Quantcast

Diskuse

Archív diskusního fóra parabola.cz

Právě čtete stránku diskusního fóra serveru parabola.cz z archívu.
Do tohoto vlákna již nelze přidávat další reakce (režim READ-ONLY).
26.08.2009, 16:58.56

@ Saxon

Zdravím Tě Saxone!
Opět Tě asi otravuju,ale vím,že si znalý co se týče DX :-) Mám otázku.Kámošovi jsem nainstaloval také Lp45 Fraccaro na příjem ORF Muxu,ale bohužel má dosti kolísavý signál.Je to sice jen ve dne a to hlavně na kanále 24.Kanál 34 jede bez problémů.Ta 24 dosti kolísá a jede na hranici sledovatelnosti a někdy bohužel "spadne"po 40% kvality příjmu a je tma.Otázka tedy zní.Jaká by byla vhodější anténa?Mám osobně vyhlédlé již dvě kvalitní a to a) Ikusi FlasHD ta má zisk od 12,5db do 17,5db a nebo Emme Esse 47prvků a zisk to samé co Ikusi.Právě radši bych vzal pro něj tu Ikusi bo je menší... Měj se pěkně a děkuju za odpovědˇ! PS P3Tv mne mrzí,kor když si to sledoval a tak se o to snažil!
uživatel
jamess96
26.08.2009, 17:01.23

RE: @ Saxon

https://www.parabola.cz/forum/topic-39923/
uživatel
alda
26.08.2009, 17:11.46

Tak v první řadě: DX příjem a LP45 tohle vůbec, ale vůbec nejde dohromady.

Kde bydlíš, jak daleko od Kahlenbergu?

Osobně bych se poohlédl po speciální anténě, která je určena pro 4 TV pásmo 21-39K. Má je v nabídce Fraccaro, Alcad i jiné značky.

Myslím si, že by ti posloužily i české modely Super color/dlouhá/ a kratší Spektrumka. Na spodku UHF pásma chodí dobře. Já přijímam Jauerling na dlouhou EmmeEsse 92 prvkovou z nabídky Tipa.eu
Používám laděnou propust na K21 a K31 a pak to zesiluji podle potřeby nízkošumovým předzesilovačem.
Většinou stačí G-16dB.

P3TV je škoda, nic super zajímavého tam pochpitelně nebylo, ale dost jsem se vyřádil na realizaci příjmu, doteď mě zaráží, že jsem se nikde nedopátral, že by to v Čechách, nebo na Moravě někdo chytal. Oficiální mapa pokrytí končí cca 50km před Rakouskou hranicí, já bydlim dalších 60km ve vnitrozemí.
uživatel
Saxon
26.08.2009, 17:24.46

@ Saxon

ne ne.Vím že LP45 není na DX příjem.Věděl jsem,že tam signál má a tak jsme udělali tuhle sestavu včetně 16db předzesilovače.Ale jak jsem písl,dělá mu to jen a pouze u kanálu 24. A bydlí u Uh.Hradiště.Já jsem z Uh.Brodu a vše chytím v poho a to i na tu Fraccaro LP45+18db předzesiolvač-linkový...
uživatel
jamess96
26.08.2009, 17:26.40

http://www.fracarro.cz/product_info.php?cPath=1_2_5_7&products_id=23&osCsid=4c544rrftrf17ve602ep1e0vs0

k tomu vhodná laděná propust a nízkošumový předzesilovač, například ivo-pt.cz, zde ti můžou dokonce vyrobit toto v jediné krabičce.

Pochopitelně to musíš i vhodně sloučit se stávajím rozvodem, nebo další anténou u zákazníka.
uživatel
Saxon
26.08.2009, 17:29.38

Neni v místě příjmu ještě jiný signál na K24.
Třeba další vysílač K24 z Rakouska, nebo nějaký zbloudilý analogový?
Bez spektráku se toto řeší velmi problematicky.
Nakonec to nemusí dělat ani jedna, víše uvedená možnost, může to být jen problém onoho kmitočtu v konkrétní lokalitě.
Chce to prostě měřák se spektrální analýzou.
uživatel
Saxon
26.08.2009, 17:35.59

@ Saxon

měřák sice nemám,ale myslím,že kanál není ničím rušený.zkoušel jsem to primitivně-naladil jsem kanál 24(analog) a jen samý šum.Ani v okolních kmitočtech nic nevysílá pouze Javořina 21k analog Nova a Zlín 22analog CT1,ale to je za kopcem... Jo zkusím to ještě se smětovou anténou která má i větší zisk... Zatím díky za pomoc :-)
uživatel
jamess96
26.08.2009, 17:38.58

PS.

díky za link,ale tady je můj favorit pro slabý signál http://www.hofisat.cz/zbozi/3911/Ikusi-FlasHD.htm
uživatel
jamess96
26.08.2009, 18:57.39

Osobne bych prijem resil klasickou antenou TA2026, pokud nebude stacit tak predzesilovac do 20dB ladeny na jeden kanal. Vsechno sirokopasmove je na DX prijem casto problemove. Ovsem zalezi na mistnich podminkach, dale na ruseni apod. Pokud je to ale opravdu jen slaby signal, klasicka dvacetiprvkova s kanalovym predzesilovacem a REST slucovacem muze ve finale vyjit na stejnou cenu jako tyhle supevykonne anteny a vysledek je temer jisty.
uživatel
J a