| 27.08.2009, 08:58.06 | |
zvuková kvalita óčkaZdravím všechnyNevíte někdo jestli se nechystá na Óčku změna ve zvukové kvalitě.V porovnání s jinými hudebními stanicemi v DVB-S mi přijde zvuk na Óčku docela velkou slabinou ?! |
![]() martanes |
| 27.08.2009, 09:03.37 | |
RE: zvuková kvalita óčkahttps://www.parabola.cz/zpravicky/10239/ocko-chysta-re-launch-grafiky/ |
![]() Jupi |
| 27.08.2009, 09:38.19 | |
RE: zvuková kvalita óčkaObecne obrazova i zvukova kvalita Ocka je v DVB-S i T otresna. Jde spis o to, jestli masa vola po technicke nekvalite signalu. Vzhledem k dnesni empitrojkove a aaceckove dobe o tom silne pochybuju. Teenageri podle meho uz nevedi, co to je technicka kvalite, prinejmensim ji maji posazenou jinde nez my. My, co si jeste pamatujem na nekomprimovane satelitni radia DSR. |
![]() Saxon |
| 27.08.2009, 09:45.58 | |
RE: zvuková kvalita óčkaTo není otázka mladý/starý.To je rozdíl člověk/(nevhodné slovo). Znám mnoho mládežníků - souputníků mých dětí a pradětí, kteří používají ogg, nebo 300kb/s mp3 a resamplují to znovu jinými kodeky... Ale pro "hudbu" co ji na Óčku pouští je přece vážně úplně jedno, v jaké technické kvalitě to pouští. Tuc tuc je furt jenom tuc tuc. |
![]() Antonín |
| 27.08.2009, 09:51.21 | |
re :saxonLépe bych to nenapsal.Pošlu ti email s fotkou pěkné anténky na AT muxy. Měj se R^ |
![]() lubbik |
| 27.08.2009, 11:39.42 | |
@AntoninVäcsine teeanagerov fakt nevadi nizka kvalita zvuku-bezne pocuvaju mp3 s bitrate aj pod 96kbps.Jedine,ti,co maju blizkych,pripadne rodicov,co pocuvaju hudbu vo vyssej kvalite nie su takto deformovany. |
![]() Kasr |
| 27.08.2009, 11:47.14 | |
RE: zvuková kvalita óčkaKasře, jak kde a jak kod...ty mládežníci, co znám já, ohrnují nos na 192 kb/s a 128 kb/s rovnou mažou, ať je to co je to.Ale naprosto z toho mylně nevyvozuji, že to tak dělají všichni. Já neznám žádného člověka, který nemá maturitu a vysokoškolské vzdělání, já se s takovými prostě nesetkávám, nevím, co dělají a co chtějí (a je mi to už celkem jedno). prostě to co píšeš o teenagerech platí pro jednu jejich nějakou skupinu na Slovensku, nikoliv pro všechny mladé lidi na celém světě. není to mladý/starý ale chytrý/(nevhodný). |
![]() Antonín |
| 27.08.2009, 12:26.44 | |
RE: zvuková kvalita óčka96 kb/s je humus, je to jako když má člověk hlavu v kýblu. 128 kb/s lze u některých skladeb skousnout, v šumítkách k dnešním MP3 playerům ty plechovější středy nejsou slyšet. Neznám nikoho, kdo by ohrnoval rypák nad 192 kb/s, je to už velice solidní zvuk (ne pro HI-ENDové blázny), 256 kb/s se vyplatí pouze u kvalitnějších sestav. Vyšší dat. toky jsou u MPEG 1 layer 3 zbytečné. U MPEG 1 layer 2 platí bitrate asi o 50% vyšší, takže u hudebních stanic s KVALITNÍ hudbou je minimum 224 kb/s. Óčku těch jeho 128 kb/s nebo kolik, stačí, mohou vysílat i jen morseovkou, a kvalita bude stejná ;-)P.S. Linka pro Rádio Beat běžela na 192 kb/s, což je podprůměr, doufám že to tak nenechali. |
![]() Martin79 |
| 27.08.2009, 12:38.19 | |
RE: zvuková kvalita óčkaMam deti 10 a 15 rokov a obcas od vrstovnikov donesu taketo mp3.Ani ich nekopiruju.Lebo to poznaju.Doma niekedy u donesenych mp3 skryjeme info o bitrate a tipujeme bitovy tok-a u nizkych sa väcsinou trafia.Vlastne mp3 maju väcsinou vbr s priemernym tokom 224kbps. |
![]() Kasr |
| 27.08.2009, 12:45.36 | |
RE: zvuková kvalita óčkaA vela hudby mlady maju z netu a tam je 128kbps u mp3 kopec,ked nie väcsina.Ja som napriklad teraz stiahol discografiu Dire strais a 3/4 albumov bolo mp3 128kbps.Po vymazani mi zostali dva v slusnej kvalite. |
![]() Kasr |
| 27.08.2009, 13:08.24 | |
RE: zvuková kvalita óčkaniesom ziadny expert len co mi sluch vravi vela tych radii na sate a na nette moze pustat aj neviem v akej kvalite ak to pustaju cez 100 ekvalizerov a maju to spatne zostelovane tak to potom aj vyzera :))) LP je LP to je zvuk.....len skoda ze tak drahe ale za kvalitu sa plati..... |
![]() borsalino |
| 27.08.2009, 13:13.50 | |
RE: zvuková kvalita óčkaAntonínova arogance,nabubřelost,neomylnost a nadřazenost zase dostává grády.Jeho vnoučata a pravnoučata(to je radost když se dětičky povedou..) neposlouchají špatné MP3 to by Antonín nedovolil. Antonín NEZNÁ !! nikoho kde nemá SŠ nebo VŠ vzdělání ani se s nimy nestýká...fuuuuuuuj to přece jsou pod lidi.to by bylo strašné se s takovými bavit. Antonín když někoho potká koho nezná tak se musí nejdřív prokázat diplomy a vysvědčením jinak tonda nekomunikuje a dělá se mu špatně. A mládež na slovensku ta už ho vubec nezajímá ta poslouchá jen ty špatné MP3.. BOŽÍNKU !! Já jsem štastnej že potkávám a stýkám se z normálníma lidma a hodnotím je uplně podle jiných kriterii... Snad se my podobní Narcisté typu Antonín budou obloukem vyhýbat. Předem jim za to děkuji.. |
![]() pat |
| 27.08.2009, 13:17.40 | |
RE: zvuková kvalita óčkaja to tu mam proste rad :))) |
![]() borsalino |
| 27.08.2009, 13:29.10 | |
RE: zvuková kvalita óčkaPate, neznám, ne protože bych si je vybíral, ale jen je neznám. Prostě s nimi nepřijdu do styku. A svým dětem a pradětem, neboť pravnoučata nemám, nic nezakazuji.Jenom pozoruji, co dělají. Jestli je narcisismum používat kvalitní hudbu, tak v tom případě znám samé narcisy...ale ono to bude spíše tím, že ty nevíš, co je to narcisismus. Ale to nevadí, je zbytečné, abyses tím trápil. Já se "ty" rád vyhnu. Ani mi to asi nedá moc práce. |
![]() Antonín |
| 27.08.2009, 13:55.29 | |
RE: zvuková kvalita óčka:))) i tady zajímavé.. |
![]() Tomik535 |
| 27.08.2009, 14:12.59 | |
Antonín na hrad!Antonínův nick přitahuje neskutečnou pozornost. Tipnul bych si, že hodně diskutujících otevře vlákno jen proto, aby si přečetlo, koho antonín svými názory zase setřel.Antonín je zkrátka celebrita tohoto serveru :-) |
![]() Martin79 |
| 27.08.2009, 14:14.58 | |
RE: zvuková kvalita óčkaNěkde psali rozhovor s ředitelem Óčka, který tvrdil, že oni pouštějí ze svého studia velice kvalitní zvuk, který až nějakou distribuční trasou někdo takto prasí. Celkem se divím, že Óčko v tom nic nedělá, že se to nesnaží napravit. To, že ani nevysílají v 16:9 už ani nemá cenu prezentovat. Pořád jsme pozadu... |
![]() Dejf |
| 27.08.2009, 14:28.53 | |
to DejfA nemá tak náhodou Óčko uplinkovou parabolu na budově kde sídlí?;-) |
![]() Martin79 |
| 27.08.2009, 14:38.32 | |
RE: zvuková kvalita óčkaLen nechapem prevadzkovatelov hudobnych tv stanic,preco neuberu u videa 200kbps a nepridaju to k zvuku.U videa by to az tak nevadilo a zvuk 320kbps a vyssie aj u mp2 by bol pocuvatelny(az vyborny).Ved 128kbps u mp2 je nieco strasne a hamba vsetkym prevadzkovatelom,ktori to pouzivaju!!!!! |
![]() Kasr |
| 27.08.2009, 14:57.12 | |
RE: zvuková kvalita óčkaA já si říkal, proč je MP3 (většinou 192kbps a více) ve srování s Óčkem tak čistější, plnější a dynamičtější :-) Pakliže u MP3 je ke kvalitě potřeba aspoň 192kbps, u MP2, ve kterém se (bohužel!) vysílá, by to chtělo minimálně 256kbps - aspoň u hudebního kanálu. Ale ono stačí srovnat u jakékoliv stanice (pokud není v Dolby), třeba u filmu zvuk z TV a z DVD... obrovskej rozdíl. A 16:9 by Óčko potřebovalo, stejně v tom mají většinu pořadů a klipů, jen zmršených do letterboxu 4:3. |
![]() petarda |
| 27.08.2009, 15:06.42 | |
RE: zvuková kvalita óčkanapr sky.fm 70s 96kbps na nete pekny zvuk... ine si pustim trebars aj v 128kbps a neda sa to pocuvat. |
![]() borsalino |
| 27.08.2009, 15:16.06 | |
RE: zvuková kvalita óčkaTaky jsem mladšího osazenstva a na kvalitu si taky potrpím. Takže není teen jako teen :-D |
![]() lukin |
| 27.08.2009, 15:17.37 | |
kasra dovedeš si pak představit jak vypadá třeba takovej klip od Madonny Ray Of Light na takovým Óčku? Představa že by ten datovej tok ještě ubrali je při takovým klipu doslova hrůzostrašná. :dead: Na zvuku by u Óčka bylo třeba přidat, ale hlavně né na úkor už tak špatného videa. :O |
![]() eemil |
| 27.08.2009, 16:06.19 | |
patPlne s tebou souhlasim, nadlide a podlide, uz je to tu zase, kdo co ma mit a nema a opet narazky do Slovaku, tak jako minule na CSSF, ne celebrita neni, chvilku ho nechame vydechnout, at diskutuje na akademicke pude, ktera je mu jiste hodna. |
![]() 007 |