Comag SL 100 HD taky zařadil mezi velmi dobré přijímače. |
![]() sirda |
09.08.2009, 22:10.57 | |
A proč ?sirda napsal :"Já bych Comag SL 100 HD taky zařadil mezi velmi dobré přijímače" Proč vlastně ? - odpověď je jednoduchá, již jsem to uvedl - PROSTĚ FUNGUJE ! |
![]() Děda Petr |
09.08.2009, 22:15.39 | |
re:bob.r,Antoninpánové napsali jste to pěkně a přesně,já valím lidem Ferdu8900,což je tady nadprůměr,neb když už tady někdo HD dělá,je to nejvíce Topfield,nebo Technisat,či Humax s českou kartou a hotovo.O linux mne ještě nikdo nežádal,ale budu řešit kamaráda,který by ho možná ocenil.Co tedy získá oproti klasice?Sdílení,široká možnost SW,snadná spolupráce s PC...Fakt toto nevím,ani bohužel nemám čas to zjištovat,ale nechám se poučit od těch,co jsou s linuxem podstatně dále. ;) |
![]() lubbik |
10.08.2009, 00:27.51 | |
Kamarád to neví ?Pokud to kamarád neví, co chce linuxovým přijímačem získat, tak bych mu jej tedy asi moc nedoporučoval...Ať si nejdříve řekne, oč by měl zájem (sdílení, net, nebo já nevím co...), snad se to bude lépe řešit. Vím, že rozhodování není snadné a tak také proto beru jen to, nač se domnívám, že stačím (plus trošku problémků navíc neuškodí). Přesto se na linux stále ještě necítím (i když jsem kdysi zdatně programoval...). Zdá se mi to - tedy aspoň pro mne - zbytečně složité, plně mi postačí ta "klasika". To platí dnes, za čas se to možná změní - a tak nějak je to i s tím tvým kamarádem... |
![]() Děda Petr |
10.08.2009, 00:32.56 | |
@lubbikJe to o podpoře,a to jsou linuxové přístroje,jsou hodně variabílní |
![]() Prosat |
10.08.2009, 00:37.52 | |
@Děda PetrMohu ti napsat,že v pohodě to umí obsluhovat i 70letá babkaTentokrát musím souhlasit s Bob.r |
![]() Prosat |
10.08.2009, 00:39.45 | |
Ještě doplnímpro lubbikSat. přijímač s harddiskem pro nahrávání používám JEN K TOMU, k čemu je určen - k příjmu TV programů z družic a případně k jejich uložení na harddisk pro pozdější shlédnutí... Pokud to funguje O.K., vůbec nepotřebuji linux ani nic jiného. A podobně jako ty - ani já si neumím představit, k čemu by mi ten linux byl. Měli jsme doma již jeden stroj s linuxem a i když jej syn lehce zvládl zprovoznit, mne a ani jeho to nijak neoslnilo - byl tu jen takový pocit "já jsem to zvládl, uvedl jsem to do chodu" a víc nic... - byl to stroj jako každý jiný. Už jej nemáme, měl nějakou poruchu - zvuk prolínal do obrazu, museli jsme jej vrátit. Od té doby vím, že přijímač s linuxem není žádný zvláštní zázrak, poud od něj člověk žádá jen obyčejné, běžně dostupné služby... Jinak to ovšem může být, když někdo žádá něco speciálního - potom se asi s linuxem může správně "vyřádit". Ale pokud neví co chce, tak ????? |
![]() Děda Petr |
10.08.2009, 00:43.42 | |
RE: HD přijímačpro Prosatnejde o obsluhování, ale o zprovoznění a hlavně "využití jeho možností" Té starší paní (jak ji hezky nazýváš "babka") postačí přece i obyčejný Openbox, nebo kdeco... |
![]() Děda Petr |
10.08.2009, 00:59.05 | |
TF 7710 HDPVR a linuxOstatně, jak bylo uvedeno na jednom nejmenovaném fóru (už to tam není, vymazali to), i do TF 7710 HDPVR lze nahrát Enigma 2 a mít z něj obratem ruky linuxový přijímač - takže pro experimentátory jsou dveře otevřené naplno... ;) |
![]() Děda Petr |
10.08.2009, 06:14.39 | |
re:Díky za reakce,jsem nadále na vážkách,zda se do toho mám vůbec pouštět.Jinak ten kámoš o linuxu nic neví,ale obecně vždy chce to nejlepší.Jde o to,zda to vůbec ocení a využije. |
![]() lubbik |
10.08.2009, 09:00.40 | |
RE: HD přijímačPřijímač s linuxem - pár poznámek.1. Má smysl jenom pro toho, do ví, proč ho chce. JInak ne. Pro nastavené je nutná úroveň znalostí asi v ose pojmů telnet, router, gateway, DNS, DHPC, ftp, IP, firewall, ps, ./, mc, nic moc speciálního o linuxu vědět netřeba, možná by to ještě chtělo umět si udělat sériový křížený drát. Pro užívání pak není třeba vědět vůbec nic, je to stejné jako každý jiný přijímač. 2. Linux přináší možnosti pro práce s kartami, a to je pro HD klíčová věc. Bez karet uvidíte v HD prd. 3. Linux poskytuje prostor pro vývoj. 4. Kdo z jakýchkoliv důvodů nechce linuxový přijímač, měl by se zejména zamyslet nad tím, aby si vzal přijímač, který mu dají k předplatnému. 5. Pak je takový polo HD - tedy jenom těch prá kanálů, co nabízí Skylink plus FTA. To taky jde. Pak stačí přijímač, který fungje se Skylink kartou...no aspoň než to vymění za irdeto. |
![]() Antonín |
10.08.2009, 10:01.06 | |
re:Díky za vysvětlení chlape,osobně mne vzhledem nadchnul linuxový Kathrein,ale asi na něj taková podpora,nevím. |
![]() lubbik |
10.08.2009, 10:22.27 | |
to lubikLubiku,jestli stojíš o to naučit se trochu o linuxových přijímačích, poskytnu Ti podporu v mezích mých možností. Výhody linuxových přijímačů tady vemi dobře definoval Antonín. Ničeho se neboj, základy práce s elektronikou znáš a tahle základní nátavba není žádná věda. Napiš mi e-mail pro individuální kontakt. |
![]() bob.r |
10.08.2009, 10:29.26 | |
re:Já se jich nebojím,jen opravdu nemám čas,tahám dvě zaměstnání a přijdu-li večer domů,nemám už na to náladu.lubbik@volny.cz |
![]() lubbik |
10.08.2009, 14:04.51 | |
RE: HD přijímačK910 je funkční, mám ho, s AAF 2.0 to ve int. flashce bezvadně funguje, včetně playeru s externím USB. Ale vývoj před sebou asi žádný nemá - já ovšem asi žádný nepotřebuju.Leda by byly české znaky v EPG, to je jediná zásadnější vada, která by šla odstranit. Pochybuji ovšem, že se to stane. |
![]() Antonín |
10.08.2009, 19:48.23 | |
re:Tak to jsem rád,že se našel majitel této mašinky,ten přístroj se mě opravdu zamlouvá.Můžeš mě prosím ještě napsat co získám oproti Fergusonu 8900?Možná otázka hodná začátečníka... |
![]() lubbik |