20.08.2009, 23:17.12 | |
Kahlenberg u CB!! Oba Muxy!Dnes kolem desate vecer jsem na Prodigovi a pote i na Digipalu 2TX jsem naskenoval oba Videnske Muxy. K24: MER 22.2dB, CBER 1.4E-3, Power 62dBuV. K34: MER 15,1dB, CBER 3,4E-3, Power 57dBuV.Antena EmmeEsse 40prvkova/120cm/+ 30dB predzesilovac napajeny 13V z Prodiga. Antena cca. 4metry nad zemi, ze zadu temer dokonale odsinena stitem domu. Obraz bez vypadku. Muzu poslat otisk displeje. |
![]() Saxon |
20.08.2009, 23:44.30 | |
414 m.n.mBarak mam v regulerni zastavbe i ve smeru Viden. |
![]() Saxon |
20.08.2009, 23:49.36 | |
@SaxonTak a teď je otázka, zda je to občasný příjem za zlepšených atmosférických podmínek nebo zjištění, že místo na anténním stožáru někde v okolí hřebenu střechy(?) nemusí být vždy to pravé ořechové pro příjem všeho - což ostatně píše i pan ing. Tomáš Český, CSc. ve své populární knížce Antény pro příjem televize.Ideální místo pro umístění stožáru venkovní antény by mělo být někde zhruba uprostřed šikmé střechy přivrácené k vysílači. Také nemusí platit, že čím výše je anténa umístěna, tím lépe, osobně mám odzkoušeny různá umístění a různé výšky nad terénem. Výsledkem je pak rovněž 4,2 metru vysoký stožár s dlouhou colorkou nahoře jako místo, kde byly dosažené výsledky nejlepší. |
![]() D2MAC |
21.08.2009, 00:23.19 | |
D2MacPresne tak, nahore mi to Rakousko nejde tak jako na stite/ drzak je chycen na nizsi pozednici/. Snaha byla o co nejkradsi svod do testovaciho mista, odstineni zadnich odrazu a nehyzdeni celni strany domu. Jestli se jedna o trvaly prijem budu teprve zjistovat. Kazpopadne delka svodu je strasne dulezita pri techto extremech. K68 ted treba nejde vubec. Da se ta kniha nekde poridit? dik |
![]() Saxon |
21.08.2009, 00:45.33 | |
@SaxonZkus:prodejna: Dům knihy | České Budějovice adresa: Kanovnická 3 | 370 01 | České Budějovice telefon: 387 201 317 e-mail: cbud@kanzelsberger.cz otevřeno: po-pá: 8-18 h., so: 8-13 h. vedoucí: Petr Pistulka http://www.kanzelsberger.cz/informace/informace.asp K68 teď nejde ani solo na color92 ? Já jsem se zase včera večer (už je po půlnoci, takže předevčírem) rozčílil doma, když se babině po dlouhé době začal rozpadat obraz na muxu1 na K54 kvůli pre echu. Čert aby ten hošťálkovický vysílač vzal! |
![]() D2MAC |
21.08.2009, 07:34.19 | |
@D2MACKdyž jsem před lety poprvé četl o DVB-T říkal jsem si, že jednofrekvenční sítě budou fajn..... ;PNyní je DVB-T v ČR zašlapáno hluboko do země. Myslíš, že výrobci tunerů a měřících přístrojů by mohly tu situaci s pre echem nějak zlepšit ? Situace, když si na fesťáku jdu koupit klobásu a po dvou kousnutích jí vyhodím do koše, protože se nedá jíst, mě jaksi přivádí k myšlence, že DVB-T vlastně taky všem fungovat nemusí. Nemusí fungovat ani těm, co mají to štěstí a nachází se v místě, které pokrývají dva vysílače.... |
![]() mirasat |
21.08.2009, 08:15.19 | |
DVB-T prijimacePred casem kdesi vznikla kampan "Umi hezky cesky", ted je na case rozjet podobnou kampan " Umi si poradit s Preechem". Odstrasujici pripad jsou tunery v Combech Koscom 5400. Preecho bude jiste negativnim fenomenem DVB-T. Jeste jsem zvedav, co bude zpusobovat vysoce odlisna uroven signalu na sousednich kanalech DVB-T. V budoucnu to bude na 22 a 21K.Vcera byla situace na 33 a 34K celkem v pohode, tam ale ten 33 kanal tolik nepalil. |
![]() Saxon |
21.08.2009, 08:35.11 | |
RE: Kahlenberg u CB!! Oba Muxy!Těžko říci, sám nevím jak dál.Jsem jen koncový uživatel bez možnosti toho, aby mi rukama mohly projít desítky různých dvb-t přijímačů, co jsou na našem trhu. Vím, že se dá dvb-t tuner řešit více způsoby, bohužel od doby, co nám tu zapli druhý vysílač jsem vyzkoušel pouze 3 různé DVB-T přijímače. Byly to Faval T75, T200 a Mascom 530. (a USB karta do notebooku) Když je porovnám mezi sebou, suverénně nejhorší typ byl Faval T200, kde se skombinovala mizerná citlivost tuneru s alergií na pre-echo. Typ T75 má oproti tomu špičkovou citlivost tuneru (z těch, co jsem zkoušel) a je i mírně odolnější proti pre-echu. Na opačném pólu je pak Mascom 530, kterému pre-echo vůbec nevadí, bohužel citlivost tuneru není tak dobrá jako u Favalu T75, je ale lepší než u typu T200. Zatím to tedy svádí k jisté teorii, že vyrobit mizerný STB s necitlivým tunerem a neodolný proti pre-echu není problém, kdežto pokud se má skombinovat vysoká citlivost tuneru a maximální odolnost proti pre-echu, bude to velmi složité. Jakmile se jeden z těchto parametrů od jisté míry dále zlepšuje, jakoby to mělo za následek zhoršování toho druhého parametru. Vzhledem k nízkému počtu vyzkoušených STB je to jen má teorie, nemusí to tak být. |
![]() D2MAC |
21.08.2009, 08:48.26 | |
@SaxonSelektivita se probírala v testech DVB-T řijímačů v minulosti.Pokud si dobře vzpomínám, daly se rozdělit do dvou základních skupin: 1) z obou stran nic moc. 2) z jedné dobré, z druhé nic moc. P.S.: Co dnes, budeš chtít pomoci ? Jinak jdu řezat podlahu v podkroví.... |
![]() mirasat |
21.08.2009, 09:11.59 | |
mirasatPokud bude pocasi OK, pak pojedeme do KU na re-motaz stozaru atd. Ve 14:45 u hrbitova! ;) |
![]() Saxon |
21.08.2009, 13:52.12 | |
@:mirasatJednou jsi se zmínil že vlastníš Ty nebo tvoje rodina LCD LG.Vlastním taky vše OK,ale malý dotaz?Nezkoušel jsi fleschnot tuner na DVB-T.Udajně jde pouze na kartu+modul bez boxu? U mne není nárok-signál. |
![]() zizi |
21.08.2009, 22:15.42 | |
RE: Kahlenberg u CB!! Oba Muxy!Kupoval jsem to tátovi, takže.Veškeré laborování nad standard jsem omezil na chování USBéčka vůči obshu Flash disku. Osobně by mě zajímalo, jak si poradí s VOB a mkv - má to totiž údajně zvládat. Já zkoušel jen JPEG, AVI, MP3. Co se týká tvého dotazu, zkus být konkrétnější, abych pochopil, co by mělo být cílem toho flešnutí tuneru. Pokud se jedná o funkčnost/nefunkčnost CI slotu pak mám mlhavý dojem, že model LG37LH7000 CI slot fyzicky nemá... |
![]() mirasat |
21.08.2009, 22:21.34 | |
Ještě dodatek.Postrádám možnost nastavit zvukovou hladinu u jednotlivých předvoleb.Druhá a poslední věc, která se snad dá vytknout je jen detajl. Uspořádání programů v menu k úpravě jejich pořadí. Je tam: 12 34 56 78 Ocenil bych: 15 26 37 48 |
![]() mirasat |
22.08.2009, 16:24.04 | |
@:mirasatAha,tak Ty máš resp.Tvůj otec vyšší typ LH7000 tam by přehrávání Divx,mkv,mělo fungovat.Já mám typLH4000 tam CI slot je taky ale musím natáhnout nový FW.Obě TV mají stejný čip,jenom u mého typu není aktivován.Když natáhnu nový FW měloa by se Pandořina skřínka otevřít.TV mám od nového roku,nerad bych...no?Na německých forech ja postup popsán.Po zakoupení modulu + karta UPC například by slot měl fungovat.I kabelovky. DVI-HDMI. Samozřejmně kde jsou přístupné. Přehrávání flesch a externí HDD přes USB by mělo jít. Ten nový FW přes srrvisní USB. S těmi předvolbami Ti nemohu nijak pomoci.Ale jestli se odhodlám k tomu bastlení tak Ti dám vědět Dík za odpověď. |
![]() zizi |