| 10.08.2009, 20:59.09 | |
Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mZdravím,najde se tu nějaký znalec který by poradil jak zvolit ideální velikost LCD? Určitě to tu už bylo probíráno ale jde mi o konkrétní případ takže požadavky jsou takové to: LCD TV (?Samsung nebo Sony?) Full HD Sledování ze vzdálenosti 2m až 2,2m Sledování programů z DVB-T a DVD (Občas O2 TV nebo UPC Direct) Jde hodně o sledování sportu z DVB-T (u O2 TV a UPC Direct to asi bude vždycky problem když kostičkuje i na CRTčku) Přemýšlel jsem například nad Samsungem 37" z šestkové řady... Poradil by někdo jestli je to optimální velikost nebo měl nějaký jiný tip? Díky:) |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:02.53 | |
To neřeščím větší,tím lepší,mám 42 plazmu rok a už se mi zdá malá! |
![]() spyko |
| 10.08.2009, 21:05.11 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mNo dobrý díky za radu, ale nechci jí mít jen na ozdobu ale i na koukání :) |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:08.34 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2m...u O2 TV a UPC Direct to asi bude vždycky problem když kostičkuje i na CRTčku...vlastně jsis odpověděl sám, kup hezkou televizi FullHD ať Samsung nebo Sony to je podle mě úplně jedno a k tomu HD přijímač, možná pozemák, ale spíš satelitní, dále BR přehrávač(dnes ceny velmi příznivé), když ne, tak pěknej obrázek dostaneš z plazmy 37" +pozemak, upc, nebo O2tv velikost volíš dobře 37" vyhovující |
![]() veris |
| 10.08.2009, 21:14.17 | |
To verisDíky za názor, člověk se v tom motá jak nudle v bandě...na každém foru a webu úplně jiné názory:)Ještě dotaz, když pominu BR přehrávač...volil bys pro DVB-T a DVD radši Full HD nebo HD Ready? |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:29.15 | |
@spykoU LCD rozhodně neplatí čím větší tím lepší jako u plazem. Ne u těch levnějších. |
![]() Martin79 |
| 10.08.2009, 21:30.50 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mNo u SONY BRAVIA možná jo. |
![]() Martin79 |
| 10.08.2009, 21:31.23 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mvelmi zjednodušeně řečeno, na vstupu je signál dvb-t a dvd řekněme v SD (720x576) rozlišení, zobrazovač bude Full HD (1920x1080) nebo HD Ready (1366x768) pro jakou televizi bude jednodušší zobrazit kanály v SD přirozeném podání CRT televizor, takže jsme na začátku, maximálně bych bral tu plazmu (1024x720), FullHD ti bude na nic (kromě faktu, že před známejma budeš říkat mám Full HD televizor) nic ve zlém :) |
![]() veris |
| 10.08.2009, 21:33.07 | |
To Martin79Nejde ani tak o to jestli to bude stát o 5 tisíc víc nebo míň ale abych na tom třeba z DVB-T vůbec něco viděl např. při fotbalu:)Vzdálenost 2m od telky není moc velká.... |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:33.59 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2ms ohledem na pořizovací cenu, vždy vyhraje ta plazmovka, rozdíl 3000 - 5000Kč |
![]() veris |
| 10.08.2009, 21:36.29 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mnezbývá než vyrazit do obchodů a pečlivě porovnat rozdíly panelů velikosti 37" plazma a LCD v jakémkoliv rozlišení |
![]() veris |
| 10.08.2009, 21:37.11 | |
To verisJak říkám ted ani tak nejde o cenu ale o to co vzít aby to bylo koukatelný:)Pokud plazmu tak jakou na vzdálenost 2m? Samsung 37" nemá vůbec...jsou tu nějaké panasonicy ale zas bych rád aby ta telka měla USB konektor což panasonicy nemaj |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:39.58 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mObchody jsou v plánu hned zítra, otázkou je jakej tam budou schopni pustit vstupní signál že jo:)BR asi bude vypadat dobře na všem.... |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:45.35 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mtak třeba já mám jenom hd ready lcd philips 32" koukám na to ze vzdálenosti 2,5-3m a jako zdroj signálu mám hd sat. V žádném případě nelituju toho, že sem nekoupil něco většího, protože to mám na koukání a né na chlubení. |
![]() eemil |
| 10.08.2009, 21:49.16 | |
To eemilVždyť jo, chci aby se na to dalo koukat a taky proto se tu ptám na názory.Pokud bude potřeba připlatím si, nechci nejlevnější šunku na trhu ale at to taky má nějakej smysl. |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 21:56.53 | |
Podle mého názoruje celá věc mnohem složitější. Zásadním problémem je UPC jako zdroj signálu. To ale není hlavní argument. Nemyslím si, že by měl být televizor vybíraný podle nejhoršího signálu. Od UPC je možné přejít k jinému zdroji signálu, a pak bude škoda nevyužít lepší TV.Lidský zrak hladce zvládá 60stupňů horizontálně, a 30stupňů vertikálně. Z tohoto poměru také vychází poměr širokoúhlého filmu. I formát 16:9 je mu velice blízký. Při pozorovací vzdálenosti 2metry je tak možné pozorovat plochu o rozměrech 230x115cm. Úhlopříčka obrazu pak je 257cm. Limitujícím faktorem velikosti obrazovky tak je, zcela jistě, kvalita zobrazení. Pro kvalitní SD je pak použitelná pozorovací vzdálenost rovna dvojnásobku úhlopříčky obrazovky. Pro kvalitní HD je možné zmenšit pozorovací vzdálenost až na velikost úhlopříčky obrazu. Pro pozorovací vzdálenost 2-2,2metru tak považuji za rozumný kompromis televizor s úhlopříčkou obrazu 107cm!!! A to bez ohledu na SD/HD-R nebo F-HD. |
![]() Enik |
| 10.08.2009, 21:58.41 | |
@MartyZejtra ráno ti antonín určitě poradí. Takže naber síly, protože to bude jak uragán.:-D |
![]() Martin79 |
| 10.08.2009, 22:01.47 | |
To EnikTo Enik:40" byla moje původní varianta ale od ní jsem po dvoudenním pročítání webů a diskuzí ustoupil. Tu telku prostě potřebuju na každodenní sledování DVB-T, DVD...O2 TV nebo UPC Direct jen občas. Tudíž vybrat Plazmu nebo LCD? HD Ready nebo Full HD a konečně jakou úhlopříčku na vzdálenost 2-2,2m? Chcic aby třeba sport z DVB-T byl na ní koukatelný:) |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 22:03.26 | |
To Martin79Začínám mít strach:-D |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 22:10.59 | |
Když odhlédnu od všeho ostatního,pak kdyby bylo na mně tak koupím 107 plasmu HD-redy od "paňoura." Absence USB je snadno řešitelná. |
![]() Enik |
| 10.08.2009, 22:12.32 | |
To EnikŘašitelná např. jak?Jde mi především o připojení externího disku, přehrávání avíček a DVD z něho |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 22:19.17 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mJednoduše. USBéčkem jsou dnes běžně vybavována zařízení, která se k TV připojují. Satelitní přijímače, DVD recordery a pod. Přehrávat tak tyto záznamy prostřednictvím těchto zařízení není problém. Těch možností je opravdu docela dost. |
![]() Enik |
| 10.08.2009, 22:25.11 | |
To EnikJojo v tom máš určitě pravdu.Asi nebude jiná možnost než se mrknout po nějakém DVD přehrávači s USB protože satelit zatím v plánu není a recorder také ne:) Ale díky za rady...asi se tedy přikloním k plazmě i když to fakt bude dost velká placka na koukání ze dvou metrů:-D |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 22:26.20 | |
Ale Enikti to už napsal,na panasu mám připojen disk.recor. přes hdmi,dvd taky,nechci hanit lcd,ale plazma hd ready má přirozenější obraz z SD,BR umí přepočítat ,pravdou je,že lcd jsem viděl jen u švagra/32/,on ji má kvůli PC,jedu dvb-t a dvb-s absolutně bez starostí z 2.5 m 42uhl! |
![]() spyko |
| 10.08.2009, 22:43.13 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mjo a taky ne všechny vysílané filmy at ze satu nebo z dvd přehrávače se ti roztáhne obraz do okrajů televize(viz. zminované černé pruhy). Proto jsem šáhnul raději po 40" místo 37" tot muj názor.. |
![]() lipagamb |
| 10.08.2009, 22:47.29 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mTo lipagamb: 40" LCD nebo plazma? Full HD nebo HD Ready? |
![]() Marty |
| 10.08.2009, 22:53.11 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mLCD Full HD, mám ji v popisku a taky jsem na ni hrdej. Koukám na ni ze tří metrů a je to špičkovej obraz jak při SD příjmu tak HD ani nemluvě. Ta 6estková řada se jim povedla.. |
![]() lipagamb |
| 10.08.2009, 23:48.22 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mJe to různý. Život je jak ruská ruleta s plným zásobníkem. Někdo je hrdej na televizi, někdo na auťák, někdo na přátele, a někdo je rád, když udrží moč.Dobrou noč. |
![]() Martin79 |
| 11.08.2009, 06:49.58 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mDívám se ze stejné vzdálenosti. Před rokem jsem si koupil Philipse LCD devítkové řady vel. 32". Brzy jsem poznal, že vych snesl větší, ideálně pro mne 37 - 40", 42 m i už přišlo moc. Znovu proběhlo martinium značek a modelů, až jsem si v Německu za 1100 EUR koupil Philipse 9604 vel.37. Na obraz jsem hodně náročný. A srovnám-li tedy vel. 32 - 37, tak efekt je větší, detaily jsou zobrazeny lépe, ale zákonitě jsou patrnější i chyby, artefakty, to jakési žehlení a hlazení obrazu, či obraz ze špatných zdrojů.Volil jsem pro sebe již ze zkušenosti. \plazmu s malým rozlišením bych nesnesl, furt tam ty sloupce a řádky vidím. |
![]() Nervoš |
| 11.08.2009, 07:56.59 | |
Oko a peněženka1. HD obraz bude brzo základním standardem, ze satelitu bude 1. září 2009 ČT HD, Nova HD tam už je, bude TVP HD.2. Pravdu má Enik, viz výše. 3. Člověk si rychle zvykne na dobré a lituje, že nemá lepší. 4. Nejlepším rádcem, když jde o sport, je předvedení v obchodě při vysílání ČT4, ne reklamní smyčky. 5. Nákup menší televize než 106 cm úhlopříčky je dnes trestuhodná chyba, omluvitelná pouze terorem partnerky. 6. Pro sledování z malé vzdálenosti bych zvolil plasmu, čím vyšší rozlišení, tím lépe. |
![]() samorost |
| 11.08.2009, 08:07.44 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mPro tuto situaci bych doporucil plazmu 42" - velikostí rozumný kompromis.Pokud finance nejsou problém - jak je zde prezentováno, pak nebude problém zajistit sledování aktuálně nejlepšího signálu.Předpokládám, že Tv bude pořizována na několik let a těžko teď přesně odhadnout, jaký bude vývoj směrem k HD.Nicméně jistě se u té Tv objeví BD přehrávač, možná HD kamera... Podívejte se např Tv Panasonic |
![]() Bloud |
| 11.08.2009, 08:27.15 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mTakže nakonec to vypadá, že nejvhodnější bude 42" plasma s Full HD:-DZkusím dnes obchody a doufám že datarty a podobné budou mít k dispozici něco jiného než reklamní smyčky:) |
![]() Marty |
| 11.08.2009, 09:06.05 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mPokud jsi se rozhodl pro F-HD, pak je nutné, aby měla velmi kvalitní upscaler. Takových přístrojů ale není zrovna mnoho, a nejsou levné. Pokud budeš do TV pouštět HD signál, pak ten upscaler není stěžejní. Pokud ale budeš používat SD zdroje signálu, pak je upscaler rozhodujícím prvkem pro kvalitu obrazu. Upscalovat něco na HD-R a nebo na F-HD je přece jenom rozdíl. Nutný výkon procesoru je zcela někde jinde. U rychlích scén tak můžeš paradoxně dopadnout hůř než u HD-R. Vybírej tedy dobře a pozorně. |
![]() Enik |
| 11.08.2009, 09:10.04 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mDatart je srandovní nápad.Snad kávovar, ale televizi tam nemají vůbec žádnou. Ani jednu jedinou nejspíše. Pět let staré řady, připojené přes UHF a analogové video...fujtalbl. Běž do nějakého obchodu. Ale nejdříve si z těch motanic tady ujasni, co valstně chceš, a kolik na to máš. To není vůbec jedno. 1. Kolik máš měsíční příjem? (To je tak akorát na to, jakou si máš koupit televizi.) 2. Úhlopříčka určtě může být 40-42", i 46", toho se neboj. Pokud budeš koukat na šmejdovský signál z nějakého analgového zdroje, tak to neřeš tím, že si koupíš malou televizi, ale tím, že si nekupuj ždánuo a nejdříéve vyřeš ten zdroj dat. 3. Dá se očekávat zájem o HD? Sport je na tom kouzelný, ale budeš muset platit předplatené v řádu několika stokorun měsíčně. Budeš? 4. Jak vypadají jiná data? Počítač? Filmy z torrentů? DVD? Bluray? PS2 konzola? A jedna rada na závěr: značka je naprosto nedostatečný popis. Mezi řadami jsou obrovské rozdíly. Sharp XS je absolutní špička, ostatek Sharpu spíše podprůměrný. Sony X je velmi dobré, ovšem W je docela průměrné a asi i obyčejný Philips je pak lepší. Pro začátečníka, který k tomu nehodlá připojit komp, je asi plazma fakt lepší, speciálně si kup někde výběhový panasonic 42PX8E, to už by mohlo být někdo kolo 12kKč a budeš happy...bude se tí líbit obraz, a bude ti to hezky hrát. Nejsi začátečník a chceš pořádnou televizi a peníze nejsou limit? Pak asi Sony KDL 46X4500. K tomu DM8000 s vestavěným BD a HDD tak 1TB, karty Skylink HD a SkyAustria HD a někoho, kdo ti to dá dohromady. (Obsluha je už pak snadná). |
![]() Antonín |
| 11.08.2009, 09:28.21 | |
To AntonínDíky za zajímavej názor, zjevně asi máš docela dobrej přehled:-DJinak Datart je fakt jen na kuk a pak je v plánu Electroworld, ono toho tu zas tolik na severu není:) Co se týče financí dal jsem si u telky strop 25-30tisíc s tím že to bude 37" nebo 40-42". Výhledově je v plánu kvalitní HD ze satelitu, samozřejmě Bluray atd. ale dokoupení bude postupně takže bych chtěl nějaký rozumný kompromis na kterém v tuhle chvíli spolehlivě pojede DVB-T...DVDčka...s analogem už nepočítám. Dost jsem při výběru koukal na možnost připojení externího disku přes USB ale stejně jsem se nedočetl zda telky podporují přehrávání formátu VOB...většinou je tam jen avi, jpeg a mp3. Kompatibilita s PC by nebyla marná...zkrátka pro člověka kterej se v tom úplně neorientuje a přečte tuny webů s miliony názorů je peklo něco vybrat:) Jestli plasmu nebo LCD, 37" nebo 42"....HD Ready nebo Full HD |
![]() Marty |
| 11.08.2009, 09:40.07 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mPořád mě připadá ta cena DM 8000 poněkud přemrštěná.(vím,za podporu se platí,nikdo zadara nemaká)Ale stejně je poněkud vyšší pro běžné rozšíření. :) |
![]() zzaner |
| 11.08.2009, 10:19.24 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mSamsung B750 ma podporu prehravani VOB kontejneru, zkousel jsem to z USB flash a prehraje ale neroztahne film 480x576 na celou obrazovku, je to jen v malem okne... |
![]() jello |
| 11.08.2009, 10:25.29 | |
To jelloDíky za poznatek, asi bych od tý telky chtěl moc:-D |
![]() Marty |
| 11.08.2009, 10:31.43 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mTake pridam svou trosku do mlyna, mam 42PX80 a koukam na ni z cca 3m, osobne bych se na ni ze 2m divat ale nechtel. Samsung z rady 650 je dobra volba, ale doporucim Ti projit forum na tvfreak. |
![]() flukes |
| 11.08.2009, 11:01.43 | |
MartyOno to neni roztazene, protoze ten sample co mam neni AR 1:1. Pokud tam dam AVI 640 x 352 (AR 1:1) a dam prizpusobit obraz tak to roztahne na uplne celou obrazovku bez pruhu. MKV 720 x 304 (AR 1:1) s pruhama nahore a dole jako 16:9, proste zalezi jakym zpusobem je to video udelane... |
![]() jello |
| 11.08.2009, 11:03.41 | |
To jelloDocela podstatný dodatek:-D díky |
![]() Marty |
| 11.08.2009, 11:03.56 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mNepředpokládej (a neplať!!!) za přehrávání něčím jiným, než přehrávačem pokud možno s otevřeným softem. Proto DM8000 - jestli nejsou peníze limit. Zzanere, tak si ho nekupuj, já ho taky nemám, jenom moje děti ano. Jsou přece jenom o kus bohatější, než důchodce :-)Player může být i jiný a nemusí být nezbytně spojený s přijímačem (mám to tak), ale je to s tou DM8000 lepší...plaje a přijímá...ale to už je otázka názoru. Rozhodně nesmí být player ani součástí zesilovače, ani součástí televize. Player potřebuje manipulaci se softem, a lze u něj předpokládat malou morální životnost. Prostě tohle s televizí vůbec radši nespojuj, stejně to nikam vede, přibude ti VOB u některé možná, ale bacha aktuální formát se nejmenuje VOB, ale MKV!... Pokud uvažuješ o kompu, pak se musíéš vydat LCD cestou. Ale bacha s levnými LCD je to horší, než s levnými plazmami. Je to hnusný obraz. Levné LCD kupovat nejde. Obávám se, že se do rozpočtu budeš obtížně vpravovat. LCD s RGB LEDkami jsou asi dražší. |
![]() Antonín |
| 11.08.2009, 11:10.42 | |
To AntonínNooo tak v tom mám jasno ještě míň než předtím a dost pochybuju že na prodejně v obchodě narazím někoho kdo tomu rozumí:)Co je podle tebe levná LCD? Třeba SONY BRAVIA KDL-37W5500 je špatná? |
![]() Marty |
| 11.08.2009, 11:40.43 | |
@MartyKoukni na LG 37LH7000. Je to LCD, stojí do 22000,-.Nedávno jsem byl něco nucen vybrat tátovi a nakonec to dopadlo takhle. Nevím zda je to výhoda, ale od úhlopříčky 37palců jezdí opráváři LG v rámci záruky domů. Minimálně při pohledu na menu jsem měl dojem, že výrobce uvažuje podobně, jako já - ovládání mělo hlavu a patu. Všude se něco najde, ale u této televize se mi nechtělo až tak zvracec.... Osobně bych si koupil raději nové okno do baráčku - to je ovšem můj boj. |
![]() mirasat |
| 11.08.2009, 12:53.31 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mked som bol na jednej predvadzacke tak nam bolo vysvetlene, ze vzdialenost pri LCD a PLAZME ma byt 2x vyska obrazovky (u CRT televizorov sa hovorilo ze to ma byt 3-5x uhlopriecka) |
![]() mjamriska |
| 11.08.2009, 13:17.22 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mŘada W od Sony rozhodně není žádná bomba a v téhle úrovni nejspíš mohou dobře konkurovat i jiní výrobci. Třeba Philips. Ale já o této úrovni nevím kompletně všechno. Nejsem prodavač a co mne nezajímá osobně, prostě mnohdy nevím. LCD bez RGB LED podsvícení bych si nekoupil, protože se mi ten dosažený obraz nelíbí, asi nelze dosáhnout nějaké věrnosti z principu podsvícení a menšího kontrastu, který se pak musí nahnat jinde,. Což pak nejsou věrné obrázky, ale připomíná to počítačový monitor...kdybych to měl nějak popsat.Ale nemusí mít všichni stejné gusto...to je jak s babama. Kdyuž se ti ta tvoje líbí, je úplně lhostejné zkoumat její míry. |
![]() Antonín |
| 11.08.2009, 22:12.13 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mTo Antonín:Tak po návštěvách všech možných prodejen se asi přikloním k SONY BRAVIA KDL-40W5500. S digitálem ten obraz vypadal na 2 metry docela obstojně i u Muxu 2...ČT4 taky v pohodě. Naopak srovnání např s Philipsy ve stejné úrovni bylo jednoznačné...kvalita obrazu se stejným signálem podstatně horší. Asi jsem měl štěstí, z OKay Elektro, Electroworldu, Datartu a dalších jsem narazil v Datartu Teplice jednoznačně na nejochotnějšího prodavače který zjevně věděl o čem mluví...telky mi připojil jak na Skylink, DVB-T, Bluray i DVD takže aspoň byla snaha... Electroworld bez zájmu a hlavně prodejci nevěděli ani co je to HDMI:) Jen se tam motal jeden "zákazník" který ke mě po 10ti minutách porovnávání přišel a řekl mi že když hned přejdu přes silnici do OKay Electro tak mi dá na jakoukoliv telku 2litry slevu:-D vtipálek od konkurence:) Takže snad SONY BRAVIA KDL-40W5500 není úplně nejhorší volba... |
![]() Marty |
| 12.08.2009, 06:23.40 | |
Podání barev bylo taky O.K. ?Tohle byl důvod, proč jsme nešli do Sony... |
![]() mirasat |
| 12.08.2009, 06:35.35 | |
Recenze.Teď jsem koukal, že na konkurenčním webu vyšla recenze na LG. |
![]() mirasat |
| 12.08.2009, 07:55.39 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mBarvy byly u Sony nejvěrnější, srovnatelný obraz s LEDkovým Samsungem který stál hned vedle.Na to že jsem ze 2 metrů koukal na sport z DVB-T byl ten obraz hodně slušný. Zkoušeli jsme i různá nastavení a Sony z těch všech vypadala nejsolidněji. |
![]() Marty |
| 12.08.2009, 08:55.36 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mSrovnej si to s něčím důstojným.A když napíšeš Ledkovým Samasungem, je třeba napsat, kterým. Protože většina tvz. ledkových Samsungů nemá RGB LED. A každá průměrná plazma má pka stokrát lepší obraz. V prodejně, kde mají kávovary, nemůžete kupovat televize. Teda můžete, ale tvoříte nesmysly. To máte jak s rohlíkama z místa, kde mají i hračky. Jsou hnusné a gumové. Dobré mají v místě, které se jmenuje pekárna. |
![]() Antonín |
| 12.08.2009, 09:07.39 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mNo tak procestoval jsem makro, Datart, Euronics, Electroworld, Okay, Planeo, K+B...to je snad všechno co na severu Čech a v nejbližsím okolí existuje:)Jinak srovnání který jsem dělal zahrnovalo i plazmy a bohužel ten obraz taky nebyl žádnej zázrak když na tom jel českej pozemní digitál nebo skylink. Aspoň jsem dospěl k tomu že 40" Full HD LCDčko je na 2,2m použitelný i při DVB-T. Zkuste se teď někdo vyjádřit o nějakém konkrétním typu který by byl vhodný, co třeba: Sony KDL-40W5500 nebo Samsung LE40B750? Že to nebude obraz jako u LED už víme ale kterou třeba z těchto dvou zvolit? Samsung LE40B750 už je 200Hz, ale otázkou je jestli je tam reálně znatelný nějaký rozdíl v kvalitě a plynulosti obrazu...díky |
![]() Marty |
| 12.08.2009, 09:16.33 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mřešil jsem to co ty a nakonec jsem u známého viděl jak hraje plazma samsung(měl starší typ)Super obraz žádné zakostičkování co jsem znal od švagra co mel lcd nejdřív Toshiba a ted philips .koupil jsem samsung PS42 B450 107cm plazma kontrastní 40 000:1 Dynam. 2 000 000:1 ,100Hz ,HD - dá se koupit pod 15.t na DVB T obraz výborný včetně sportu( němci taky).Přepínání rychlé (kolega měl toshibu a utoho bych usnul) Digi ze satelitu škoda mluvit ostatní dobré.42 Taky se mě ze začátku zdála velká a ted už ne..Dva metry stačí .USB bohužel má jen pro servis.Budu řešit přehrávačem s USB co umí taky filmy natažené z pc. ;)Jo a tu televizi jsem koupil matce co měla uhlopříčku staréTV cca48 cm takže tu 107 cm má ted jako kino :) |
![]() v.h |
| 12.08.2009, 09:24.46 | |
To v.hZajímavej názor i když v týhle úrovni mi přišla lepší TX-P42X10Y od Panasonicu ale asi věc názoru:)Jak to tak vypadá tak se fakt asi nerozhodnu...hrůza:) |
![]() Marty |
| 12.08.2009, 09:25.32 | |
RE: Uhlopříčka LCD při vzdálenosti 2m až 2,2mJestli byly barvy u Sony ok, tak O.K. |
![]() mirasat |