| 24.08.2009, 15:20.17 | |
Panasonic plasma + satelit?Dobrý den.Jsem zatím rozhodnutý pro http://www.videoexpert.cz/plazmove-t...era-tx-p46g15e jeste ovsem resim jaky k tomu naroubovat satelit...spise se tedy chci zeptat jak a k cemu slouzi tuner DVB-S/S2 (MPEG-4) a zda mu v tom muze nejak pomoci |
![]() cica18 |
| 24.08.2009, 16:00.39 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?Jaký je rozdíl mezi DVB-S a DVB-S2http://www.ceskatelevize.cz/ct/technika/kapitola.php?kapitola=29 |
![]() netace |
| 24.08.2009, 17:20.52 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?V tom článku jsem ale nenašel žádnou zmínku o DVB-S a S2, ale o MPEG2 a MPEG4 (resp. H264). S2 je modernější a účinější způsob modulace a klidně může být S2 v MPEG2 (třeba KD) a nebo opačně. |
![]() visper |
| 24.08.2009, 18:42.24 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?Já tento typ neznám, ale pokud je pravda co píšou, tak už žádný satelitní přijímač nebudeš potřebovat. Stačí připojit parabola s LNB. |
![]() visper |
| 24.08.2009, 18:55.53 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?Prodává ho DATART za 37.000,-Kč (v sobotu jsem ho viděl) má jednu šachtu pro modul. |
![]() V74 |
| 24.08.2009, 19:11.51 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?no cena je urcite vyssi nez 37 000,- (to asi myslite 42 uhlopr), jde mi o to zda si ve ctvrtek rano muzu jet pro TV, nainstalovat, po obede zajet pro CAM modul s Cryptoworksem a kartu Skylink, sebrat technika aby me to naladil a vecer prekvapit manzelku Ordinaci na Nova HD nebo jeste rychle predplatit kartou HD balicek a jeste lepe hned pecka Ztraceno v prekladu na Filmbox HD...neverim totiz ze by to mohlo byt tak jednoduche (pominu-li samozrejme financni stranku) |
![]() cica18 |
| 24.08.2009, 19:40.26 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?Kup to raději zvlášť. Překvapená bude taky :))) ;) |
![]() Tomik535 |
| 24.08.2009, 20:09.40 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?Mám doma letošní Panasonic katalog a tam je u plazmovek DVB-S tuner jen u velikosti úhlopříčky 50,46,42 palců.LCD-čka jsou u velikosti 37,32 palců.Sám jsem viděl na vlastní oči jen typ TX-P42G15E za cca.35 000Kč.Nevím to jistě,ale asi všechny jmenované typy mají i DVB-S2.Je to i v ofic. stránce Panasonicu.Pokud je to pravda. |
![]() Baron |
| 24.08.2009, 20:50.03 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?Z několika dorbých důvodů (karty, nahrávání...) je interní tuner obecně ne moc dobré rešení. Limituje. I když to bude trochu fungovat, je lepší koupit si externí přijímač. |
![]() Antonín |
| 25.08.2009, 04:17.08 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?to je prave to co nepotrebuji - nahravani....jaky by mel byt problem s kartou?.....preci jen je to o krabicku a ovladac mene a to ani nepocitam tech minimalne 6 tisic za v soucasne dobe jeste predrazeny HD satelit prijimac....pokud proste ten interni tuner bude fungovat jak ma neni duvod cokkoliv jineho v mem pripade kupovat...jde mi to nema-li s tim nekdo prakticke zkusenosti nebot je to preci jen novinka |
![]() cica18 |
| 25.08.2009, 07:16.20 | |
@cica18Měl by jsi věřit zdejším lidem, kteří jsou od fochu. Jsou to tvé peníze, tak si s nimi dělej co chceš. Značka Panasonic je super, ale nesmí mi přejít přes práh bytu, hlavně televize. Důvod je jednoduchý, byl jsem jeden ze sta kdo kontroluje kvalitu výrobku (7 let je dlouhá doba).Ber to takle, je sice hezké, že ta televize umí 4 druhy příjmu - analog, DVB-T, DVB-S2, DVB-C, ale každá takto přidaná hračka ubírá na kvalitě samotného zařízení (IO). Je lepší mít TV a receiver zlášť, nechceš mít nahrávání - nemusí tam být, ale může být připravený. Na recieveru jsou už osvědčené druhy čteček karet, kdežto u tv bohužel ne. Budeš chtít mít kartu třeba Skylink - pro cz programy, budeš skoušet různé druhy ca modulů a doufat, že ten modul bude fungovat korektně s tv. Jinak tato novinka se vyrábí od konce minulého roku - bližší informace jsou od výrobce SANKO GOSEI. |
![]() netace |
| 25.08.2009, 11:48.32 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?2cica:dělej co chceš, já neporoučím mnohdy ani doma, ne tak cizím lidem...:-) Fungovat to bude. Zrada může být jedině s tou kartou. Použiješ-li licenocvaný cryptoworks modul, pak to bude fungovat taky. je docela dobře možné, že by to fungovalo i s jinými moduly, nabízelo by se třeba diablo, ve kterém cryptoworks kartu lze taky provozovat a který umí i další vhodné funkce, možná by to mohlo fungovat i s diablo wifi, což by tomu vůbec dávalo jiné rozměry. Ale to už jsou právě ty otázky, pro které je možná lepší mít externí přijímač. Nicméně není důvod, proč by neměl fungovat i ten interní. Modulaci DVB-S2 to umí a to je podstatné, zbytek už je jenom o případné kompatibilitě s něčím jiným. když už to budeš mít, tak proč to nepoužít. Ale nekupoval bych to kvůli tomu...a rozhodně bych radši měl přijímač zvlášť. Z mnoha dobrých důvodů. 2netace: Ony ty přístroje jsou šmejdy v podstatě všechny. To je smutná pravda. Koneckonců se i na stejných místech, možbná i ve stejných továrnách dělají. I to Sony nebo Kuro nejsou nic moc. Potentovalo se i to Hitachi. Takže je to spíše o délce záruční doby. Kuro nabízelo své doby prodloužení na 5 let. Taky možná o počtech reklamací. Chlapci u kafemlejnků tvrdili, že v počtu reklamací vede Samsung i nad LG, ale nemám to jak prověřit a nevím jestli jsou to platná data (je jasné, že levné televize kupují hloupější lidi, kteří je možná odkráglují svou hloupostí). Tak snad vybrat něco, co má servis blízko... |
![]() Antonín |
| 25.08.2009, 12:15.37 | |
RE: Panasonic plasma + satelit?O Hitachi vím, nakonec jsme jim dodávaly taky některé díly.Ale co bych správně neměl vypustit je, že na jednom modelu byla určitá závada, která byla velice nebezpečná, takže se muselo stahovat i z řeťězců po celém světě cca 350 000ks. Jenom je krásný jak se dá všechno pěkně ututlat. Rv |
![]() netace |