Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
23.07.2007, 14:38.40

Propojení dvou sat. s DVD recorderem - problém.

Dle rady, jsem propojil Digi TV scartem -S-video s DVD přístrojem a Openbox scart-scart také s DVD.
Do TV mám jeden scart a max. jeden S-video vstup. Není problém když sleduji jeden nebo druhý přijímač. Problém nastane v případě, když nahrávám z jednoho a chci koukat na druhý, do TV mi stále jde nahrávaný program a ne ten z druhého přijímače. TV nabízí AV a AV-S, které je černo-bílé. Prosím o radu, jak lze sledovat a nahrávat z jiného přístroje, jak to udělat co nejlépe a nejčistěji. Ještě moc v DVD Panasonic nechápu nastavení AV, nabízí RGB1, RGB2, Video; Video -S Video. Z návodu moc chytrej nejsem. Díky předem
uživatel
Skye17
23.07.2007, 15:15.56

RE: Propojení dvou sat. s DVD recorderem - pr...

Tvůj problém je v tom že máš v TV jen jeden scart,ten samý problém jsem řešil já.Také mám DVD rec Panasonic(v tom není problém)problém je jen v TV kde máš jeden scart.Pokud to budeš chtít mít zapojene přes AV tak si budeš muset koupit redukci k Tv na dva scarty,bud manuální ten budeš muset ale chodit přepínat nebo na DO ale stojí cca kolem 1000kč.Já to vyřešil tak že openbox na kterém mám motor mám přes AV a fergusona na něm mám multifokus mám propojený s TV jen koaxialem přes UHF modulator na to koukání když zrovna nahrávám mi to bohatě stačí.Je to na tobě.Když tak můj skype je:zzzamorano,icq:305537954,at se ti daří,Jirka.
uživatel
lepidlo
23.07.2007, 15:31.09

nejsem ani na skype ani ICQ :-( díky Jirko, zkusím s tím něco provést a to RGB1, RGB2? Tzn. že mám přístroje vést nejdřív do DVD a pak do TV? nebo jak? v tuto chvíli to vedu DVD a z DVD do TV, ale to musím mít zaplé DVD aby šel sat :-(
uživatel
Skye17
23.07.2007, 15:33.45

Koupil sis docela přístoje, které umožní vznik maximálně dočasné nahrávky, protože bude nekvalitní, neb digitální signál nahráváš přeceděně přes analog. Asi jakobys mp3 z originálního CD dělat tak, že připojíš výstup sluchátek CD playeru do mikrofonního vstupu PC a nagrabuješ to.
Jak bych ti poradil:
optimální řešení:
PC s kartou SS2 a k tomu přijímač schopný sdílení, třeba DM600. Propojení do TV přes RGB.
jakési řešení tvé situace:
1. Propojení satelitních přijímačů s DVD rekordérem pomocí RGB (jakžtakž kvalitní).
2. Propojení do TV třemi kabely, jeden ke každému přístroji, pokud možno také RGB (pokud to televize umožňuje). Pokud ne, tak nejkvalitněší zdroj (asi DVD player) přes RGB a zbytek přes S-video. Výběr toho, co hraje si budeš dělat na TV, nikoliv na DVD, tam vybereš jenom zdroj pro nahrávání.
3. Černobílý obraz je způsoben tím, že máš s-video signál navolený jako obyčejný kompozitní video.
uživatel
Antonín
23.07.2007, 15:49.08

určitě nemáš v DVD tři scarty,tak budeš muset z jednoho sat scart do DVD a z DVD do TV.A z druhého Z UHF modulátoru antenní kabel do DVD
uživatel
lepidlo
23.07.2007, 15:49.45

no díky

za vyčerpávající odpověď, nicméně úplně moudrý z toho nejsem, když se opět ptám v krámě, je to stejné jako když se zeptám sebe :-) pokusím se to číst znovu, co mi radí Antonín a snad na to příjdu :-) co Scart pes? nepomohl by?
uživatel
Skye17
23.07.2007, 16:11.02

@Skye17

Jednoduchý,ale účelný udělátko se jmenuje "SCART54"-JE TO 3xRGB s REC výstupem-zagoogluj a uvidíš.P.S. Hlavně NEE "SCART PES".
uživatel
táhlovej
23.07.2007, 16:12.13

OK, díky
uživatel
Skye17
23.07.2007, 17:13.45

Podvodník, který ti prodal lumpárnu jménem DVD player, nerozumí vůbec ničemu. Zbytečno se ho ptát.

Když tak sem napiš všechny vstupy, které to všechno má, nebo aspoň jak se to přesně jmenuje, případně nějaký odkaz kde je toho popis na webu. Třeba se někomu bude chtít to hledat. Otevřeně řečeno si myslím, že je úplně jedno, jak tuhle směs propojíš, protože kvalitní to z principu nebude. Je jenom otázka, jak moc nekvalitní to bude. Z mého pohledu je celkem jedno, jestli to propojíš správnějším RGB nebo ještě méně kvalitním Video. Stejně je to oboje nekvalitní analog.
uživatel
Antonín
23.07.2007, 21:49.27

A ten TV má skutečně fyzicky dva AV vstupy(scart+S-VHS)?Nebo
se dá pouze přepínat mod toho scartu?Myslím,že je to druhá možnost,pak je možné,že nahrávaný sat se vnutí do TV pomocí ovládacího napětí,které jde po scartu a možná postačí onen ovládací pin odpojit(tuším 10).Jinak bych to řešil buďto modulátorem z Openboxu nebo lépe tím přepínačem vstupů mezi DVD-R a TV.Mimochodem Antoníne,předpokládáš při daném datovém toku zejména na DIGI-TV nějaký viditelný rozdíl mezi digitální nahrávkou v PC a nahrávkou z analogového výstupu na DIGI-TV ,zvláště na LCD velkých rozměrů?
uživatel
kim
23.07.2007, 23:36.55

"Podvodník, který ti prodal lumpárnu jménem DVD player, nerozumí vůbec ničemu".To Antonín neví,co je to DVD player.Asi horko v kombinaci s alkoholem,jinak si to neumím vysvětlit.
uživatel
lz405